A sors ismétli önmagát

Bosszantó. Mint tavasszal, mint két héttel ezelőtt a III. kerületi TVE ellen. Az Érdi VSE emberhátrányban szerezte meg a vezetést, az egész mérkőzésen mezőnyfölényben játszott a Csepel FC ellen, ám a vendégeknek egy tizenegyes elég volt a pontszerzéshez.

A Csepel ellen Limperger Zsolt nem számíthatott Csiszár Zoltánra, aki lebetegedett, helyére Pallagi Botond állt be. Rendkívül defenzíven állt fel a Gabala Krisztián irányította Csepel FC, hiszen már a mérkőzés elején rögtön betömörült a vendég együttes a saját kapuja elé, de hiába játszott óriási mezőnyfölényben az érdi csapat, a vezetést a szünetig nem sikerült megszerezni. A fordulás után viszont néhány perc elteltével egy kontra után Pintér Nikola a csepeli támadóval történt ütközése után a kiállítás sorsára jutott. Az emberhátrány ellenére továbbra is az érdiek akarata érvényesült, aztán négy perccel később Koós Gábor fejese után Melczer Vilmos bólintott a kapuba.

Az emberelőny miatt felbátorodó vendégek ugyan többet támadtak, de igazán nagy veszélyt nem jelentettek az érdi kapura. A 68. percben pedig Koós jobboldali szabadrúgását Kárász fejelte kapura, majd a csepeli hálóőrről, Juhász Gergelyről kipattanó labdát ugyanő pofozta a kapuba, de a partjelző les címén nem adta meg a második érdi gólt.

 

A hajrában is bőven meg volt a lehetősége az érdieknek a mérkőzés lezárására, hiszen a 21. kerületiek nem tudtak lehetőségeket kidolgozni. Mégis ponttal távoztak, mivel a 92. percben egy teljesen vétlen szituáció után Németh Gábor akart felszabadítani, de eltalálta a csepeli támadó lábát, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. Ezt a korábbi érdi, Korozmán Norbert értékesítette, miután jobbra lőtt, Kertész Ferenc pedig balra ment.

– Megint azt tudom mondani, mint a két héttel ezelőtti meccs után:

gólokkal kellett volna nyerni,

annak ellenére is, hogy tíz emberrel játszottunk. Akkor szereztük meg a vezetést, rúgtunk utána egy szabályos gólt, a kiállítás is véleményes volt szerintem, de ne a játékvezetővel foglalkozzunk, mert lehetne, de inkább foglalkozzunk azzal, hogy nekünk többet kellett volna tenni annak érdekében, hogy három-négy góllal nyerjünk és akkor, ha a végén kapunk egy tizenegyest, akkor kapunk, többet kellett volna kapura lőnünk – nyilatkozta a születésnapját szeptember 13-án ünneplő Limperger Zsolt. – A Csepel egy nagyon visszafogott csapat volt, nyolc, kilenc emberrel védekezett, nem is jöttek át a félpályán, aztán minden mindegy alapon jöttek előre, csináltunk egy buta hibát és abból lett a büntető, így az első kapura lövésükből gól lett és elvitték az egy pontot – tette hozzá az Érdi VSE vezetőedzője.

– Mivel mindennel tisztában voltunk az Érdet illetően nem volt egy megoldhatatlan feladat. Több volt ebben a mérkőzésben, bármennyire is furcsán hangzik, hogy az utolsó pillanatban megint elvittünk innen egy pontot. A tavalyi 93. percben rúgott gól is hasonlóképpen sült el. Összességében taktikailag nagyon jól felkészültünk az Érdből és teljesen megérdemelten hoztuk el ezt a pontot. Nem vagyok elégedetlen, de kis szerencsével

több is benne lehetett volna ebben a találkozóban

– fogalmazott Gabala Krisztián. – Egyetlen dolog minősít minket, az pedig az eredmény. Az Érd egyáltalán nem játszott jobban, mint mi, az Érdnek nem volt lehetősége, talált egy szerencsés gólt, a kapusunk középre kiütötte a labdát, kabaréba illő gól volt. Egy olyan csapat otthonában értük el ezt az eredményt – ki lehet mondani –, amely bajnokesélyese ennek a szezonnak – tette hozzá a Csepel FC vezetőedzője.

„Ilyen csapat ellen még nem játszottunk, hogy nyolcan beállnak a tizenhatosra és utána nem tudunk mit kezdeni ezzel. Ez a mi hibánk is, mert az első félidőben talán két kapura lövésünk, ha volt… Amikor vezettünk, volt egy nagy bírói hiba, amikor Kárász Krisztián fejelt, majd lőtt a kapuba… Előtte már megpecsételődött a sorsunk, a piros lap is jogtalan volt, Pintér Nikola elütötte a labdát, aztán megint jött a szerencsétlenség…” – mondta Pallagi Botond.

NB III, Nyugati csoport, 6. forduló
Érdi VSE–Csepel FC 1–1 (0–0)
Érd, 250 néző. Vezette: Szabó Levente
Érdi VSE: Kertész F. – Kárász, Bozsoki, Pallagi, Pintér N. – Koós, Kónya (Tárkányi, 28.), Melczer – Kelemen P. (Hegedüs N., 68.), Pál Sz., Németh G. V.
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Juhász G. – Teplán (Bencze, 80.), Hesz, Haraszkó, Simon K., Tóth Csaba – Somodi, Váczi (Fisli, 75.), Korozmán N. – Szabó Ádám, Horváth Ádám (Németh Zoltán, 61.)
Vezetőedző: Gabala Krisztián
Gólszerzők: Melczer (53.), ill. Korozmán N. (92. – tizenegyesből)
Kiállítva: Pintér N. (50.)

Egy gondolat a “A sors ismétli önmagát

A hozzászólások lezárva.