Hatgólos iksz a rangadón

Ugyan háromszor is vezetett, mégis egy ponttal távozott Tárnokról az Érdi VSE felnőtt női együttese a Pest megyei ¾ pályás női bajnokság délnyugati csoportjának nyitókörében.

– Nagyon jól sikerültek az igazolások, minőségi játékosok érkeztek, ebből kifolyólag számítottam is a jó teljesítményre. Váratlan volt, hogy az első fordulóban egy nehéz csapat ellen fogunk játszani. Kicsit tartottam is a mérkőzéstől, bár a csapatot nem féltettem, mert tudtam, hogy nem is akárhogyan csinálta végig a felkészülést, szép létszámmal és kemény munkával. Bíztam benne, hogy jó teljesítménnyel fogunk lejönni a pályáról – és nem is cáfoltak rám a lányok, mert odatették magukat és végig kézben tartották a meccset. Soha még nem volt ilyen! Akármikor játszottunk ez előtt a Tárnokkal, mindig mi játszottunk alárendelt szerepet és mindig mi rohantunk az eredmény után, ez most nem így történt! Végig a Tárnok jött utánunk! Háromszor is vezettünk, de mindig ki tudtak egyenlíteni, egészen a nyolcvanadik percig nálunk volt az előny, de megint ki tudtak egyenlíteni – két véleményes góllal. Az egyiknél harminc centivel kint volt a labda és nem volt partjelző, így továbbvitték a labdát. Ha egy kicsit rutinosabbak vagyunk – mert kettő kettő után is sikerült megszerezni a vezetést –, akkor azt meg kellett volna tartani, de nem elég keményen mentünk bele egy párharcba, ahol a tárnoki lány nem feltétlenül szabályos eszközökkel továbbvitte a labdát és ki tudtak egyenlíteni. Ettől függetlenül a mutatott játék miatt nagyon büszke vagyok a lányokra – értékelt Takács György.

Az Érdi VSE felnőtt női együttese az ötcsapatos bajnokságnak komoly célokkal vágott neki.

– Ha azt venném alapul, hogyan sikerültek az igazolásaink, akkor azt mondanám, hogy szeretnénk megnyerni a csoportot, de azért nem mondom ezt, mert még csapattá kell érnie a lányoknak, mert egyénileg nagyon sok jó játékos van, de ezt még össze kell kovácsolni. Még vannak hiányosságok, amiket ki kell javítani, ez most is bebizonyosodott, mert ha egy év múlva lett volna ez a meccs, akkor biztos vagyok benne, hogy meg tudtuk volna tartani a három pontot. Ezért mondom, hogy nem az első hely a cél, hanem, hogy minden mérkőzésen jobb játékot mutassunk, ilyen stabilan játszunk, mint most. Az eredmény nem mondom, hogy független, de az elsődleges szempont, hogy a lányokon azt a hozzáállást lássam, mint hétvégén – nyilatkozta Takács György.

Pest megyei ¾ pályás női bajnokság, délnyugati csoport, 1. forduló
Tárnok KSK–Érdi VSE 3–3 (0–1)
Gól: Lőrincz Teréz (9., 71.), Bozsik Nikolett (62.)
Jók: az egész csapat