Lezárta az idényt az U16-os lány csapat

Az első osztályú U16-os, ¾ pályás lány bajnokság Északnyugati csoportjában véget ért az őszi szezon az Érdi VSE csapatának.

Ifjabb Novák Ferenc lányai előbb a Puskás Akadémia FC vendégeként léptek pályára Felcsúton. A listavezető PAFC a mérkőzést megelőzően is toronymagasan vezette a bajnokságot, miután az első hét mérkőzésén 114 lőtt és két kapott góllal, azaz +112-es gólkülönbséggel vezette a bajnokságot.

– A Puskás Akadémia más dimenzióban van, mint mi, sőt, talán a bajnokság összes többi csapatához képest is. Nálunk a kapusunk betegség miatt nem tudott ott lenni a mérkőzésen és ez komoly érvágás volt, de aha ott lett volna, akkor is fölényes győzelmet arat az ellenfél. Arra jó volt ez a mérkőzés, hogy meglássák a lányok, miben kell fejlődniük, mit kell még tanulniuk – mondta a listavezető Puskás Akadémia FC elleni találkozóról ifjabb Novák Ferenc.

Az Érdi VSE U16-os leány együttese a bajnokság őszi idényét a nagykanizsai Ziccer NLSE ellen zárta. A hazaiak az első félidőben kétgólos hátrányba kerültek, majd a fordulás után ugyan nem tűnt úgy, hogy a vendég Nagykanizsa fölényes győzelmet arat, de helyzeteit nagy hatékonysággal használta ki, s 4–0-ra nyert.

– A labda nálunk volt inkább. De az ellenfelünkön látszott, hogy többségében két évvel idősebbek, mint a mi csapatunk, ők a korosztály végén, mi az elején vagyunk, így ők jól használták ki a testi erejüket. Ami helyzetük volt, azt be is rúgták. A végén azért tudtunk volna szépíteni, mert volt egy tizenegyesgyanús szituáció, amit nem adtak meg… – mondta a szezonzáró találkozó után az U16-os lány csapat edzője.

– Remélem, hogy akik járnak, azok látják a fejlődést. Próbálunk minél többet edzeni. De nekünk nem csak ez a fél év, hanem az egész év tanulóév lesz, hiszen jóval fiatalabbak vagyunk a korosztálynál, tehát azt az egy-két embert leszámítva a következő két-három évben együtt tudunk dolgozni. Ez az év arra jó, hogy megláttuk, milyen ez a bajnokság, milyenek a csapatok, milyen idegen csapatok ellen játszani, mivel nem játszottunk ezt megelőzően idegen csapatok ellen. Most lesz egy téli pihenő, aztán felkészülünk a tavaszra. Az nagy érvágás a csapat életében, hogy Horváth Melitta elmegy tőlünk, de a mérkőzés után megkereste őt a Puskás Akadémia és úgy néz ki, ott fog játszani majd. Ez nagy szó, hogy tőlünk igazolnak, de kellene még néhány kislány, akiket be tudjunk építeni, akkor tizennégy, tizenöt fővel lennénk és akkor nagy bajunk nem lenne – tette hozzá az idényzárást követően ifjabb Novák Ferenc.

Pest megyei U16-os, ¾ pályás lány bajnokság, Északnyugati csoport, 8. forduló
Puskás Akadémia FC–Érdi VSE 22–0 (12–0)

Pest megyei U16-os, ¾ pályás lány bajnokság, Északnyugati csoport, 9. forduló
Érdi VSE–Ziccer NLSE 0–4 (0–2)
Jók: Horváth Melitta, Filus Fanni, Sike Natália