Bemutatkoznak új játékosaink – NBIII

Kialakult az Érdi VSE NB III-as felnőtt kerete a 2023/24-es bajnokságra. Most az újonnan érkezőket szeretnénk bemutatni, megismertetni a szurkolóinkkal. Juhász Botondot, Horváth Benedeket, Monori Norbertet és Spinner Szabolcsot „faggattuk”.

Mit kell tudnunk Rólad? Mely csapatokban játszottál és milyen poszton az elmúlt években?

M.N.: Budajenőn és a Videotonban pallérozódtam. A felnőtt futballba Balatonfüreden kapcsolódtam be. Ezután a Zsámbék csapatánál töltöttem egy sikeres időszakot és itt figyelt fel rám a Szombathelyi Haladás. Ezután a Mosonmagyaróvár majd egy évvel ezelőtt megint a Zsámbék következett. Támadó poszton bárhol szívesen játszom a lényeg, hogy a kapu előtt legyek, mert ott tudom legjobban kamatoztatni a képességeimet.

S.SZ.: Érden egy focisuliban kezdtem el a futballt 8 évesen. Később megjártam a Honvéd a Soroksár majd a Budaörs utánpótlás csapatait. Utána Tordasra vezetett az utam a megye I-es bajnokságba, ahol megízlelhettem a felnőttfutballt. Alapvetően a középpályán vagyok bevethető, de a szélső poszt sem áll tőlem messze sokat játszottam ott is.

J.B.: Juhász Botond vagyok, 20 éves. 4 éves koromban ismerkedtem meg közelebbről a futballal, a Dunakeszi Vasutas Sportegyesület keretein belül. Kezdetben támadóként játszottam, majd később, mikor a Vasas SC-hoz kerültem egy kényszer csere miatt jobb hátvédnek kellett beállnom. Ennek köszönhetően találtam meg a hozzám legjobban illő posztot és azóta is ennél maradtam. 16 éves koromban kerültem a Ferencvárosi TC-hoz, itt kezdetben az utánpótlás csapatot erősítettem, majd az utolsó két évemben az FTC II csapatában játszottam az NB III-as bajnokágban

H.B.: 6 évesen kezdtem el focizni tárnokon. 2014 januárjátóla Videotonban folytattam, majd 2020 nyarától, mostanáig (3 évig) a Győri ETO játékosa voltam. Főként belsővédőt játszok, ritkábban védekezőközéppályást.

Mik a terveid a közeljövőt tekintve?

M.N.: Elsődleges célom, hogy stabil jó teljesítmény mellett eredményes szezont zárni, mind egyénileg, mind csapatszinten. Emellett szeretném még képezni magam, mert mindig van hova fejlődni.

S.SZ.: A közeljövőben minél többet szeretnék fejlődni, bizonyítani saját magamnak és persze a csapatnak is. A terveim közt szerepel még hogy minél több játékperchez jussak. 

J.B.: Szeretnék egy nagyon jó szezont az Érdnek, magabiztosan játszani és a lehető legtöbbet segíteni a csapatnak.

H.B.: Szeretném stabilan beverekedni magam a kezdőcsapatban, sok játékperccel, sok rutint szeretnék, szerezni.

Miért az Érdi VSE-re esett a választásod?

M.N.: Amikor csapatot választok figyelembe veszem a csapat stílusát és játékrendszerét, és hogy ebbe én mennyire illek bele. Ezért is örültem Ebedli Zoltán megkeresésének, mert figyeltem a csapatot és látván milyen játékot és milyen eredménnyel játszanak, nehezen tudtam volna nemet mondani a hívó szóra.

S.SZ.: Kaptam még más csapattól is megkeresést, de számomra egyértelmű volt, hogy az Érdi VSE-t választom. Figyeltem a klub játékát és a tabellán elért jó helyezést és úgy ítéltem meg hogy itt lenne a legjobb helyem a fejlődés szempontjából. Ráadásul Érden lakok tehát ez is egy plusz pont volt.

J.B.: A csapatban legelőször az edzői stáb fogott meg, nagyon szimpatikusak voltak és tetszett az elképzelésük a jövővel kapcsolatban.

-H.B.: Mivel idén érettségiztem, Győrben pedig, nem egyezett a csapa jövőképe az enyémmel, és a váltás mellett döntöttem. Az Érd pedig kézenfekvő volt. Helyileg is közel van (ami nekem 3 évnyi kollégiumi élet után nagyon fontos), emellett amikor az ETO-val voltam itt játszani akkor is úgy gondoltam, hogy a csapat jó játékerőt képvisel. Ezért eljöttem próbajátékra és szerencsére megfeleltem.

Csak pár hete vagy a csapatnál. Milyenek a benyomásaid? Hogy megy a beilleszkedés?

M.N.: Számomra a beilleszkedés kicsit nehezen megy, mert csendesebb típus vagyok. Ezért is volt meglepő, egyben jó érzés, hogy egy hét után már úgy mentem ki a pályára mintha haza mennék. Mindig jó egy olyan közösséghez tartozni, ahol nem lehet panasz a csapategységre és remélem ez a pályán is visszatükröződik majd.

S.SZ.: Egy új csapatba kerülés sosem könnyű, de szerencsére jó közösségbe kerültem, úgyhogy a beilleszkedéssel nincsen gond.

J.B.:  Amikor megismerkedtem az edzőtársakkal hamar egy hullámhosszra kerültünk, így ez még jobban megerősített abban, hogy jó döntést hoztam.

H.B.: Mind a csapat, mind a stáb közvetlen, befogadó velem. Érzésem szerint, támogatnak a pályán, kijavítják a hibáimat, úgy érzem sok tapasztalatot tudok itt gyűjteni.

Látatlanul tippelned kell! Hova várod a csapatot az előttünk álló bajnokság során?

M.N.: Nem szeretek tippelni, de az alapján amilyen munka itt folyik az első ötbe várom magunkat.

-S.SZ.: Nagyon nehéz kérdés, de a felkészülési időszak alatt nyújtott munka alapján úgy gondolom jó esélyünk van az élmezőnybe végezni.

J.B.: Az elejétől kezdve bizakodó vagyok a szezonnal kapcsolatban, ezt az edzőmeccsek is kellően alátámasztották. Így bátorkodnék egy dobogó közeli helyezést tippelni a csapatnak!

H.B.: Az első 4-5 csapat valamelyike leszünk.

Köszönjük, hogy vállaltátok ezt a kis beszélgetést és betekintést engedtetek szurkolóinknak magatokról, hogy jobban megismerhessenek titeket. Sérülés mentes időszakot és sok sikert kívánunk nektek. Közös érdekünk és reméljük, hogy aktív részvételetekkel egy sikeres szezon előtt áll kedvenc csapatunk az Érdi VSE!

Hajrá Zöld! Hajrá Érd!