Tollaslabda: Kis-Kasza először, Kőrösi tizennyolcadszor

Február 6-án és 7-én Pécsen rendezték a tollaslabdázók felnőtt országos bajnokságát, ahol az Érdi VSE-ből Kis-Kasza Miklós először, játékos-edzője, Kőrösi Ágnes tizennyolcadszor állhatott a felnőtt ob dobogóján.

Egy arany- és két ezüstérmet szereztek az Érdi VSE tollaslabdázói a felnőtt országos bajnokságon. A két induló közül Kőrösi Ágnes mindhárom kategóriában ütőt ragadott, vegyespárosban pedig tanítványával, Kis-Kasza Miklóssal indulhatott.

Kőrösi egyéniben Bukoviczki Bianka és Vetor Tánya legyőzése után a korábbi magyar bajnok Sándorházi Vivient az elődöntőben legyőzve jutott fináléba, ahol viszont vereséget szenvedett Sárosi Laurától, így ezüstérmes lett.

Női párosban azzal a Multi Alarm SE-s Gonda Daniellával indult, akivel tavaly is megnyerték az országos bajnokságot, s a régóta tartó közös munkájuk idén is eredményre vezetett, hiszen két kétszettes győzelem után jutottak döntőbe. Itt pedig három játszmában múlták felül Mészáros Petra és Vetor Nikol duóját.

A legfontosabb versenyszám az érdiek szempontjából azonban a vegyespáros volt, ahol a rutint képviselő Kőrösi tanítványát, Kis-Kasza Miklóst segíthette első felnőtt ob-érméhez. A páros ugyanis két szoros meccs megnyerése után jutott döntőbe, ott azonban már nem jött össze az újabb siker, de az Érdi VSE duójának nyakába így is ezüstérem került.

fotók: Magyar Tollaslabda Szövetség

Kis-Kasza egyébként férfi párosban is elindult Ágai Zsomborral, de itt a 32 között búcsúztak.

Kőrösi Ágnes értékelésében hangsúlyozta, úgy érzi, jó úton van az álmai felé. A vegyespárosban elért második hely pedig annak köszönhető, hogy Kis-Kasza Miklóssal stabil kettőst alkotnak.

„Sosem könnyű egy magyar bajnokságon versenyezni, hiszen mindenki erre készül egész évben, mindenki a legjobb akar lenni. Ki merem jelenteni, hogy számomra a hosszú évek során ez volt a legsikeresebb ob, mivel a nevelőegyesületemnek sok szép győzelmet hoztam. Büszkeséggel tölt el, hogy a játékosommal, Kis-Kasza Miklóssal – akinek az első felnőtt magyar bajnoksága volt – eljuthattunk a döntőig, ahol nagyon magabiztos játékkal csúsztunk le az első helyről. Bízom benne, hogy a jövőben mi is ott állhatunk az első helyen. Női egyéniben most találtam magamra igazán. Végig stabil játékot játszva bejutottam a döntőbe, ahol szintén meg volt az esélyem, de már fejben a nap utolsó meccsére elfáradtam. Nem csüggedek, mindig van tovább és jobb, amiért lehet küzdeni”

– értékelt Kőrösi Ágnes.

Eredmények, Tollaslabda felnőtt országos bajnokság, Pécs
női egyéni: Kőrösi Ágnes 2. hely
női páros: Kőrösi Ágnes–Gonda Daniella 1. hely
vegyespáros: Kőrösi Ágnes–Kis-Kasza Miklós 2. hely
férfi páros: Ágai Zsombor–Kis-Kasza Miklós legjobb 32