Bravúros idegenbeli győzelem – NBIII

Múlt heti önbizalom növelő hazai győzelmünk után bizakodva vártuk az MTK Budapest második csapata elleni mérkőzést. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, annak ellenére, hogy a hazaiak keretében túlnyomó részt fiatalok játszanak. Nagy hiba lett volna, ha félvállról vettük volna az előttünk álló feladatot. Pontot vagy pontokat szerettünk volna szerezni…szinte mindenáron. Domján Attila nem számíthatott eltiltás miatt Morvai Milánra és sérülés miatt Kincses Márkra sem. Ezek után a Kondor- Szabó, Papp, Kertai, Németh-Göblyös, Farkas- Katona, Csilus, Pintér- Monori kezdőnek szavazott bizalmat a vezetőedző.

3. perc: Németh baloldali beadása Farkast találta meg 10 méterre a kaputól, sajnos lövése elakadt a védőkben.

4. perc: Csilus balról adott be szögletet amiből kisebb tűzijáték alakult ki a hazai kapu előtt. Három vendég támadó is próbálkozott a kapuba juttatni a labdát, de mindig volt egy blokkoló láb, így nem változott az eredmény.

5.perc: Szabó a 16-os jobb sarkáról emelt a kapu elé, ahol Farkas kapásból 10 méterről kapura lőtt. Szolár bravúrral a léc fölé tolta a labdát.

16. perc: Asante futott el a baloldalon, centerezése Herczeget találta meg, de Németh az utolsó pillanatban becsúszva szögletre mentett.

20.perc: Antal 20 méteres életerős lövése a kapufa külső részét érintve ment mellé.

33. perc: Antal megint 20 méterről vállalkozott lövésre, de most Kondornak kellett hárítania.

35.perc: Labdaszerzés után gyors kontrát vezetett az MTK a baloldalon. Kenesei keresztbe passzolt és így Christian került ziccerbe a jobboldalon, de 8 méterről gyatrán a kapu mellé lőtt.

36.perc: Most az Érdi csapat szerzett labdát, amivel Monori betört a 16-oson belülre, ahol lerántották. Büntető! A letett labda mögé Pintér állt és higgadtan a bal alsóba gurított. 0-1

42.perc: Pintér 17 méterről megeresztett bombája alig kerülte el a kaput.

43.perc: A mezőny egyik legjobbja Németh kapta a meccs első sárga lapját.

45.perc: Röviden szabadított fel az Érdi védelem és ezt kihasználta a hazai csapat. A megszerzett labdával Keneseit ugratták ki a jobbösszekötő helyén és a kék-fehérek támadója 11 méterről a hosszú sarokba lőtt. 1-1

Sokat tettünk, hogy előnyben mehessünk az öltözőbe, de egy figyelmetlenség miatt oda lett az előnyünk. A szakvezetők nem változtattak az összeállításokon, így a kezdők futottak(sétáltak) ki a folytatásra.

53.perc: Csilus kapott sárga lapot.

56.perc: Kenesei került ziccerbe, de 10 méteres lövését Kondor bravúrral hárította. A kipattanóból ismételhetett a csatár, de a vendég hálóőr megint hárított.

57.perc: Csányi kapott sárga lapot és amíg állt a játék cserélt az érdi csapat. Monori helyett Rónaszéki állt be.

59.perc: Kertai rossz felszabadításából Herczeg lépett ki, de nagy helyzetben sem tudott a kapuba találni.

61.perc: Németh balról átívelt a hosszú oldalra és az érkezőPintér kapáslövését Szolár bravúrral védte.

63.perc: Christian „sárgult” be.

64.perc: Katona és Papp lementek a pályáról, helyettük Spinner és Juhász állt be.

70.perc: Göblyös és Kenesei kapott egy-egy sárga lapot.

72.perc: Herczeg baloldali szögletéből Christian fejelt a léc tetejére.

73.perc: Kertai iratkozott fel a sárga laposok listájára.

74.perc: Földi és Herczeg helyére Ebot és Hegedűs állt be a folytatásra.

77.perc: Pintér is sárga lapot kapott.

79.perc: Csilus helyett Kertész B., állt be.

81.perc: Pintér ívelt balról a kapu elé és a berobbanó Szabó becsúszva 6 méterről a jobb alsóba gurított. 1-2

83.perc: Kenesei került helyzetbe a jobbösszekötő helyén, de 13 méteres lövését Kondor védte.

89.perc: Stumpf kapott sárgát.

90.perc: Farkas B. kapta a meccs utolsó sárga lapját.

91.perc: Farkas cselezett ki három védőt középen, majd Juhászhoz passzolt, aki 16 méterről a kapu mellé lőtt.

Nagyon csalódott vagyok, a mutatott játék nem ilyen eredményt kellett volna hozzon. Az a tanulság, hogy ennyi helyzetet nem lehet kihagyni büntetlenül. Az első félidőben kifejezetten jól futballoztunk, a második játékrészben pedig rengeteg nagy lehetőségünk volt. Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült nyerni. Nem szoktam a bírókkal foglalkozni, de az egész szezont tekintve sokszor felháborító, amit a fiatal csapatunkkal csinálnak a játékvezetők, a mai mérkőzés pedig kifejezetten dühítő példája volt ennek. Lehet, úgy érzik, fiatal csapat ellen bármit meg lehet tenni, de szerintem ez nagyon rossz irány. Nehéz mit mondanom, mert a játékosok mindent megtettek, de látszik, hogy ennyi helyzetet nem lehet kihagyni.

-fogalmazott Kanta József.

Jól kezdtük a mérkőzést, nyomás alatt tartottuk a hazai csapatot, de húsz perc után kiegyenlített lett a játék. Vezetést szereztünk, de egy butaság miatt nem tudtunk előnnyel menni a szünetre. A második félidő hullámzó volt, mindkét csapatnak voltak lehetőségei a gólszerzésre, és ebből mi tudtunk egyet kihasználni. Komoly munka van ebben a győzelemben, ehhez gratulálok minden játékosnak!

-értékelt Domján Attila.

Második idegenbeli győzelmünknek örülhetünk ebben a bajnokságban. Domján Attila a hazai győzelem után most idegenben is sikeres „hadvezér” volt. Köszönjük kitartó szurkolóink bíztatását, nélkülük nem sikerült volna ez a fontos győzelem. Jövő hétvégén a listavezető Iváncsa csapata látogat a Novák Ferenc Érdi Sportközpontba. Várjuk szurkolóinkat! Hajrá Zöld! Hajrá Érd!

NB III. Dél-Nyugati csoport 26. forduló 
MTK II. – Érdi VSE 1-2 (1-1)
Gól: Kenesei (45.), illetve Pintér (37., tizenegyesből), Szabó (80.)