Sakk

Az Érdi VSE sakk szakosztálya mind az általános iskolásoknak, mint az idősebb korosztálynak tart foglalkozásokat az iskolákban, valamint az Érdi VSE Ercsi úti Sporttelepének klubhelyiségében. A bajnokság mellett a szakosztályvezető, Horváth Péter rendszeresen megrendezi a város nevezetességével fémjelzett Minaret Kupát, amely egy nyílt rapid sakkverseny. Az Érdi VSE felnőtt sakkcsapata hosszú évek óta a Pest megyei Szupercsoportban szerepel.

Mi a sakk?
A sakk egy sokezer éves játék, szellemi sport. Eredetileg Indiából ered, ahonnan arab közvetítéssel került Európába. Játsszák az idősek a parkokban, a gyerekek az óvodákban, iskolákban és nem ritka, hogy komoly üzletemberek kedvenc kikapcsolódása is a sakkozás.

Csapatunkról röviden:
Szakosztályunkban hétéves kortól kilencvenkilenc éves korig várunk mindenkit szeretettel, aki sakkozni szeretne. Az érdi sporttelepen a klubhelyiségben edzünk és hazai mérkőzéseinket is itt tartjuk. Csapatunk a Pest megyei szupercsoportban szerepel, melynek első helyezettje jut fel az országos bajnokságra. Ezen kívül több egyéni versenyre is lehetőség van. Az ifjúsági tagjainkkal egyénileg, a felnőttekkel csapatszinten foglalkozunk.

Mit fejleszt a sakk?
Koncentrációt, kreativitást, stratégiai gondolkodást, gyakorlatiasságot, céltudatosságot, képi memóriát, elemzőkészséget, önuralmat, döntési képességet, felelősséget, előre gondolkodást.

Jelentkezni lehet: Horváth Péter szakosztályvezetőnél: +36-20/508-9637

A fiatalabbak…
…és az idősebbek is űzhetik a sakkot az Érdi VSE-ben