Kárász Krisztián ismét győztes gólt szerzett!

A múlt heti, Dunaharaszti MTK elleni 2–1-re megnyert mérkőzéshez hasonlóan az NB III Nyugati csoportjának 11. fordulójában is Kárász Krisztián szolgáltatta az Érdi VSE győztes gólját – ezúttal a Csornai SE volt a szenvedő fél.

– Egy komplikált meccsre számítok. A Csorna nem oda való, ahol most van, de ahhoz, hogy mi elől tudjunk maradni, nyernünk kell – mondta Limperger Zsolt a mérkőzést megelőzően.

Aztán így is kezdődött a találkozó, hiszen a Csorna rendre megindult a jobbszélen, de beadásait az érdiek menteni tudták. Az első akcióra (és gólra) tíz percet kellett várni, amikor Melczer Vilmos baloldali lapos beadására tökéletes ütemben érkezett Kárász Krisztián, aki kapu felső részébe lőtt.

Kárász Krisztián ismét győztes gólt szerzett (fotó: Balogh István)

Az érdi előny ellenére a Csorna nem kapkodott, négy perccel később mégis majdnem megduplázta előnyét a vendég együttes, amikor Kelemen Patrik szerzett labdát az ellenfél térfelén, majd jobboldali beadását Koós Gábor a kapufára fejelte.

A hazai együttes ennek ellenére rengeteg támadást dolgozott ki a jobbszélről indulva, a 28. percben pedig Nehéz Máté érkezett a röviden, de Kertész Ferenc védeni tudott. Az első félidőben igazán nagy lehetőség már nem adódott a hazaiak előtt.

fotó: Balogh István

A fordulás után mindkét együttes nehezen jutott el lövésekig, a hazaiak többet birtokolták a labdát, s többször is veszélyeztettek, de az érdi védelem jól zárt. Igazán nagy helyzete csak a 66. percben adódott Horváth Dénes együttesének, amikor Ország Péter Csiszár Zoltánhoz menő passzát lesték le, de itt sem tudtak lőni, mivel Bozsoki Imre és Németh Gábor Vince akasztotta meg a hazai lövést.

A végjátékban a Győr-Moson-Sopron megyei együttes próbált egyenlíteni, de a legveszélyesebb támadás az Érdi VSE előtt adódott a 92. percben, amikor Németh Gábor középre tett labdája után Koós Gábor passzolt Kárász Krisztiánhoz, de utóbbi tíz méterről fölélőtt.

Nagyot küzdöttek az érdiek Csornán (fotó: Balogh István)

– Ami a legfontosabb: a három pont megvan. A játékunkat viszont gyorsan el kell felejteni. Tény és való, hogy gyengébb játékkal is inkább nyerjünk három pontot, mintha esetleg sokkal jobb játékkal ne legyen meg a győzelem – értékelt Limperger Zsolt, hozzátéve, a Csornának az elmúlt időszakban több nehézsége is akadta, sok sérülés hátráltatta, most viszont többen is visszatértek, illetve az edzőcsere után új impulzust is kapott az együttes.

Csiszár Zoltánék ezúttal nem tudtak dominálni (fotó: Balogh István)

– Valójában nem sok minden valósult meg abból, amit elterveztünk. Szerettük volna irányítani a mérkőzést és dominálni a mezőnyben. Ehelyett három-négy kombinatív támadáson kívül sok mindent nem lehet kiemelni a mérkőzésből. Bár ezek közül az egyik a győztes gólt is eredményezte. Ennek ellenére, nagyon örülünk a győzelemnek és a három pontnak. Azt pedig mindenképpen pozitívnak kell értékelni, hogy ilyen játék mellett egymást sokszor kisegítve kapott gól nélkül hoztuk le a mérkőzést. A csapategységünk jeles környékén vizsgázott, már csak újra a bátor, kombinatív játékhoz kell visszatalálni és akkor sok szép győzelemben lesz még együtt részünk – mondta Csiszár Zoltán, az Érdi VSE védője.

NB III, Nyugati csoport, 11. forduló
Csornai SE–Érdi VSE 0–1 (0–1)
Csorna. V: Sipos T. (Imrő, Molnár I.)
Csornai SE: Lőre – Füredi, Nagy Sz., Kelemen M., Litresics – Kerékgyártó, Csikós, Czanik, Kis Sz. – Serfőző, Nehéz (Simon András, 71.)
Vezetőedző: Horváth Dénes

Érdi VSE: Kertész F. – Kárász, Bozsoki, Csiszár, Pintér N. (Németh G. V., a szünetben) – Koós, Kónya B., Melczer – Balázsovics (Ország, 64.), Pál Sz., Kelemen P. (Hegedüs N., 84.)
Vezetőedző: Limperger Zsolt

Gólszerzők: Kárász Krisztián (10.)