„A gyerekek fejlődése szemmel látható”

27 lőtt és 42 kapott góllal a kilencedik helyen zárt a korosztályos másodosztály középnyugati csoportjában ősszel az Érdi VSE U14-es együttese.

– Nyáron kezdtem meg a munkámat a 2004-es korosztállyal, ami egy edzőtáborral kezdődött. A játékosok szép létszámban vettek részt a balatoni munkában, ami egy jó alapot tudott biztosítani a szezonra. A csapat több mint fele már össze volt szokva, hiszen a tavalyi szezonban is együtt játszottak ugyanebben a bajnokságban, viszont fiatalabbak, kisebbek voltak, így sok sikerélmény akkor nem jutott nekik. Sajnos nem volt könnyű dolgunk abból a szempontból, hogy ebből a korosztályból nyáron eligazolt a kapus, így kényszerhelyzetben egy mezőnyjátékosnak kellett levédenie a mérkőzéseket. Kitűzött célom mindenképpen az volt a szezon előtt, hogy egy stabil, rendszerbe rakott csapat legyen, ezáltal az eredményesség mellett a gyerekek fejlődése is szemmel látható volt. Segítette a munkámat az edzéslátogatottság, hiszen tíz főnél alacsonyabb létszám nagyon ritkán fordult elő. Az elért helyezésünk a tabellán kicsit fájó, hiszen az utolsó fordulóban, ha győzelem születik, akkor két hellyel előrébb vagyunk. Ettől függetlenül úgy érzem, ha ez a munka folytatódik, ami most van és a mentalitásuk is megmarad a gyerekeknek, akkor egyrészt tavasszal is már sikeresebbek leszünk, másrészt a jövőben több jó képességű labdarúgót ki tudunk nevelni – fogalmazott Habos Gergely.

A korosztályban a legjobb játékosnak Szilágyi Leventét, a legszorgalmasabbnak Nikolics Dominikot, a legtöbbet fejlődőnek Berényi Dominikot választotta Habos Gergely.