Önbizalom növelő döntetlen – NBIII

Szinte nyárias időben került megrendezésre szombaton 13:00 órakor A Paks II-Érdi VSE NB III. bajnoki labdarúgó mérkőzés. Az elmúlt hetekben nem sikerült pontokat szereznünk és ezáltal nem sikerült mosolyt csalnunk szurkolóink arcára. A bizonyítás vágya fűtötte csapatunkat, hogy ebben változás következzen be. Ellenfelünk jó formát mutatott az elmúlt hetekben. A fiatalokkal teletűzdelt, támadó focit játszó Paksiak nehéz ellenfélnek nézett ki. Ez be is igazolódott.

Ebedli Zoltán két helyen változtatott a múlt heti csapaton és a Pillár-Bán—Szabó,  Morvai, Kertai, Németh, Pintér—Farkas, Göblyös, Kertész—Spinner, Monori  kezdőnek szavazott bizalmat.

3. perc: Győrfi az alapvonalról visszagurított és Marosi 5 méterről az oldalhálóba belsőzött.

13. perc: Németh jobboldali szögletére Farkas érkezett az ötösön, de kapáslövése a kapu fölött hagyta el a játékteret.

15. perc: Jász 19 méterről próbálkozhatott szabadrúgásból és lövése a sorfalon megpattanva a kapufáról pattant szögletre.

19. perc: Lépő lett a mérkőzés első sárga lapjának tulajdonosa.

25. perc: Egy vendég szabálytalanság után Morvai kapott sárga lapot érdemtelenül. A szabálytalanságot Pintér követte el, de a játékvezető ezt rosszul „menedzselte”…. ennek még lesz jelentősége!! A szabadrúgást Lapu végezte el, de lövését a vendég kapus magabiztosan fogta.

27.perc: Pesti lőtt ígéretes helyzetből a kapu mellé.

33. perc: Jász tört be a büntetőterületen belülre, majd 12 méterről tüzelt. Pillár-Bán vetődve kiütötte a lövést, ami Lépő elé került, de a hazai játékos a kapu mellé lőtt 17 méterről.

Némi hazai fölény jellemezte a játékot, de ez az eredményen nem látszott meg. Vezetőedzőnk nem érezte szükségességét, hogy a szünetben változtasson a csapaton. Ellenben hazai oldalon Lenzsér helyett Papp K. futott ki a folytatásra.

46. perc: Lapu élesen a kapu elé lőtte a labdát, ami a hosszún üresen érkező Szabó A.-t találta meg. Szerencsénkre a hazai szélső 4 méterről az égbe lőtt.

50. perc: Kertész sárgult be.

52. perc: Kertai 30 méteres tértölelő indításával Szabó R. lépett ki, de Kovács kapus tisztázni tudott a vendégjátékos elől.

54. perc: Marosi kavargatott a 16.os vonalán, majd keresztben ellőtt a kapu előtt.

55. perc: Kettős érdi csere: Farkas és Spinner lement, Csilus és Horváth bejött a pélyára.

58. perc: Csilus indította Szabó R.-t, aki középre ívelt, de a berobbanó támadók elől Papp K. kifejelte a labdát.

67. perc: Kertész helyét Juhász foglalta el.

70. perc: Szabó A. lement, helyére Palóka jött be.

71. perc: Juhász labdájával Monori lépett be a büntetőterületre, de 8 méterről az égbe lőtt.

73. perc: A hazaiak kapusa Kovács dumált ki magának egy sárga lapot.

75. perc: Szabó R. helyett Rónaszéki folytatta a hajrában.

82. perc: Marosi hagyta el a pályát, helyette Ignácz állt be.

86.perc: Egy taktikai fault következtében Morvai kapott sárga lapot. Mivel a 25. percben (tévesen!!) már kapott egy ilyen figyelmeztetést a játékvezető kiállította a vendég játékost.

88. perc: Jász „érdemelt ki” egy sárga kártyát.

89. perc: Monori lekészített a játékszert Csilusnak, akinek 18 méteres életerős lövését védte a hazai hálóőr. Ugyan ebben a percben Győrfi kapott sárga lapot.

Az utolsó percekben már nem történt említésre méltó esemény, így szereztünk egy bajnoki pontot idegenben.  Összességében egy jó csapat ellen sikerült megérdemelten a pontszerzés. Jövő vasárnap hazai környezetben a NOVÁK FERENC  ÉRDI SPORTKÖZPONT-ban fogadjuk a Szekszárd UFC csapatát 16.00 órai kezdéssel. Köszönjük szurkolóink buzdítását.

Szinte ugyanazt tudom mondani mint múlt héten. A védekezésünk rendben volt, a kapott gól nélküli meccs mindenképpen pozitív. A támadó játékunk sajnos még nem elég hatékony, a második félidőben volt egy időszak, amikor tudtunk helyzeteket kialakítani, de ezekben nem hoztunk jó döntést. Remélem jövő héten már a támadó játékunk is javulni fog és ez gólokban is megmutatkozik.

-fogalmazott Ebedli Zoltán.

NB III. Dél-Nyugati csoport 22. forduló
Paksi FC II. – Érdi VSE 0-0 (0-0)
Kiállítva: Morvai (86.)

Az Érdi VSE Kellemes Húsvéti Ünnepet kíván minden sportbarátnak!

Hajrá Zöld! Hajrá Érd!