Térségi derbit pótolt az Érd II

A Pest megyei harmadosztály délnyugati csoportjának első fordulójából elhalasztott Sóskút SKE elleni mérkőzését pótolta az Érdi VSE II.

Ha úgy vesszük, erős túlzással azt mondhatjuk, az idei Érdi VSE II játszott a tavalyival, hiszen az öt tavaly még Érden játszó játékos mellett számos érdi nevelésű labdarúgóval állt ki a Sóskút az érdiek ellen. Az őszi bajnoki címre hajtó vendégek aztán húsz perc után megszerezték a vezetést Péter Krisztián találatával, majd nem sokkal később egy védelmi hibát kihasználva növelték is előnyüket.

Aztán bő tíz perccel a szünet előtt Farkas Ákos ballal passzolt a sóskúti kapuba egy beadást, majd a szépítő gól után a második félidő tizenegyedik percében Balogh Béla remek akciójával egyenlítettek is a hazaiak, de a döntetlen nem tartott sokáig, hiszen a 63. percben ismét megszerezte a vezetést a vendég csapat. Ezt követően Krámos János második sárga lapja miatt megfogyatkozó érdiek nem tudtak zárkózni, a Sóskút pedig emberelőnyét kihasználva 4–2-re nyert, s első helyen vonul téli szünetre.

– Ki-ki meccset játszottunk. Szenzációs mérkőzésen egy góllal jobb volt az ellenfél, bár kettő lett belőle. Az első húsz perc bátortalan játékát ha elhagyom, akkor ez egy nyerhető mérkőzés volt. Sajnos az első húsz percet meg kell tanulnunk nem besz*rva játszani – értékelt Németh József.

Pest megyei III. osztály, Délnyugati csoport, az 1. fordulóból elhalasztott mérkőzés
Érdi VSE II–Sóskút SKE 2–4 (1–2)
Gólszerzők: Farkas Ákos (33.), Balogh Béla (56.)
Jók: Balogh Béla, Farkas Ákos, Sárosi Róbert