Kemény meccsre késztették a lányok a Metist

A félidőben még 1–0-ra az Érdi VSE felnőtt női csapata vezetett a Metis NFC ellen, a fordulás után azonban fordított a házigazda, s végül 4–1-re nyert a Pest megyei női ¾ pályás bajnokság Nyugati csoportjának 11. körében.

Alig negyed óra után Jánváriné Sziráki Ivett góljával megszerezte a vezetést a Takács György által irányított Érdi VSE, amely remek játékkal rukkolt elő a második helyezett Metis NFC vendégeként. Azonban a szünet előtt egy bravúros védésnél Bácsváry Ildikó megsérült, a második számú kapus, Csurgó Csenge pedig sérülése után még nem volt bevethető, így Urbán Edit húzta fel a kesztyűt.

A fordulás után viszont a Metis tíz perc alatt fordított. Az érdiek mindent egy lapra feltéve támadtak, de a hajrában két kontrából növelte előnyét a házigazda, amely végül 4–1-re győzött.

„Elég nagy meglepetést okoztunk a Metisnek. A meccs után edzőjük is mondta, hogy nem számított nem, hogy arra, hogy szoros meccs lesz belőle, de arra sem, hogy mezőnyben teljesen egyenrangú ellenfeleik tudunk lenni. Az első félidőben ez így is zajlott, itt is, ott is helyzet, két jó csapat, jó játékkal. A kényszerű kapuscsere ellenére Edit előtt le a kalappal, miután belejött védett néhány szépet, de sajnos a négy gólból hármat az ő számlájára lehet írni, nem hibáztatjuk érte, mert megköszönhetjük, hogy beállt és megpróbált védeni. Egy meglepetéseredmény is benne volt a meccsben, ha több szerencsénk van, de a futballban nincsen ha, így a végére a lelki fölény a Metisnél volt, amelyet ki is használt” – értékelt Takács György.

Pest megyei női ¾ pályás bajnokság, 11. forduló
Metis NFC–Érdi VSE 4–1 (0–1)
Gólszerző: Jánváriné Sziráki Ivett (14.)
Jók: Jánváriné Sziráki Ivett, Marcsányi Mária, Bakonyi Lilla