Kemény komáromi meccs vár ránk

Augusztus 9-én, vasárnap 17.30-kor a Komárom VSE vendégeként lép pályára a Molaji Sporttelepen az NB III Nyugati csoportjának második fordulójában az Érdi VSE.

Az elmúlt években a harmadosztály élmezőnyébe visszatérő Komárom VSE vendégeként játssza az új idény első idegenbeli mérkőzését az Érdi VSE. A Bozsik Péter által hosszú évek óta irányított együttes ellen mindig kemény mérkőzést játszottak az érdiek. A 2016/2017-es idényben Érden 2-0-ra nyert a házigazda, míg a 33. fordulóban – a Limperger Zsolt együttesének tét nélküli találkozón – 5-2-es komáromi győzelem született.

Ezt követően a Kenesei Krisztián nevével fémjelzett együttes ugyan visszaesett a megyei osztályba, de egy szezon után vissza is jutott a harmadik vonalba. Sőt, a 2018/2019-es idényben negyedikként, az előző csonka idényben egy pontra a negyediktől, hatodik helyen végzett a csapat.

A komáromiaknál is történtek változások a játékoskeretben a nyár folyamán, hiszen Kenesei Krisztián, Csernák Martin, Tóth Imre, Sándor István, Kiss Károly, Koronczai Benjámin és Katona Attila is távozott a csapattól, ellenben érkezett Raffai Ákos, Szecsődi Gergő, Horváth Roland, Horváth Dávid, Makszimcsuk Valentin, Parázs Botond, Kalla Marcell és az utánpótlásból felkerült Pulai Martin.

A Komárom felkészülése nem volt rossz, kezdésként a szlovák FK Marcellová vendégeként nyert 2-1-re, majd hazai pályán a Csorna ellen 5-1-re, emellett gól nélküli döntetlent játszott hazai környezetben a Váccal és idegenben az FC Dabassal. 

A nyitófordulóban úgy tűnt, összeállt Bozsik Péter csapatának játéka, hiszen komoly skalpot gyűjtött be a BKV Előre vendégeként elért 1-0-s győzelemmel, míg az érdiek hiába játszottak mezőnyfölényben az újonc Gárdony ellen, a lehetőségeikkel nem tudtak élni. Erre pedig fokozottan oda kell figyelni Komáromban is, ahol vélhetően kevesebb helyzete lesz a vendégeknek, mint a nyitókörben.

– A Komárom is hasonló átalakuláson ment keresztül, mint az Érd, úgyhogy ilyen szempontból Bozsik Péter is nehéz helyzetben van – kezdett bele várakozásaiba Limperger Zsolt. – Az első fordulóban idegenben nyertek, tehát ilyen szempontból előnyösebb helyzetben vannak, mint mi. Komárom pedig egy nehéz hely nekünk, ahányszor voltunk, mindig megnehezítették a dolgunkat, szóval nehéz mérkőzésre számítok. Két hasonló stílusú csapat fog összecsapni, de bizakodunk, mert az előkészületi meccsekből pozitívan jöttünk ki. Azt próbáljuk továbbvinni, amit ott és a Gárdony ellen mutattunk, meglátjuk, mire lesz elegendő. A pontrúgások nagy erősségeik, vannak jó rúgóik és érkezőik is, szóval rájuk mindenképp fokozottan figyelnünk kell – tette hozzá Limperger Zsolt.

A Érdi VSE vezetőedzője továbbra sem számíthat a porcműtét után lábadozó Balogh Ádámra, illetve kisebb sérülés miatt Popov Patrik, Kertész Bence és Pintér Olivér sem százszázalékos, így az ő játékuk kérdéses a hétvégi bajnokin.

Az augusztus 9-én, 17.30-kor a komáromi Molaji Sporttelepen kezdődő mérkőzést Móri Tamás vezeti, segítői Hofbauer Roland és Halmai Kristóf lesznek.

NB III, Nyugati csoport, 2. forduló
08.09., 17.30: Komárom VSE-Érdi VSE