Léket kaptunk a Népligetben – NBIII

Két zöld-fehér csapat összecsapása előtt kicsit bizakodtunk, hogy bár számunkra sem úgy alakul ez a tavasz, ahogy elterveztük, de a hazaiak sem remekeltek az elmúlt hetekben és egy sikerrel talán eltudunk indulni a tabellán felfelé. Ennek tudatában nagyobb rizikót vállalt Ebedli Zoltán és egy támadóbb összeállításban küldte pályára csapatát. A pályára a Pillár-Bán—Szabó R., Papp, Morvai, Németh—Csilus, Farkas, Göblyös, Pintér—Katona, Monori összeállításban futott ki az érdi csapat.

2. perc: Szabó R. indította Monorit, aki egy csel után 10 méterről kapura lőtt, de a labda elakadt a blokkban. A lepattanó Katona elé került, akit könnyedén szereltek a védők.

10. perc: Csilus ugratta ki Monorit nagy helyzetben, de a támadó elhamarkodottan 15 méterről a hosszú sarok mellé lőtt.

12. perc: Jobboldali szöglet után Manner elé pattant a labda, aki két csel után a kapu mellé durrantott.

13. perc: Szabó R. parádés labdával ugratta ki megint Monorit, aki 8 méterről érthetetlen módon kivárt a lövéssel, így a becsúszó védő szögletre mentett. Nagy lehetőség maradt kihasználatlanul.

14. perc: Katona kapott sárga lapot.

17. perc: Lukács 13 méterről a rövid sarok mellé lőtt.

38. perc: Csilus is „besárgult”.

43. perc: Szabó R. jobbról ívelt a kapu elé, de Monori erőtlen fejese Tóth ölébe hullott.

44. perc: Tavares jobbról emelt a kapu elé, ahol Pillár-Bán és Szabó SZ. ugrottak fel a labdáért. A párharcnak nem lett győztese és a lepettanót Morvai takarította el a kapu torkából.

45. perc: Németh kapott sárga lapot.

Gól nélküli döntetlennel vonultak öltözőbe a csapatok, de a helyzetek alapján ennek nem így kellett volna történnie. Nehéz úgy meccset nyerni, hogy a legnagyobb ziccereket sem használjuk ki.

A szakvezetők nem változtattak az összeállításokon a szünetben.

46. perc: A hazaiak kezdték jobban a második félidőt és mint kiderült jobban is folytatták. Tavares futotta le az érdi jobboldalt, majd visszapasszolt Manner elé, aki egy csel után 7 méterről lőtt, de Pillár-Bán nagyot védett.

48. perc: Most Szabó Sz. kavargatott a baloldalon, majd Mannerhez passzolt, aki 10 méterről lövés helyett tovább tolta a labdát és a védők felszabadítottak.

53. perc: Formás hazai támadás ment végig a jobboldalon. Lukács a kapu elé ívelt, ahol Szabó Sz. mintaszerűen érkezett a beadásra és 8 méterről a hálóba bólintott. 1-0

58. perc: Farkas tört be a 16-oson belülre, majd középre ívelt, de Monori elől Tóth szögletre mentett.

50. perc: Csilus 10 méteres lövését Tóth védte.

60. perc: Vendégoldalon Farkas és Katona helyett Horváth és Rónaszéki állt be. A hazaiaknál Fenyvesi helyét Molnár foglalta el.

64. perc: Tavares lett gazdagabb egy sárga lappal.

65. perc: Morvai is begyűjtött egy sárga lapot.

67. perc: Gágyor helyett Ladányi állt be.

73. perc: Pintér és Szabó R. helyett Juhász és Kertész B. állt be a folytatásra.

74. perc: Egy érdi labdavesztés után gyors kontrát vezettek a hazaiak. Manner a félpályáról lépett ki a mélységi passzal, végig vitte a félpályán és 12 méterről a kiszolgáltatott vendég kapus mellett a kapuba passzolt. 2-0.
A középkezdés előtt Kertész B. kapott sárga lapot.

75. perc: Göblyös is feliratkozott a sárga laposok közé.

78. perc: Tavares és Molnár kényszerítőztek a 16-os sarkánál, majd előbbi kapura vezette a labdát és 7 méterről Pillár-Bán lábai között a hálóba lőtt. 3-0.

80. perc: Lukácsnak ért véget a meccs, helyére Nemes állt be.

85. perc: Ladányi ziccer passzt adott Baginak, aki „ajtó-ablak” helyzetben 12 méterről kapura lőtt. Pillár-Bán lábbal hárított.

90. perc: Rónaszéki 16 méterről lövésre szánta el magát, amit blokkoltak a védők. A lepattanót Göblyös gyűjtötte be és kétszer is kapura lőtt, de mindig volt egy blokkoló láb, majd felszabadítottak a védők.

Az elmúlt hetek sikertelenségének köszönhetően veszélyzónába kerültünk. Össze kell fogni és sportemberhez méltó teljesítményt nyújtva kell a következő mérkőzésekbe beleállni. Menni fog csak akarni, küzdeni kell. Köszönjük kitartó szurkolóinknak, hogy mellettünk állnak. Jövő héten vasárnap 17:00-kor a Bonyhád-Majos csapatát fogadjuk hazai környezetben a Novák Ferenc Érdi Sportközpontban. Hajrá Zöld! Hajrá Érd!

NBIII. Dél-Nyugati csoport 24. forduló 
FTC II. – Érdi VSE 3-0 (0-0)
Gól: Szabó Sz. (53.), Manner (74.), Tavares (78.)