Tollas: tizennyolc érdi jutott tovább

Összesen 109 résztvevővel, közte 24 érdivel rendezték meg a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában a Pest megyei Diáksport Szövetség, a Magyar Tollaslabda Szövetség és az Érdi VSE társszervezésében a Pest megyei diákolimpia döntőjét.

Ezúttal A-kategóriában nem rendezték meg a viadalt, az indulók egyből bejutottak az országos döntőbe, míg a B-kategóriában hat korcsoportban mérették meg magukat a tollaslabdázók, akik közül kategóriánként az első négy helyezett indulási jogot szerzett a március 2-án, Cegléden rendezendő területi döntőre.

A B-kategória összesített versenyét az elmúlt három évben egyaránt megnyerő Batthyány Sportiskolai Általános Iskolából 24 érdi ragadott ütőt, akik mellett további érdiek is szerepeltek.

Az I. korcsoportban a fiúknál Dancs Olivér ezüstéremmel, a lányoknál Dudás Vanessza és Bíró Ajsa bronzokkal jutott tovább.

A II. korcsoportban a fiúknál három érdi is dobogóra állhatott, miután Borbás Dávid mögött Kovács Marcell lett a második, Tóth Milán a harmadik helyezett.

A III. korcsoportos fiúknál is hasonló volt a helyzet, miután a győztes itt Horváth Levente lett, de közé és a két bronzérmes érdi, Nikolics Balázs és Flórián Bence közé bejött még a dánszentmiklósi Sedró Kornél a második helyre. Itt a lányoknál Fekete Tímea egy harmadik hellyel jutott a területire.

A IV. korcsoportban a fiúk az előbbi két korosztályt is felülmúlták: mind a négy továbbjutó érdi lett, az aranyérmet a VMG-s Harmos Márton érdemelte ki, a két batthyánys, Nikolics Dominik és Nika Roland, valamint a szintén VMG-s Flórián Tamás előtt. Itt a lányoknál Villás Viviené lett az első, Csányi Zoéé a második hely.

A középiskolás korosztályok közül a Százhalombattai Széchenyi István Szakgimnázium és az Érdi Koós Károly Szakgimnázium és Szakközépiskola két érdije, az első helyezett Perényi Zsófia és a második Bugyenszki Adrienn jutott tovább.

Továbbjutók, Tollaslabda Pest megyei Diákolimpiai Döntő, Érd
I. korcsoport
fiúk:
1. Szabolcs Balázs (Göd), 2. Dancs Olivér (Batthyány), 3. Pataki Alex (Szada) és Szakács Krisztián (Zsámbék)
lányok: 1. Kihári Boglárka (Zsámbék), 2. Lepkó Sarolta (Göd), 3. Dudás Vanessza (Batthyány) és Bíró Ajsa (Batthyány)

II. kcs.
fiúk: 1. Borbás Dávid (Batthyány), 2. Kovács Marcell (Batthyány), 3. Tóth Milán (Batthyány) és Bertényi Sebestyén (Vác)
lányok: 1. Lengyel Flóra (Verőce), 2. Hudák Lili (Zsámbék), 3. Novák Adrienn (Zsámbék) és Benedek Júlia (Zsámbék)

III. kcs.
fiúk:
1. Horváth Levente (Batthyány), 2. Sedró Kornél (Dánszentmiklós), 3. Nikolics Balázs (Batthyány) és Flórián Bence (Batthyány)
lányok: 1. Novák Rebeka (Zsámbék), 2. Havasi Nóra (Verőce), 3. Simon Eszter (Vác) és Fekete Tímea (Batthyány)

IV. kcs.
fiúk: 1. Harmos Márton (VMG), 2. Nikolics Dominik (Batthyány), 3. Nika Roland (Batthyány) és Flórián Tamás (VMG)
lányok: 1. Villás Vivien (Batthyány), 2. Csányi Zoé (Batthyány), 3. Kiss Boglárka (Verőce) és Csomós Panna (Vác)

V. kcs.
fiúk: 1. László Dávid (Monor), 2. Szőke Richárd (Dunakeszi)
lányok: 1. Perényi Zsófia (Százhalombatta), 2. Bugyenszki Adrienn (Koós), 3. Kardos Luca (Pilisvörösvár) és Parádi Anna (Gödöllő)

VI. kcs.
fiúk: 1. Koczúr Gábor (Vác), 2. Szöllősi Bálint (Fót), 3. Nagy Benedek (Vác)
lányok: 1. Jeruska Zsuzsanna (Cegléd)