Rögtön rangadó!

A bajnokság elején, a harmadik fordulóban már nagy rangadót rendeznek, hiszen az eddig két győzelemmel, hét lőtt és egy kapott góllal álló, listavezető Érdi VSE a szintén két győzelmet, hat találatot számláló és szintén csak egyszer kapituláló FC Ajkához látogat.

„Az egyik bajnokesélyes otthonába látogatunk, de minket ez nem ijeszt meg. Sőt, úgy gondolom, ez feldobja a társaságot. Szeretnénk nyerni és a három pontért megyünk Ajkára.”

– fogalmazott Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

Tavaly először a két csapat a második körben találkozott, akkor az NB II-ből búcsúzó ajkaiak a 30. percben Hanzl Máté góljával kerültek előnybe, de a szünet előtt Kelemen Patrik egyenlített. A fordulás után Korozmán Norbert és Tárkányi Gergő is bevette a hazaiak kapuját, így meglepetésre az érdiek gazdagodtak három ponttal.

Aztán legközelebb a 19. fordulóban találkozott a két együttes Érden. A sérülésektől és eltiltásoktól tizedelt Limperger-csapat a félidő legvégén, Skriba Máté góljával került hátrányba, majd a fordulás után előbb Csiszár Zoltánt, majd Pintér Nikolát is kiállították. Az Ajka pedig Major Norbert, Lőrinczy Attila és Köles János révén könyörtelenül kihasználta a kettős emberelőnyt. A végjátékban az akkor még új szerzemény, Koós Gábor megszerezte első találatát az érdieknél, amikor a 88. percben tizenegyesből alakította ki az 1–4-es végeredményt.

Az Ajka egy nagyarányú, 4–0-s Csorna elleni hazai győzelemmel kezdték a szezont, a második fordulóban Rozmán László együttese 2–1-re nyerte a Pápai Perutz FC elleni megyei rangadót.

Ami azt illeti, a Veszprém megyei együttesnél nagy volt a játékosmozgás a nyáron, tizenöten távoztak, tizenhárman érkeztek a csapatba.

Az augusztus 26-án, 17.30-kor, az ajkai Városi Sportcentrumban (8400 Ajka, Sport utca 23.) kezdődő mérkőzést Horváth Tibor vezeti, segítői Imrő János és Molnár István lesznek.

NB III, Nyugati csoport, 3. forduló
08.26., 17.30: FC Ajka–Érdi VSE

Vélemény, hozzászólás?