Nagykanizsán zárjuk az őszt!

Az Érdi VSE felnőtt NB III-as labdarúgócsapata a Magyar Kupa nyolcadik fordulójában, november 29-én, 12 órakor a Zala megyei első osztályú FC Nagykanizsa otthonában zárja le az őszi idényt.

Az UFC Nagykanizsa a Zala megyei első osztályban remekel, tizenöt forduló után tizennégy győzelemmel és csupán egy vereséggel vezeti a bajnokságot, négypontos előnnyel a Csács előtt. Egyetlen vereségét épp a második helyezettől szenvedte el, amikor idegenben, 2–1-re kapott ki.

A Gombos Zsolt által irányított társaság az előző fordulóban épp a tavaly még harmadosztályú Hévíz SK ellen lépett pályára, melyet könnyedén, 3–0-ra győzött le. Ezt követően a gárda az elmúlt hétvégén már pihenhetett, illetve az Érdi VSE-re készülhetett, hiszen a Zala megyei bajnokság őszi idénye már november 18-án véget ért.

A Nagykanizsa a Magyar Kupába már a sorozat megyei etapjában bekapcsolódott. Ott a második körben a Páterdomb LSC-t idegenben 4–0-ra verték, majd az országos részbe jutásért a Csesztreget ütötték ki idegenben (0–8).

A főtáblán előbb hazai pályán a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Törökszentmiklóst búcsúztatták 2–0-val. Ezt követően a legjobb 32 közé jutásért rendezett párharcban a bajnoki rivális Olajmunkás SE-vel néztek farkasszemet, melyet 4–2-re győztek le.

A Nagykanizsa legeredményesebb gólvágója a tizenhat bajnoki és négy kupameccsen hússzor eredményes Nagy Gergő, akit követ a 21 éves Lőrincz Bence, mivel a bajnokságban kilenc, a Magyar Kupában négy gólt jegyzett, míg Péntek Adrián tizenegy találatnál jár.

– Tisztában vagyunk a Nagykanizsa képességeivel, tele vannak NB-s labdarúgókkal,

nyáron elbukták az osztályozót, nagyobb szerencsével itt lehetnének a csoportunkban is, szóval nem úgy készülünk, mint egy megye I-es csapat ellen. Egy mérkőzésen sok minden megtörténhet, de

bízom benne, hogy átérzik a fiúk ennek a fontosságát és sikerül továbbjutnunk, ami nem lesz könnyű feladat

– fogalmazott Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

Érdekesség, hogy az Érdi VSE védője, Bozsoki Imre Nagykanizsán nevelkedett, s erősítette is a korábbi együttest.

A november 29-én, 12 órakor, a Nagykanizsai Olajbányász Stadionban kezdődő mérkőzést Barna Gábor vezeti, segítői Becséri Gergely és Kis Zoltán lesznek.

A találkozót az erdivse.hu-n élőben közvetítjük!

A legjobb tizenhat közé jutásért rendezett párharc egy mérkőzésen dől el. Ha a rendes játékidő alatt nem születik döntés, kétszer tizenöt perces hosszabbítás következik, ha ekkor sem dől el a továbbjutás sorsa, tizenegyesek döntenek.