Elmaradnak a bajnokik és az edzések is

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) is úgy határozott, az utánpótlásbajnokságok után a felnőtt pontvadászatokat is felfüggeszti, ennek értelmében már a március 22-i, Ménfőcsanak elleni idegenbeli bajnokin – és onnantól visszavonásig – nem lép pályára az Érdi VSE NB III-as együttese sem.

A koronavírus járvány terjedésének megfékezése érdekében március 11-én rendkívüli jogrendet, veszélyhelyzetet rendelt el a magyar kormány. Ezzel együtt elrendelték, hogy a 100 főnél nagyobb beltéri és az 500 főnél nagyobb létszámú kültéri rendezvényeket megtiltják. Ezután a sportági szövetségek java része zárt kapus találkozók rendezéséről határozott – így az Érdi VSE labdarúgói is nézők nélkül léptek pályára a Mol Fehérvár FC II elleni NB III-as bajnokin. Időközben az iskolák bezárásával összhangban az MLSZ úgy döntött, felfüggeszti az U19-es vagy annál fiatalabb korosztályok küzdelmeit is. Ezzel kapcsolatosan az Érd Városi Sportegyesület is azt a felelősségteljes elhatározást hozta, hogy visszavonásig nem tartja meg edzéseit utánpótláscsapatainál.

Március 16-án, hétfőn a Magyar Labdarúgó Szövetség főtitkára, Vági Márton levélben jelezte a klubok számára, hogy a hatósági döntésekkel párhuzamosan az összes szervezett versenyprogramját visszavonásig felfüggeszti, így a felnőtt férfi és női nagypályás, illetve férfi és női futsalbajnokságok mérkőzéseit minden osztályban (beleértve természetesen az NB III-at – a szerk.) elhalasztják. Emellett a felfüggesztés idejére mindennemű személyes részvételű sporttevékenység (pl. edzés) szüneteltetése is javasolt – áll a főtitkári levélben.