Érdi VSE-FC Ajka – élő!

Miután a Pénzügyőr SE ellen elmaradt a 17. fordulóból rendezett tavaszi nyitány, az FC Ajkával vív rangadót az NB III Nyugati csoportjának 18. fordulójában az Érdi VSE. Cikkünk folyamatosan frissül!

93. perc: Véget ért a mérkőzés. Az Ajka 3-1-re győzött. Összefoglaló és értékelések hamarosan.

92. perc: Kelemen Patrik lőtt középről, laposan a védő lába között, de ez nem jelentett gondot Baloghnak.

91. perc: Koós Gábor indítása nem jó Pintérnek.

90. perc: a játékvezető három percet hosszabbít….

89. perc: Illés Dávidot kiállította a játékvezető, Pintér Nikola sárga lapot kapott.

88. perc: Tárkányit buktatták a vendégek, majd Köles szándékosan elrúgta a labdát, ami miatt dulakodás alakult ki.

87. perc: középen végezhet el szabadrúgást az Ajka. Egy kontra után buktatták az ellenfél támadóját az érdiek.

86. perc: 1-3… Kertész Vallejos lövését ugyan nagy bravúrral védte, de a labda a vendégekhez került, akiknek lövésébe a csapatkapitány lábbal még beleért, de nem tudott hárítani.

84. perc: Kárász Krisztián kapott sárga lapot, szabadrúgással jön az Ajka, az érdi tizenhatos jobb sarkánál, a kaputól huszonöt méterre.

83. perc: Tárkányi Gergő érkezik Kónya Benjámin helyére Limperger Zsolt együttesében.

82. perc: Horváth Péter áll a labda mögé, Kertész kivédte, de a kipattanó Horváth elé kerül, aki nem hibázott. Fordít az Ajka.

81. perc: kezezést látott a játékvezető az érdi tizenhatoson belül, egy kavarodásnál, ezért büntetőt ítélt.

81. perc: Vallejos volt üresen a bal szélen, Csizmadia észre is vette, s már lőtt is volna az ajkai szélső, de kísérletébe Pallagi blokkolt bele.

78. perc: Koós Gábor buktatta ellenfelét a félpályán, sárga lapot kapott.

76. perc: Illés kavargatott a jobbszélen, majd Pavlitzky is megtette ugyanezt, immár középen, ám Bozsoki megszerezte a labdát.

75. perc: vendég támadással kezdődött a mérkőzés utolsó negyed órája, de Csiszmadia kiugratását Németh leste le, majd ellenakciója után nem jutott el Kelemen Patrikhoz a labda.

73. perc: Kalmár Domonkos nagy lendülettel lódult meg a jobbszélen, majd Kelemenhez passzolt, ő azonban nem tudta jól visszatenni a labdát a második hullámban érkező Kalmárnak, így oda az érdi lehetőség…

72. perc: Bozsoki ugratta volna ki Kelement, akinek beadását blokkolták, az ellentámadásnál pedig Illés elől mentett nagyot  Németh Gábor Vince.

71. perc: Vallejos vette át mellel az ívelést, de hosszan tette mindezt, így Kertésznek kellett kijönnie a kapujából,

70. perc: az érdi kaputól huszonkét méterre jut szabadrúgáshoz az Ajka. A középről elvégzett szabadrúgást Csemer Gyula lőtte mellé.

69. perc: nem talál társat Koós szöglete, de az ajkai kontrát Kelemen állítja meg sikeresen.

68. perc: Kalmár rögtön szögletet harcol ki.

66. perc: Balázsovics Máté helyett az új igazolás, Kalmár Domonkos érkezik, aki így debütál az NB III-ban.

65. perc: szöglethez jut az Ajka, de a beadás nem talál társat.

64. perc: Kertész lépett ki jól, miután Pavlitzky próbált lecsapni a labdára.

63. perc: Koós a rövidre lövi a szögletet, melyet Pákai fejelt ki rosszul, s ápolásra van szüksége. Valószínűleg az orrával találkozott a labda. az érdiek sportszerűen megálltak, de hiába volt náluk a labda, nem került vissza hozzájuk…

62. perc: a bal oldalról harcolnak ki szögletet az érdiek, miután a rövidre érkező és lőni igyekvő Koós Gábor kísérletébe értek bele a vendég védők.

58. perc: Csizmadia hátulról felrúgta Melczert, majd a csárga lapot reklamáló Kelement büntette a játékvezető egy színes kártyával…

57. perc: nagyon nyom az Ajka, de Németh Gábor Vince ment Csizmadia elől, majd épp a balhátvéddel szemben szabálytalankodnak az ajkaiak.

55. perc: egyenlítenek a vendégek. Korábbi játékosunk, Csizmadia Zoltán passzolt lesgyanús helyzetből az üres kapuba… 1-1.
Ezt megelőzően Németh Gábor Vincét buktatták, s az ellenfélről ment ki a labda, de a vendégek jöhettek, akik egy jobboldali beadás után voltak eredményesek.

53. perc: kettőt cserél Kis Károly, a vendégek mestere, Nagy Erik és Tóth Patrik helyére érkezett Pavlitzky Balázs és Graszl Károly lépett a pályára.

51. perc: Pallagi ismét labdát csent a félpályánál, majd lövésre szánta el magát, húszról tüzelt, de a sarokra tartó löketet Balogh bravúrral oldalra tolta.

50. perc: Pallagi lépett ki a lelesett labdával, majd Pintérnek passzolt, aki szögletet harcolt ki. Koós beadása a hosszúra érkezett, de nem jelentett veszélyt Balogh Márton kapujára.

48. perc: Pintér Nikola volt lesen.

47. perc: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!! FIGYELMETLENEK VOLTAK AZ AJKAIAK, AZ OLDALVONALNÁL PINTÉR NIKOLA SZERZETT LABDÁT, MAJD MELCZERHEZ PASSZOLT, AKI PEDIG KELEMENHEZ. Ő NEM TEKETÓRIÁZOTT ÉS HÚSZ MÉTERRŐL LŐTT A KAPU KÖZEPÉBE! 1-0!!!

47. perc: Németh Gábor Vince lódult volna meg, de még a hazai térfélen visszarántották.

46. perc: az ajkaiak kezdték a második félidőt. Egyik szakvezető sem cserélt.

Véget ért az első félidő! Egy jó iramú mérkőzésen egyelőre egyik csapat sem vállal kockázatot, a védelmek biztos lábakon állnak. Az érdieknek volt több nagy helyzetük, de az ajkaiak is veszélyeztettek.

45. perc: Takács Tamás egy percet hosszabbít, miközben Kelemennel szemben szabálytalankodtak.

42. perc: Koós Gábor a rövidre adja a szögletet, majd a kontrázni igyekvő vendégek elől Melczer szedte össze a labdát, aki nem sokkal később sárga lapot érően szabálytalankodott.

41. perc:  Melczerrel szemben szabálytalankodik egyszerre két ajkai, majd Csemer búgtra ki a labdát a jobbon. Kárász nagy bedobása után a labda Pintér Nikolához kerül, kapáslövését blokkolják, így szöglet következik.

39. perc: Vallejos lépett ki az érdi védelem tengelyéből a bal oldalon, de Bozsoki feltartotta, Kárász pedig blokkolt a lövésbe, amely így Kertésznél kötött ki.

38. perc: Csizmadia volt lesen egy kisebb kavarodás után az érdi kapu előtt.

36. perc: balról végezhet el szögletet az Érd. Koós passzolt Kelemennek, aki viszont huszonötről Balogh kezébe lőtt. A túloldalon Bozsoki állítja meg a vendégek kontráját.

34. perc: az érdi térfél felénél, jobbon jut szabadrúgáshoz az Ajka, miután Pintér ütközött Illés Dáviddal, a beadásba nem ért bele senki, és így lett veszélyes, de a lövés elkerülte a kaput.

33. perc: szép játék az ajkaiaktól, Bozsoki felszabadítása is a vendégekhez kerül, de Kárász volt harcos  és szerezte meg a labdát a hazai tizenhatos sarkán, majd Nagy Erik húzta vissza őt, így szabadrúgáshoz jutnak a hazaiak.

30. perc: Kárász Krisztián blokkolt fejjel egy lövést, s lent marad, ápolni kell…

29. perc: Pintér Nikola lódult meg nagy lendülettel, s csak szabálytalanság árán tudták megállítani őt az ajkaiak, A szabadrúgás azonban veszélytelen volt Balogh Márton kapujára.

28. perc: Melczer remekül tekert el a sorfal felett, de a labda centikkel kerülte el a kaput…

27. perc: a vendégek csapatkapitánya, Pákai Gergő a tizenhatos vonala előtt csúnyán felrúgta Balázsovics Mátét. Enyhén jobbról jut szabadrúgáshoz a vendéglátó. A labda mögött Melczer Vilmos.

26. perc: Csemer Gyula tisztázott egy, a hosszúra érkező baloldali érdi beadást, majd Melczer Vilmos volt szabálytalan vele szemben. Az érdiek azonban helyzetbe kerültek. Koós kiugratása után Kelemen Patrikra lőtték rá a labdát, amely elkerülte a kaput.

23. perc: Illés Dávid adott be jobbról, de Horváth Péter nem tudott kapura fordulni, az érdiek felszabadítottak. Az ellenakcióból megszületett az első kaput eltaláló lövés a mérkőzésen, amikor Kelemen Patrik vállalkozott laposan, középről  huszonkét méterről, de Balogh Márton védeni tudott.

22. perc: Kárász Krisztián hajítja be a labdát az alapvonaltól öt méterre. A kavarodás után az épp csereként beálló Pintér Nikolához került a labda, aki nem sokkal lőtt fölé.

22. perc: kétméteres lesen lépett volna ki Vallejos, az asszisztens jól döntptt, amikor felemelte zászlaját.

21. perc: csere az érdieknél, Csiszár Zoltán helyett Pintér Nikola érkezett a pályára.

20. perc: A szöglet ugyan jól jött be, de a játékvezető, Takács Tamás lökés miatt kifelé ítélt szabadrúgást.

19. perc: Pallagi Botond ugratta volna ki Balázsovics Mátét, de a megpattanó labdát nem tudta megszerezni, így tisztáztak a védők. A túloldalon szöglethez jut az Ajka.

17. perc: Szépen járatják a labdát az érdiek, Kelemen ugratta volna ki az előrehúzódó Kárászt, de Kovács Gergő sikeresen leleste a passzt.

15. perc: Horváth Péter lőhetett ígéretes helyzetben, de húsz méterről, majdnem középről csúnyán mellégurított.

14. perc: Nagy Erik lépett volna ki, de Bozsoki Imre és az asszisztens is jól látta, lesről tette mindezt.

12. perc: Németh Gábor Vince volt szabálytalan Illés Dáviddal szemben, de a vendégek nem jutnak el a kapuig. Ahogy a kontrából az érdiek serm, miután Melczer labdája volt hosszú Kelemennek.

11. perc: vendég kísérlet kerülte el nem sokkal az érdi kaput. Kertész látta, hogy mellé megy, így nem kellett mozdulnia érte.

10. perc: Mezőnyben zajlik a játék, egyik kapu sem forog veszélyben. Csizmadia adott volna be jobbról, de Kárász Krisztián kifejelte a beadást.

7. perc: Koós passza után Kelemen Patrik harcolt ki szabadrúgást enyhén balról, a kaputól 22 méterre.  Koós lőtte bele a sorfalba, majd a Veszprém megyeiek szabadítottak fel.

6. perc: az érdi nevelésű Csizmadia Zoltán lépett ki, s a bejutott a tizenhatoson belülre is, de fölélőtt.

4. perc: baloldali vendég beadásra nem érkezik társ, így az érdiek szerzik meg a labdát. Melczer ugratta volna ki Balázsovicsot, de az érdi jobbszélsőt megelőzték a vendég védők.

3. perc: A túloldalon Dominique Vallejos lépett volna ki, de a remek ütemben kijövő Kertész Ferenc felszedte a labdát. Vallejos nagyot esve próbált büntetőt eljátszani.

2. perc: Kelemen Patrik baloldali beadására érkezett üresen Koós Gábor, de nem tudta jól lekezelni.

0. perc: A zöldmezes érdiek kezdték a mérkőzést a tiszta fehérben játszó ajkaiakkal szemben.

-1. perc: Novák Ferencet, az Érdi Városi Sportegyesület ügyvezető elnökét köszönti a felnőtt csapat, az elnökség, illetve T. Mészáros András, Érd Megyei Jogú Város polgármestere. A kezdőrúgást is az ünnepelt végzi.

NB III, Nyugati csoport, 18. forduló
Érdi VSE: Kertész F. – Kárász, Bozsoki, Csiszár, Németh G. V. – Koós, Kónya, Pallagi, Melczer – Balázsovics, Kelemen P.
Edző: Limperger Zsolt
FC Ajka: Balogh M. – Vallejos, Horváth P., Köles, Csemer – Nagy E., Tóth P. A., Illés D., Kovács G., Csizmadia Z. – Pákai.
Edző: Kis Károly