Négy gólt rúgtunk mégsem nyertünk – NBIII

Hihetetlen, de mégis igaz. Az eddig még veretlen Gárdony vendégei voltunk, de mégis győzelmi reményekkel léptünk pályára. Nagy elánnal, de nagyon szerencsétlenül kezdtük a mérkőzést. Húsz perc alatt kétgólos hátrányban voltunk úgy, hogy a hazai játékos nem talált a hálónkba. Innen kellett felállnunk…

4. perc: Egy hosszú indítással lépett ki a hazai támadó a baloldalon. Az érdi védő Horváth csak sárga lap árán tudta megállítani a csatárt. A szabadrúgást Balogh lőtte a kapu elé élesen, ahol Göblyös fején irányt változtatva a hosszú sarokba vágódott a labda. Kertésznek esélye sem volt a hárításra. 1-0

14. perc: Dorogi tarolta le Monorit egy sárga lapért cserébe.

19. perc: Balogh adott be baloldalról és a tisztázni akaró Horváth lábáról a dermedten álló Kertész mellett a kapu sarkába került a labda. 2-0

21. perc: Hamar sikerült a szépítés. Juhász jobb oldali szögletére Kincses emelkedett a legmagasabbra és gyönyörű mozdulattal a kapu bal alsó sarkába bólintott. 2-1

28. perc: A sérült Balogh helyett Zólyomi állt be.

31. perc: Kövesdi adott a kapu elé, a labda már túljutott a vendég kapuson, de Tóth 2 méterről a kapu fölé pörgetett.

34. perc: A hazaiak edzője Bozai Attila kapott sárga lapot.

35. perc: Monori cselezett befelé üresre játszotta magát, de 16 méterről bedobásra (???) rúgta a labdát. Mentségére legyen szólva a lövés pillanatában felpattant előtte a labda.

41. perc: Monori átfejelte a kifutó kapus fölött a labdát, ami akadálytalanul pattogott a kapu felé, azonban a lesen tartózkodó Farkas ütközött a közben vissza futó hálóőrrel, így a partjelző intésére a játékvezető érvénytelenítette a gólt.

42. perc: Usakov 12 méteres lövését védte lábban Kertész.

43. perc: Farkas cselezgetett befelé baloldalról és 16 méteres lövése a kapu fölött hagyta el a játékteret.

Hazai vezetéssel vonultak a csapatok az öltözőbe. Ebedli Zoltán felhívta a hibákra a figyelmet, de nem változtatott a kezdőcsapaton.

49. perc: Göblyös csípett el egy átadást a középpályán. Kiugratta Monorit, aki a balösszekötő helyéről kapásból ballal a hosszú sarokba bombázott. 2-2

51. perc: Egy jobb oldali beadást Farkas fejelt a kapu fölé.

53. perc: Lencsés brutálisan tarolta le Kincsest…. csak sárga…ezek a megoldások nem futball pályára valók.

60. perc: Kincses adott „forintos” labdát Göblyösnek, akinek lövését fogta Orczi.

61. perc: Jancsó és (a 33 perce csereként beálló!!??) Zólyomi helyett Bozai és Szellák álltak be a hazaiaknál. Farkas helyett Kürti állt be a vendégeknél.

64. perc: Horváth elképesztő hibájából (életveszélyes hazaadás) szabadrúgáshoz jutott a hazai gárda az érdi kaputól 4 méterre. Tóth szerencsére a blokkba „bikázta” a labdát.

68. perc: Révész ugratta ki Monorit, aki megint tisztára játszotta magát, de 15 méterről mellé gurított.

73. perc: Kincses helyét Kertész B. foglalta el.

74. perc: Kürti indította Monorit, aki befelé cselezett, majd 10 méteres lövése lepattant a védőkről Pál elé, aki elől az utolsó pillanatban tisztáztak a hazai védők.

77. perc: A partjelző jelzésére Szommer játékvezető kiállította hazaiak technikai vezetőjét Sántha Tibort.

82. perc: Pál helyett Szabó R. folytatta a játékot.

85. perc: Az igen sportszerűtlen hazai kispadon nem engedték, hogy az érdiek gyorsan elvégezzenek egy partdobást. Némi kakaskodás alakult ki. A játékvezető sárga lapot mutatott fel a már lecserélt Balogh Ádámnak és a csapat asszisztensedzőjének Balogh Zsoltnak.

87. perc: Kövesdi és Usakov elhagyta a pályát, helyettük Szombati és Balogh B. álltak be.

89. perc: Balogh B. ha játékban nem is, de szabálytalansággal megmutatta, hogy a pályára lépett. Jutalma sárga lap lett.

91. perc: Tóth kapott sárgát reklamálásért.

Minden szempontból érdekes mérkőzés volt. Már a mérkőzés előtt több órával is történt felettébb fura dolog és a mérkőzés sem volt mindennapi, sajnos csak magunkat okolhatjuk, hogy nem tudtuk győztesen elhagyni a pályát. Nagy közhely, de igaz: Aki berúgja a helyzeteit megnyeri a meccset. Köszönjük szép számban minket elkísérő és buzdító szurkolóink támogatását.

Hajrá Zöld! Hajrá Érd!

A meccs nem úgy indult ahogy elterveztük, két szerencsétlen öngóllal máris nagy hátrányba kerültünk. A játékosok harcoltak végig a győzelemért, ezért jár nekik a dicséret Sikerült felállnunk és egalizálnunk, de sajnos a győzelmet már nem tudtuk kiharcolni és így döntetlen született. Vannak kijavítandó hibák elől is és hátul is, azon leszünk, hogy tanuljunk ezekből.

– értékelt Ebedli Zoltán.

NB III. Dél-Nyugati csoport 4. forduló 
Gárdony – Érdi VSE 2-2 (2-1)
Gól: Balogh (5.), Horváth (-öngól 19.) ill. Kincses (20.), Monori (49.)