Sakk: Hétvégi érdi sikerek

Dunakeszin a Pest megyei ifjúsági sakk-versenyen az Érdi VSE két sakkozója vett részt. A 3. korcsoportos lányok mezőnyében Demeter Jázmin első helyen végzett, a 2. korcsoportos fiúk mezőnyében Vanek Benedek második lett.

Az Érdi VSE sakkcsapata csapatmérkőzésen Veresegyház együttesét fogadta. Betegségek miatt mindkét csapat tartalékosan áll fel és az erőviszonyok vendéggyőzelmet jósoltak.

Szerencsére nem így alakult a mérkőzés. Az ifjúsági Vanek Benedek győzelmével kezdődött, majd negyedik és hetedik táblán létrejött döntetlen után Kánnai László ellenfele adta fel a kilátástalan küzdelmet. Vendég Balázsnak is sikerült begyűjtenie az egész pontot, így háromórás küzdelem után 4–1-re alakult az állás. Ezután két vendéggyőzelemmel egy pontra zsugorodott a különbség. A második és harmadik táblán is döntetlen eredmény született, majd Pápai János hatórás játszmában felőrölte ellenfele ellenállását és begyűjtötte az utolsó pontot.

Így a végeredmény: Érdi VSE–Veresegyház 6–4

Az ÉRDI VSE sakkcsapata a Pest megyei Szupercsoportban Dunaharaszti mögött továbbra is a második helyen áll, de nagyon szoros a mezőny, így az őszi utolsó fordulótól függően az első és hatodik hely között bárhol végezhet.

Továbbra is várjuk a sakkozást kedvelőket az Ercsi úti sporttelepen vasárnaponként 10.30-13.00 óra között.