Vissza kell vágni!

Az NB III Nyugati csoportjának 19. fordulójában az Érdi VSE Óbudára (1037 Budapest, Kalap utca 1.), a III. kerületi TVE-hez látogat.

Fájó emlék. A két csapat az idei szezon negyedik fordulójában találkozott egymással az Ercsi úti Sporttelepen. Az érdiek akkor Balázsovics Máté és Melczer Vilmos góljaival fél óra elteltével kétgólos előnybe kerültek, de a fordulás után előbb az azóta az óbudaiaktól távozó Kenesei Krisztián szépített, majd  Madarász Ádám és Szűcs László kiállítása miatt az érdiek kettős emberelőnybe kerültek, de előnyüket nem tudták megtartani és Szkunc Vjacseszláv egyenlített, megfosztva két ponttól az érdieket.

Tóth András csapata az elmúlt években rendre a középmezőnyben végzett, tavaly nyolcadik, azelőtt tizenkettedik, három éve pedig tizedik lett a Kerület, amely ugyan a helyezést tekintve ezúttal is középen van (8.), ám sokkal inkább az élmezőnyre tapad, mint a kiesés elől menekül, hiszen a Kaposvár, Érd, Ajka hármas után jelenleg negyedik Andráshidának csak három pont az előnye, igaz, ők – a Nyugati csoportban egyedüliként – meg tudták rendezni a tavaszi nyitófordulós meccsüket, ahol kiütötték a Csornát, legutóbb pedig kisebb meglepetésre hozták el a három pontot Pápáról.

Az óbudai csapat hét győzelme és négy veresége mellett a bajnokság legtöbb döntetlenjével rendelkező csapata (7), amelyet jelez a kiegyensúlyozott gólkülönbség is (28–24).

A házi góllövőlista élén Hamar Ádám áll hat góllal, őt az ötgólos Kenesei és a négyszer eredményes Kaszai Gábor követi.

A TVE-nél viszonylag nagy volt a játékosmozgás a télen, ugyanis a már említett Kenesei mellett további négy labdarúgó kezdte más csapatnál a 2018-as évet, Nyárasdi Zsombor Pécsre, Szkunc Vjacseszláv Dabasra, Szűcs László a megyei első osztályú Boldog csapatába, Kuhár Levente pedig a BVSC-hez igazolt. Azonban akadtak érkezők is. Nagy Tamás az NB II-es Budafoktól, Herczeg László és Törőcsik Bence az RKSK-tól, Sorecz Szabolcs Jászberényből, Nagy Dániel Hatvanból, Pfeiffer Vince pedig Újbudáról tette át székhelyét a Kalap utcai sporttelepre.

Az Érdi VSE az Ajka elleni vereséget már a Pénzügyőr elleni győzelemmel javította, s Limperger Zsolt is nyerni szeretne, ezért a mérkőzést megelőzően is csak annyit mondott: „Szeretnénk megszerezni a három pontot.”

Az érdiek azonban továbbra sem számíthatnak Pál Szabolcsra, valamint a Pénzügyőr ellen ötödik sárga lapját szerző Kónya Benjáminra sem.

A március 17-én, 14.30-kor kezdődő mérkőzést az erdivse.hu-n élőben közvetítjük. A találkozót Antal Péter vezeti, segítői Varga Gábor és Nagy Márk lesznek.

NB III, Nyugati csoport, 19. forduló
03.17., 14.30:
III. ker. TVE–Érdi VSE