Három pontot kaptak a puttonyba a fiatalok

Alaposan felforgatott, fiatalokkal teletűzdelt csapattal is 1-0-ra legyőzte a Komárom VSE-t az Érdi VSE az NB III Nyugati csoportjának 21. fordulójában. Az érdiek győztes gólját szerző Popov Patrik sorozatban negyedik meccsén talált be.

Két, meglehetősen tartalékos együttes csapott össze az NB III Nyugati csoportjának utolsó őszi fordulójában. Bár az érdiek a következő héten még két korábban elhalasztott mérkőzést pótolnak, azért a rohamtempóban vívott bajnokik nyomot hagytak a kereten. A maródiak sorába ugyanis Fürjes Ádám és Koós Gábor mellé Kollega Krisztián és Kócsa Tamás is csatlakozott, míg a vendégek hét játékosukra nem számíthattak.

Az érdiek így nem megszokott hadrendben, 4-3-2-1-es felállásban léptek pályára, ráadásul Csala Dávid és Pintér Olivér először szerepelt a hazai kezdőben.

A felforgatott összeállítások mindkét felet a biztonságra sarkallták, ezért jobbára a mezőnyben zajlott a játék, enyhe érdi mezőnyfölénnyel, míg a kapuk ritkán forogtak veszélyben. Az első lövésre is több mint félórát kellett várni, amikor Farkas Bálint és Popov Patrik kényszerítője után előbbi löketét a blokkról megpattanva védte Rigó Gábor, majd nem sokkal később Kertész Bence távoli kísérletét kellett védenie a komáromi kapusnak.

A fordulás után valamelyest aktívabban jött ki a vendég csapat, de hamarosan az érdiek kiegyenlítették a mezőnyfölényt és nyomtak a vezetés megszerzéséért.

Ennek eredményeként a 65. percben Popov Patrik kapott remek labdát és a kapust kicselezve éles szögből talált be (1-0).

Néhány perc elteltével megduplázhatta volna előnyét az érdi együttes, de Popov újabb remek labdáját a hosszún érkező Farkas Bálint elől mentették a védők. Az utolsó tíz percre fordulva Popov lábában maradt a három pont, amikor egy szép szóló után ballal tekert a hosszú kapufa mellé. Az utolsó percekben felélénkült ugyan a Komárom, de néhány kósza lehetőséget leszámítva nem okozott gondot az érdieknek, akik 1-0-ra behúzták a mérkőzést.

 

Vége! Győzelem!
NB III, Nyugati csoport, 21. forduló
Érdi VSE-Komárm VSE 1-0 (0-0)
Gól: Popov Patrik (65. perc)
fotók: Balogh István
Részletek hamarosan!
#hajráÉrd #ÉrdiVSE #football #soccer #NBIII

Közzétette: Érdi VSE – 2020. december 6., vasárnap

– Nagyon kevés helyzet volt itt is, ott is, talán nekünk valamivel több volt, de nagyon össze-vissza álltunk fel. Nagyon örülünk a három pontnak, de örömteli volt, hogy azok a fiatalok, akik már jó ideje itt vannak velünk, bizonyították, hogy velük is számolni kell és számolni is fogunk. Ez volt a legnagyobb konklúziója ennek a meccsnek – értékelt Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

– Tudtuk, hogy a hazai csapat labdabiztosabb, kombinatívabb és kezdeményezőbb lesz, ebből kifolyólag úgy terveztük, hogy kicsit átengedjük a játékot nekik és labdaszerzésből próbálunk kontrázni. Ez odáig jól megvalósult, hogy nagy gólhelyzete nem volt a hazaiaknak, mert jól lezártuk a kapunkig vezető utat, de nem tudtunk jó helyeken labdát szerezni és igazi kontratámadást sem tudtunk vezetni. Elég sok hiányzónk volt, így sokkal többet nem vártam a mai meccstől – nyilatkozta a Komárom VSE vezetőedzője, Bozsik Péter.

Az Érdi VSE legközelebb december 9-én, 13 órakor a VLS Veszprém vendégeként lép pályára, majd 11-én, pénteken szintén 13 órakor a Puskás Akadémia FC II-t látja vendégül az Ercsi úton. Utóbbi mérkőzést az ÉrdMost.hu facebook oldalán élőben közvetítik!

NB III, Nyugati csoport, 21. forduló
Érdi VSE – Komárom VSE 1-0 (0-0)
Érd, zárt kapuk mögött. V.: Szalai L. (Gyürüsi  Füzi)
Érdi VSE: Kertész F. – Honti, Bozsoki, Csiszár, Varga T. – Kalmár, Kertész B., Csala  – Pintér O. (Balogh Á., 89. p.), Farkas B. (Földesi, 83. p.) – Popov (Molnár B., 91. p.)
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Komárom VSE: Rigó – Kalla (Horváth D., 76. p.), Musitz, Módi – Hajba, Szecsődi (Jóna, 69. p.), Göblyös, Simigla, Horváth R. – Tóth P., Vincze V.
Vezetőedző: Bozsik Péter
Gól: Popov (65. perc)