Futsal

2016. májusában alakult meg az Érdi VSE korábbi labdarúgójának, Kajdy Györgynek a közreműködésével a 5 Stars SE futsalcsapata, amely a 2018/19-es idény előtt kötött együttműködési megállapodást az Érdi VSE-vel, melynek köszönhetően a két csapat fúziójából jött létre a 5 Stars Érdi VSE futsalcsapata, amely az NB II Nyugati csoportjában szerepelt. A 2021/22-es szezon előtt a felek megállapodása megszűnt, az Érdi VSE azonban a Szent István SE-vel összefogva a harmadosztálynak számító regionális bajnokságban szerepel.

2016. májusában az Érdi VSE korábbi labdarúgója, Kajdy György indította útjára a 5 Stars Sportegyesületet, amely az első évadban rögtön az NB II Nyugati csoportjában volt érdekelt. Az alapszakaszban lejátszott húsz mérkőzést 50 százalékosra hozta az együttes, kilenc győzelem mellett két döntetlen és kilenc vereség volt a mérlege, így a tizenegy csapatos mezőnyben a hatodik helyet szerezte meg. Hazai mérkőzéseiket eddig leginkább a törökbálinti Arénában vívták, ám az Érdi VSE-vel kötött megállapodásnak köszönhetően egy rendkívül impozáns létesítménybe, az ÉRD Arénába költöztek (2030 Érd, Velencei út 39-41).

Az ÉRD Arénában játszanak a futsalosok

A  futsal sosem látott fejlődésen ment keresztül hazánkban, több mérkőzést hatalmas nézői érdeklődés övez. Ehhez azért meg kell jegyezni, hogy az ÉRD Arénában is színvonalas, minőségi környezetben edzhetnek és játszhatnak majd a fiúk, így egy remek létesítményben népszerűsíthetik sportágukat.

Az együttes 16-22 év közötti fiatalokból áll, akik gyerekkoruk óta együtt rúgják a bőrt. A szakosztály jelenlegi célja a fiatalokkal megszerettetni a sportágat.

A 5 Stars Érdi VSE a 2017/18-as idényben az NB II Nyugati csoportjában elért kilencedik helyezése után a 2018/19-es kiírásban is kilencedikként zárta az alapszakaszt, majd az alsóházi rájátszásban kivívta a bennmaradást. A 2019/20-as szezonban is a másodosztály Nyugati csoportjában szereplő, Varga László által irányított együttesben egyre több, az Érdi VSE-ben nagypályázó játékos kapott lehetőséget. A klub végül hetedikként végzett a 18 forduló után félbeszakított szezonban, azonban a Magyar Kupában nagyot menetelt, hiszen kezdésként az NB I-es Aramist ejtette ki, majd két másodosztályú együttes, a Tihanyi FC és a Hidegkúti SC kiejtésével bejutott a sorozat szombathelyi négyes döntőjébe.

Az elődöntőben nem kedvezett a sorsolás az érdieknek, akik a jelentős rutinnal felvértezett, légiósok sorát bevető MVFC-Berettyóújfalu ellen hosszú perceken keresztül vezettek is, ám a hajdúságiak a papírformát igazolva jutottak fináléba, míg a 5 Stars története során először végzett dobogón, miután harmadik lett.

Ezt követően a 2020/21-es idényben a tizenkét csapatos alapszakaszt tizedikként zárta az együttes, amely az alsóházi rájátszásban sem tudott kapaszkodni és végül utolsó előtti helyen végzett az NB II Nyugati csoportjában. A felek ezt követően nem hosszabbították meg a lejáró együttműködési megállapodást, de az Érdi VSE a 2021/22-es idényben is indított futsalcsapatot a Szent István SE-vel együttműködve, WPCMeister-Érdi VSE-SZISE néven, amely a regionális bajnokság budapesti 1.-es csoportjában vitézkedik.