Zöld-fehérek találkája

Két, a bajnokságot egyaránt győzelemmel kezdő együttes találkozik az NB III Nyugati csoportjának második fordulójában. Az Érdi VSE idei első hazai mérkőzésén a Gyirmót FC Győr II 2–1-es idegenbeli legyőzése után a Pápai Perutz FC-t hazai pályán (az ESMTK stadionjában) 1–0-ra legyőző Pénzügyőr SE-t látja vendégül szombaton, 17.30-kor az Ercsi úti Sporttelepen.

Az előző évadban Nyugaton ezüstérmes Érdi VSE a Középcsoportban kilencedik helyen végzett Pénzügyőrt fogadja. Ez alapján nem lehet kérdéses, ki számít a favoritnak, ám a „fináncok” kerete alaposan megváltozott, a tizenegy távozó helyére épp ugyanennyi érkezett, tehát a még összeszokóban lévő társaság ereje nem igazán megítélhető.

A Pénzügyőr SE az első fordulóban az ESMTK pályáján a korábbi érdi, Feil Máté góljával győzte le az újonc pápaiakat. Feil a 2014/2015-ös idényben az akkor még a Pest megyei első osztályt megnyerő érdi csapatot erősítette, háromszor kezdőként, tizennégyszer csereként lépett pályára Limperger Zsolt együttesében, ahol egy gólt szerzett. Ellenben tavaly az NB III-ban tizenkétszer is megzörgette az ellenfelek hálóját.

„Egy tipikus NB III-as csapattal találkozunk, ennek minden előnyével és hátrányával, egy nagyon kemény, harcos társasággal fogunk találkozni. Valószínű, hogy a kontrákra próbál építeni, ezt nekünk meg kell akadályoznunk és a saját játékunkat játszani. Remélhetően, akkor meg lesz a három pont.”

– fogalmazott Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

De vajon előny-e az érdieknek, hogy a Pénzügyőrnél nagy volt a nyári jövés-menés, míg az Érdi VSE magja egyben maradt?

„Fogalmam sincs, de meccs után megmondom. A Pápa elleni meccsen nem nagyon láttam, hogy az összeszokottság hiányában lennének, egy masszív társaságnak tűnnek, erre készülünk most is, de nekünk otthon kell tartanunk a három pontot, hogy el tudjuk érni a céljainkat.”

– tette hozzá.

Az Ercsi úti Sporttelepen augusztus 19-én, 17.30-kor kezdődő mérkőzést dr. Jakab Géza vezeti, segítői Pipicz Norbert és Nagy Márk lesznek.

Vélemény, hozzászólás?