Jó meccsen kapott előszülinapi győzelmet Limperger Zsolt

Kiegyenlített, izgalmas mérkőzésen szerezte meg hetedik sikerét és őrizte meg veretlenségét az Érdi VSE, amely az NB III Nyugati csoportjának kilencedik fordulójában, hazai pályán győzte le 2-1-re a Pápai Perutz FC-t.

Két jó formában lévő együttes vívott rangadót az NB III Nyugati csoportjának kilencedik körében, de amíg az Érdi VSE-nél visszatért a kezdőbe Kertész Ferenc, Popov Patrik és Kollega Krisztián is, addig Lengyel Ferenc ezúttal eltiltás miatt Skriba Mátéra nem számíthatott, míg a házi gólkirály Szabó Zsoltot nem nevezte a kezdőbe.

A meccs elején a vendégek birtokolták többet a labdát és több lehetőségük is akadt, de az első negyedórában egyik kapusnak sem kellett védenie, majd a 16. percben Kócsa Tamás lapos, baloldali lövését hárította kisebb üggyel-bajjal Szigeti Ákos. Öt perccel később pedig Koós Gábor szabadrúgását Bozsoki Imre csúsztatta veszélyesen kapura, a fejes azonban célt tévesztett.

A kiegyenlített első félidő utolsó perceiben aztán megszerezte a vezetést a házigazda, amelytől a kapu előtt 7 méterről, középről Koós Gábor talált be (1-0).

A második félidőre Szabó Zsoltot és Hanzl Mátét is becserélte a pápai vezetőedző, ennek ellenére a fordulás után az érdieknek akadt több helyzete, a gólhoz pedig legközelebb Kollega Krisztián állt, aki a 60. percben egy remek kiugratás után lőtt éles szögből mellé. Két perccel később a nem sokkal korábban beálló Farkas Bálint adhatott volna gólpasszt, ha a második hullámban érkező Koós löketét nem védi Szigeti, majd újabb egy perccel később megint Koós tekerésénél kellett résen lennie a pápai kapusnak.

A lendületben maradó érdiek Koós és Kollega révén újabb lövésekig jutottak, s csak egy lehetőséget engedtek a Veszprém megyeieknek, akiknél Szabó Zsolt vezethette a kapusra a labdát, de Kertész szépen vette le a labdát a támadó lábáról. Aztán szűk negyedórával a vége előtt jött az újabb vendéghelyzet, de előbb a szabadrúgást, majd a kipattanót is hárította az érdi kapus.

A hajrában is nagy kedvvel támadó érdiek a 82. percben közel álltak előnyük megduplázásához, de Farkas beadását Kollega a kapufára fejelte, majd a vendégek ebből kontrázhattak, s Szabó Zsolt tökéletes ütemben lépett ki Hanzl labdájával,majd vezette el a labdát Kertész mellett, majd az üres kapuba passzolt (1-1).

A döntetlen viszont nem tartott sokáig, hiszen a 87. percben egy remek kiugratás után Kollega is a kapusra vezethette a labdát, majd szépen gurított el Szigeti mellett a kapu bal alsó sarkába, beállítva ezzel a 2-1-es végeredményt.

– Elégedett vagyok, hiszen a három pontot sikerült itthon tartanunk, ez a legfontosabb. Az első félidőben nem ment olyan gördülékenyen a játék, de szerencsére sikerült vezetést szereznünk. Jókor jött a gól, de a második félidőben előbb el kellett volna döntenünk a mérkőzést, hiszen rengeteg helyzetünk volt, simán le tudtuk volna zárni ezt a mérkőzést előbb is. Így kicsit izgalmasabbra sikeredett – fogalmazott az Érdi VSE házi gólkirálya, a kilenc meccs után már öt találatnál járó Koós Gábor.

– Ismerjük a Pápa játékát, de nem csak azért, mert pápai vagyok, hanem sok meccsüket elemeztük, láttuk is. Fő erényük a pontrúgás és a bedobás hatékonysága és a kontrák erőssége, ez annyira nem működött, de góljukat – ha nem volt les – abból rúgták. Az első félidőben az ő akaratuk érvényesült a pontrúgásokkal és hasonló helyzetekkel. A második félidőben nagyobb nyomást gyakoroltunk rájuk, ennek köszönhetően jóval több helyzetünk akadt, mint ellenfelünknek. De ahogy lenni szokott, rengeteg helyzetet kihagysz, az ellenfél pedig “törvényszerűen” egy kósza kontrából betalál. Hálistennek volt még bennünk erő és egy szép góllal sikerült itthon tartani a három pontot – értékelt a szülinapját szeptember 13-án ünneplő, pápai származású érdi vezetőedző, Limperger Zsolt.

– Ismertük az Érd erősségeit, úgy érzem, a mérkőzés nagy részében ki tudtuk oltani az ő erősségeiket, sőt, az első félidőben uraltuk is a játékot, de egy elég nagy hibából kaptunk egy gólt, amely átírta a második félidőre vonatkozó tervünket. Más játékot kellett játszanunk, amiből ellenfelünk rendre kapu elé tudott kerülni. Arra készültünk, hogy Kollegát ki kell kapcsolni, ez nem sikerült, ha ő velünk van, mi nyerünk. A harmadik dolog, hogy a nyolcvanas éveket idéző játékvezetői felfogás van Pesten. Amikor én játszottam, akkor volt az, hogy ha Pestre betettük a lábunkat, nem lehetett nyerni, sajnos ez ma is megtörtént – nyilatkozta Lengyel Ferenc, a Pápai Perutz FC vezetőedzője.

https://www.facebook.com/erdivse/posts/1562903630537857

NB III, Nyugati csoport, 9. forduló
Érdi VSE-Pápai Perutz FC 2-1 (1-0)
Érd, 200 néző. V: Lovas (Molnár A., Juhász L.)
Érdi VSE: Kertész F. – Csiszár, Bozsoki, Földesi – Honti, Kalmár (Farkas B., 62. perc), Kócsa, Koós, Varga T. – Kollega (Kertész B., 91. p.), Popov (Molnár B., 75. p.)
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Pápai Perutz FC: Szigeti – Nagy T., Koronczai, Bence Sz., Böröczky – Baldauf, Iványi (Szilágyi A., 65. p.) – Molnár T. (Hanzl, a szünetben), Németh E. (Szabó Zs., a szünetben), Kalász – Irmes
Vezetőedző: Lengyel Ferenc
Gól: Koós (42. perc), Kollega (87. p.), ill. Szabó Zs. (82. p.)