Hiába a biztató játék, oda a rangadó

Elkezdődött a pontvadászat a Pest megyei női háromnegyedpályás labdarúgó bajnokság felsőházában. Az Érdi VSE az első fordulóban rögtön a térségi rivális Tárnok BKSK-t látta vendégül az Ercsi úti Sporttelepen.

Már az alapszakasz során is érezhető volt, hogy a néhány évvel ezelőtt alapított érdi női együttes alapos fejlődésen ment keresztül, hiszen Tárnokon is az érdieknek állt a zászló, mégis be kellett érniük egy 3–3-as döntetlennel, majd az érdi visszavágón a vendégeknek jött ki jobban a lépés (0–3). Ezúttal is hasonló volt a helyzet, hiszen a mérkőzés elején négy perc elteltével, Gyeszát Emese egyéni megoldása után vezetést szerzett a Tárnok. A hátrány tudatában az érdiek sorra dolgozták ki a helyzeteket, de két lesgólt leszámítva nem tudták bevenni a vendégek kapuját, így hiába játszottak többször is mezőnyfölényben és alakítottak ki jóval több helyzetet ellenfelüknél, nem tudtak pontot szerezni. A vereség ellenére azonban a női szakág vezetése bizakodóan várja a következő időszakot.

https://www.facebook.com/erdivse/videos/307187583276292/?__xts__[0]=68.ARBWQgmLoXkZ5Hj2cIfNtlIA7uLV6-WnMNqrx-gvs1oSsGVp0V69tLHtkv2G8pmSEFbjLM8SAZooHoPsauE32Io0HFtzBJYTSsXf1ERQN5aN1WW62rMizcTE7XuXhaysrgjQomc6_3IKT4GtH-y41CdAubQYirlQatVneupGe6y7aVT7z3ynFzENiEsqKzJ2Z3VWPXLjpbKtVho4y_njo48kUD93_t_brSy7sd3Xrh9y0KZNlhp9u-Q-ghy-fxcLwDXruOTGeTHryfBlFbpFauVRwRxCU0Gn01L7mc91rM3G0IHa6ubhW7mkeax28cVUrkKzDqIXqJ2e-dcCXzE7ZrMWcCzlgqKy7AU&__tn__=-R

– Sajnos azt történt, amit vártunk, a Tárnok egy erőteljesebb, pillanatnyilag jobb csapat. Azzal, hogy olyan korán megrúgták a góljukat, megpecsételték a sorsunkat. Bár a második félidő a miénk volt, de ez nem labdabirtoklásra megy, hanem gólra. Ennek ellenére büszke vagyok a lányokra, mert mi még csak az utunk elején járunk, talán a hat hét múlva rendezendő visszavágón meg is lesz az eredménye – értékelt Bukovszki Jenőné Boros Piroska, az Érdi VSE női labdarúgó csapatának januárban kinevezett vezetőedzője, korábbi huszonötszörös válogatott játékos, aki 65 esztendős kora ellenére is töretlenül rúgja a bőrt.

– Valóban vereséget szenvedtek a lányok, de egy dolgot figyelembe kell venni: a Tárnok évek óta együtt játszik, míg mi az új szellemben, új edzővel, Bukovszkiné Boros Piroskával és Lovász Gyöngyivel többszörös válogatottakkal vágtunk neki az új évnek – kezdte Macsotay Tibor, az Érdi VSE női labdarúgó szakosztályának elnöke, aki már a nyolcvanas években sokat dolgozott a sportágban. – Megérdemli a csapat a menedzselést. Kezdetnek ez a meccs sem volt rossz, persze jobb lett volna egy nyert mérkőzés, de nyugalom! Megyünk előre! Amikor elvállaltam a szakosztály vezetését, akkor – mivel lesz itt egy sportkomplexum – azt fogalmaztam meg, hogy a város szempontjából is legyen értéke, ezért az elsődleges szempont, hogy amire a létesítmény elkészül, addig minimum egy NB II-es csapatnak kell itt lennie, de a hosszútávú cél az NB I! Megvan minden lehetőség, az egyesületi és városi szándék is – fejtette ki Macsotay Tibor.

Pest megyei női 3/4 pályás bajnokság, Nyugati csoport, Felsőház, 1. forduló
Érdi VSE–Tárnok BKSK 0–1 (0–1)
Gól: Gyeszát (4.)