Vállalható vereség – NBIII

A múlt heti nagyarányú vereség után Ebedli Zoltán szerkezeti és személyi változtatásokat hajtott végre a csapatösszeállításnál. A védekezés stabilabbá tétele volt a fő szempont. Sérülés miatt nem számíthatott Németh és Kincses játékára Katona pedig belázasodott a mérkőzés napjára.  Ezek után a Pillár-Bán—Szabó, Papp, Kertai, Morvai, Pintér—Horváth, Göblyös, Kertész B.—Farkas—Monori összeállításban küldte pályára csapatunkat.

5. perc: Egy a 16-osra felívelt labdát Szilágyi lekészített Ságinak, akinek lövése a kapu fölött hagyta el a játékteret.

7. perc: A Lőrincz ellen elkövetett szabálytalanság után megítélt szabadrúgáshoz Kovalovszki állt oda és 17 méterről a sorfal fölött a kapu bal oldalába csavart. Pillár-Bán lemaradt kicsit a lövésről. 0-1

11. perc: Szabó P. baloldali szögletéből Lőrincz 5 méterről fejelt a kapu fölé.

21. perc: Szilágy adott be jobbról, Pillár-Bán kivetődve tisztázott Sági elől. A labda 7 méterre a kaputól pattogott és Sági sarokkal még kapura húzta, amit a hazai kapus már magához ölelt.

29. perc: Jobboldali vendég akció végén Winkler húzott befelé a labdával, de lövése keresztben elment a hazai kapu előtt.

30. perc: Szabó R. került lövőhelyzetbe 16 méterre a kaputól, de löketét Kálovits vetődve védeni tudta.

35. perc: Göblyös szerzett labdát a jobb sarokban, majd középre adott, ahol Kovalovszki melléről Monori elé pattant a játékszer. A hazai csatár egyből kapura lőtt, de 10 méteres próbálkozása a vendég kapus ölében halt el.

40. perc: Göblyös végzett el gyorsan egy szabadrúgást. 50 méteres indítása Pintért hozta helyzetbe, aki az átvétellel Godzsajevet még átverte, de Kovalovszki menteni tudott a hazai szélső elől.

41. perc: Pintér baloldalról 17 méterről kapura ívelt, de Kálovits lehúzta a labdát.

Sajnos egygólos hátrányban mehettünk pihenőre, pedig a döntetlen sem lett volna nagyon túlzó. Ebedli edző sem lehetett nagyon elégedetlen mert nem változtatott a kezdő tizenegyen.

47. perc: Farkas nagyon ügyesen két védő között lépett be a büntető területen belülre és máris nagy helyzetbe került. Sajnos a hazaiak tízese kicsit kivárt a lövéssel és így blokkolni tudtak a vendég védők. Nagy egyenlítési lehetőség maradt kihasználatlanul.

50. perc: Szabó P. szögletét Pillár-Bán középre öklözte, ahol Szilágy érkezett üresen és 16 méterről kapásbók kapura bombázott. Pillár-Bán másodjára bravúrral szögletre mentett. Az újabb szögletből Lőrincz 4 méterről az égbe fejelt.

70. perc: Farkas helyét Csilus foglalta el. Csilus Ádám bajnoki mérkőzésen először lépett pályára érdi mezben.

76. perc: Kertész B. lement a pályáról és Rónaszéki állt be helyette.

78. perc: Winklernek ért véget a meccs, helyére Pintér D. állt be.

89. perc: Lőrinczet, Major váltotta a pályán.

A második játékrészben sok említésre méltó esemény nem történt, csendben lecsordogál a mérkőzés. Sajnos nem tudtuk kiegyenlíteni a vendégek soványka előnyét és így nem sikerült a bravúros pontszerzés. Jövő hétvégén SZOMBATON(!!) lépünk pályára Pakson 13:00 kezdéssel.

A csapat védekezésével elégedett vagyok, kicsit talán sok energiánkat emésztette fel de ez a bajnokság egyik legjobb támadó játékát játszó csapata ellen nem is meglepő. Támadásban azért kicsit többet szerettem volna kapni, a megszerzett labdákból nem nagyon tudtunk kontrákat végig vinni, de így is megvolt az az egy nagy lehetőség amivel minimum a pontszerzésre rászolgáltunk. Sok erőt adott a csapatnak hogy az Ultráink nagy számban megtiszteltek minket, és végig szurkolták a mérkőzést, reméljük legközelebb is kijönnek és akkor egy jobb eredménnyel tudjuk meghálálni szurkolásukat.

-fogalmazott Ebedli Zoltán.

Köszönjük szurkolóink buzdítását! Hajrá Zöld!  Hajrá Érd!

NB III. Dél-Nyugati csoport 21. forduló
Érdi VSE – Nagykanizsa FC 0-1 (0-1)
Gól: Kovalovszki (8.)