PETROVITS SÁNDOR EMLÉKVERSENY

December 27-én rendezi az Érdi VSE tollaslabda szakosztálya a Petrovits Sándor Emlékversenyt. A szakosztály korábbi edzője, a sportágat Érden megalapító Petrovits Sándorra emlékező viadalon számos kategóriában indulhatnak az érdeklődők.

PETROVITS SÁNDOR EMLÉKVERSENY
U9, U11, U13, U15 ill. NYÍLT „A” és „B”
Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornaterme (9 pálya) 2030 Érd, Fácán köz – Pacsirta utca sarok

A verseny célja:
Megemlékezés Petrovits Sándorról, az érdi tollaslabdázás megalapítójáról.
Résztvevők: A versenyen mindenki csak egy korosztályában vehet részt. Minden versenyszám műanyag labdával kerül megrendezésre, MTLSZ ranglista pont nem szerezhető. Sportorvosi engedély nem kell, az indulók saját felelősségre vesznek részt a rendezvényen.

Műanyag labdás versenyszámok (diákolimpiai kiírás szerint):
U9 lány és fiú egyéni (2009/2010)
U11 lány és fiú egyéni (2007/2008)
U13 lány és fiú egyéni (2005/2006)
U15 lány és fiú egyéni (2003/2004)

NYÍLT „A” – középiskolások; rendszeresen játszó, amatőr versenyeken induló felnőttek és azon U15-ös nevezők, akik diákolimpián indultak már „A” kategóriában

NYÍLT „B” – a tollaslabdával most ismerkedő vállalkozó kedvű felnőttek, akikre nem érvényes az „A” kategória meghatározása.

Akik már indultak diákolimpián „A” kategóriában csak eggyel nagyobb korcsoportban nevezhetnek

Nevezési díj: 500 Ft egységesen minden indulónak

A benevezett játékosoknak vagy megbízottjaiknak a verseny napján legkésőbb 8.45-ig regisztráltatniuk kell a versenybíróságnál, mert a sorsolást végző számítógépes szoftver csak a benevezett és regisztrált játékosokat veszi figyelembe.

Lebonyolítás: Diákolimpiai „B” kategória kiírása szerint
A versenybíróság a nevezések függvényében határozza meg, és a verseny kezdetekor ismerteti. 2 nyert 11 pontig tartó szettből álló mérkőzéseket játszunk. Legalább 8 fő esetén svájci rendszerben, ennél kevesebb létszámú csoportoknál körmérkőzéssel. A végső helyezéseket a számítógép által kiadott sorrend alapján hirdetjük ki. Azonos győzelemszám esetén rájátszás dönt, akik nem játszottak egymással az alapszakaszban.
A mérkőzések Yonex MAVIS 350 típusú labdával kerülnek lebonyolításra, amelyet a verseny rendezője biztosít.
Minden versenyszám dobogósai érem és oklevél díjazásban részesülnek, plusz az első helyezettek serleget kapnak. Minden kategóriában 2 harmadik hely kerül kiosztásra. A verseny legeredményesebb lány és fiú játékosa tárgyjutalomban is részesül. Ennek eldöntése: a legkevesebb szettveszteség, illetve ezen belül a kapott és szerzett pontok aránya.

Nevezés: 2017. december 25. éjfélig az erditollas@gmail.com címre írásban.
(NÉV – SZÜLETÉSI ÉV – VÁLASZTOTT KATEGÓRIA)

További információ: http://erditollas.hupont.hu vagy telefonon: 06 30 590 9291