Négyen dupláztak, kiütéses 5 Stars siker!

Tóth Zsombor, Rostás Dániel, Csendes Roland és Molnár Gábor két-két gólja mellett Fábián Viktor és Kajdy Zekő is betalált, a 5 Stars Érdi VSE pedig kiütéses, 10–1-es győzelmet aratott a Romhány SE felett a futsal NB II Nyugati csoportjának harmadik körében, az ÉRD Arénában.

Remekül kezdődött! Már a mérkőzést nyitó kezdőrúgással egyből tüzelt Kajdy Zekő a romhányi kapura, jelezve, itt bizony nyerni fog a házigazda. Az ebből kiharcolt szöglet után Csendes Roland ugyan nem passzolt jól Tóth Zsombornak, de utóbbi visszaszerezte a labdát és Csendessel való összjátéka után már tizenhat másodperc után megszerezte a vezetést az érdieknek (1–0)!

Aztán négy perc alatt duplázott is, hiszen ismét Csendessel játszottak össze, s spiccel lőtt a kapu bal felső sarkába hat méterről, középről (2–0). Ezt követően a sorcsere után a Rostás-ikrek percei következtek, hiszen Gergő és Dániel összjátékai után Dániel előbb a kapus felett emelt a kapuba (3–0), majd saját labdaszerzéséből megindulva lőtt a romhányi kapus lábai között a kapuba, így tíz perc után már 4–0-ra vezetett a 5 Stars.

Rostás Dániel második gólja (fotó: Kertész Bence)

Az első félidő második felében ziccerek sora maradt kihasználatlanul érdi oldalon, de Kajdy Tamás bravúrjaira is szükség volt, pláne, amikor Torma László lövését kellett kitornáznia a tizenegyedik percben. Aztán a vendégek kapusa átállt mezőnyjátékosnak, így rengeteg támadást vezethettek öt a négy ellen, de sokáig nem sikerült ebből előnyt kovácsolniuk, mégis, 48 másodperccel a szünet előtt Peller Ákos lövése beakadt, szépített a Romhány (4–1).

A fordulás után folytatta az öt a négy elleni játékot a vendég együttes, így az érdiek a kontrák mellett többször próbálkoztak üres kapus lövéssel, így Tóth Zsombor keresztlécig is jutott, de az ő és Kajdy Tamás egészpályás kísérletei célt tévesztettek.

A 29. percben aztán meg lett a böjtje a rizikós romhányi játéknak, Csendes Roland megmutatta, hogyan kell egész pályáról gólt lőni, amikor három perc alatt kétszer is higgadtan gurított az üres kapuba (6–1)!

Egy perccel duplája után Csendes majdnem triplázott, de nevével ellentétben zúgó kapufát lőtt. A hajrában Horváth Tamás labdaszerzése után volt önzetlen, s adott gólpasszt Fábián Viktornak (7–1). Molnár Gábor előbb Kajdy Zekő asszisztja után talált be, majd saját szabadrúgása után szedte össze és lőtte be a kipattanót (9–1)!

A 10–1-es érdi győzelmet pedig a csapat kapitánya, Kajdy Zekő állította be, amikor Vajda Dániel lövése pattant elé.

– Fontos volt, hogy mi szereztük meg az első gólt, lélektanilag sokat számított, hiszen az első két fordulóban ez nem sikerült, de nem feltétlenül baj, mert megmutatta a csapat, hogy többgólos hátrányból is tudtunk egyenlíteni, illetve fordítani, volt tartása a csapatnak – kezdte Molnár Gábor. – Kockázatos játék az öt a négy elleni, ebből párszor hibáztak és tudtunk gólokat szerezni, nem voltak labdabiztosak, ez pedig kijött, mert ilyen helyzetben sokat számítanak a pontos, kemény passzok. Próbáltuk az első perctől fogva ráerőltetni a játékunkat a Romhány csapatára, ez nem ízlett nekik, ennek köszönhető ez a nagy arányú győzelem – tette hozzá.

Molnár Gábor és három csapattársa is duplázott (fotó: Kertész Bence)

– A csapat és az edző mindig a győzelmet tervezi, a vereséget nem. Lehet azt mondani, hogy így terveztük, de inkább azt mondom, hogy a legszebb álmainkban fordult csak így elő. Egy folyamatban vagyunk. Az első forduló nagyon fontos volt, utána hoztunk egy bravúrt az egyik bajnokesélyes otthonában. Ennek a folyamatnak a méltó folytatása volt a mostani mérkőzés, amely sok esetben talán nem is volt olyan színvonalú. Sok gólt rúgtunk, jól játszottunk, de színvonalában nem vagyok százszázalékosan elégedett, az eredménnyel és a tíz lőtt góllal természetesen maximálisan – mondta Varga ’Zenga’ László.

Az első fordulót követően a 5 Stars Érdi VSE vezetőedzője a görcsösséget emlegette.

– Már benne vagyunk a bajnokságban, önmagunknak is bizonyítottunk, a csoportnak és az osztálynak is letettük a névjegyünket, akár múlt héten, akár most. Görcs már nincs bennünk, pontosan arra kell figyelnünk, nehogy dekoncentráltak legyünk, mert már túl szabadon játsszunk – jegyezte meg.

– Alapvetően minőségi különbség volt a két csapat között, teljesen mindegy, hogy visszaálltunk és abból szereztünk labdát, vagy letámadtuk őket, a játék minden szegmensében jobbak voltunk. Ez ad okot a bizakodásra és ezért kezdtük el ezt az egész munkát, mert bizakodóak vagyunk, hogy sokra hivatott ez a csapat – fogalmazott Zenga.

Futsal NB II, Nyugati csoport, 3. forduló
5 Stars Érdi VSE–Romhány SE 10–1 (4–1)
ÉRD Aréna, 100 néző. Vezette: Gál Péter, Nyekita, Török Zs.
5 Stars Érdi VSE: Kajdy T. – Molnár Gábor, Csendes, Tóth Zs., Kajdy Z.
Cserék: Varga Csaba (kapus), Fábián, Suha, Rostás G., Horváth T., Garamszegi, Vajda, Rostás D.
Edző: Varga László
Romhány SE: Madarász – Pászti, Veres, Deák, Radianov.
Cserék: Gál József (kapus), Gergely, Peller, Pados, Torma, Nagy Attila, Pándy-Szekeres, Fodor
Gólszerzők: Tóth Zs. (1., 4.), Rostás D. (6., 10.), Csendes (29., 32.), Fábián (34.), Molnár Gábor (37., 39.), Kajdy Z. (39.), ill. Peller (19.)