Szorgalom, fejlődés

A csapat nagy része 2004-es volt, de hozzájuk több 2005-ös is csatlakozott. Miután előbbi korosztály már az U14-es csapattak nagypályán játszott, ezért a fiatalabbaknak egy évvel idősebbekkel szemben kellett helyt állniuk.

„Amikor 2004-eseink visszajátszottak ebbe az évfolyamba, akkor látszott, hogy ők jó állapotban vannak. Többségében uraltuk a Bozsik-tornán lejátszott meccseinket. Ilyenkor 2005-öseink is fel tudtak nőni a feladathoz és megfelelő teljesítményt nyújtottak.” – kezdte értékelését Koller József.

„2005-öseink fejlődésében tavasz elején volt egy törés. Talán, mert komolyabb fizikai felkészítést kaptak, meg játékrendszert váltottunk. A 3–2–3 helyett 4–3–1 felállást használtuk. Erre azért volt szükség, hogy nagypályára kerülésük folyamatosabb legyen. Ezzel együtt szigorítani is kellett az edzéseken, mert fejben, hozzáállásban még mindig voltak gondok. A csapatban sajnos voltak lemorzsolódások és komolyabb sérülések is. Viszont voltak, akik eggyel nagyobb korosztályban folytatták, mert fejlődésük ezt indokolta. Itt meg kell említeni, hogy két játékosunk (Márkus Bálint és Szilágyi Levente) is bizonyított és bekerült a szűkebb alközponti keretbe. Létszámunk így jellemzően 12 fő körül mozgott. Összességében kicsit többet vártam a 2005-ös évfolyamtól. A csapat még elmarad a korosztályos szinttől, de van rá remény, hogy tovább fejlődjön. A fent említetteken kívül még Régely Balázs szorgalmát emelném ki.” – fogalmazott az U13-as csapat edzője.

Vélemény, hozzászólás?