Visszavágtunk a Teskándnak

Futballra ideális időjárásban, viszont gyenge minőségű talajon léptünk pályára a kieső helyen tanyázó Teskánd vendégeként. Az őszi hazai vereség után a visszavágás lehetősége fűtötte játékosainkat. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, bár mi közelebb álltunk a vezetés megszerzéséhez /kapufa !/, mint a hazaiak. A második játékrészben már gólokban is megmutatkozott játék béli fölényünk és ilyen arányban is megérdemelten arattunk győzelmet.

10. perc: A középkörben szerzett labdát a hazai csapat. A labdával Szabó M. iramodott meg az érdi kapu felé és 16 méteres lövését a vendég kapus mellre fogta.

16. perc: Gubacsi jobb oldali beadását Pergel középre ütötte ki. Szabó R. elé került a labda, de erőtlen lövését a hazai kapus már megához ölelte.

22. perc: Révész lépett ki a labdával, de lövés helyett Szabó R.-nek passzolt, akinek lövése a kapusról pattant ki. Morvai gyűjtötte be a labdát és 17 méteres lökete a védőkről megint Szabó R, elé került, akinek helyezett lövése a jobb oldali kapufáról pattant kifelé, majd a védők felszabadítottak.

26. perc: Baloldali szabadrúgás után Szabó M. elé került a labda, akinek 17 méteres lövése a felsősarok fölött hagyta el a játékteret

33. perc: Farkas 19 méteres lövése a kapus ölében halt el.

44. perc: Morvai 18 méteres ígéretes löketét védte a vonalon Pergel.

45. perc: Kürti indította a bal szélen Pintért, akinek beadása üresen találta Szabó R.-t az ötösön, de az érdi támadó fejese a kapu mellé szállt.

 

Gólnélküli döntetlennel vonultak az öltözőbe a csapatok. Hazai oldalon változtattak az összeállításon, Hetesi helyét Lórántfy foglalta el. A vendégoldalon Ebedli edző nem látott okot a változtatásra.

 

47. perc: Gubacsi beadását Szabó R. vette át, de lövését az ötösön blokkolták a védők.

52. perc: Tetszetős hazai labdajáratás végén Szabó M. lépett ki a védők közül és 10 méteres helyezett lövését Kertész bravúrral védte. Nagy lehetőség maradt kihasználatlanul.

55. perc: Nagy megkapta a mérkőzés egyetlen sárga lapját.

58. perc: Gubacsi adott középre, Pál mellel lekészítette Révésznek, aki elől az utolsó pillanatban halászta el a labdát a hazai kapus. Az ellentámadásból Szinay Húzott befelé a labdával és 15 méteres lövése alig kerülte el a kaput.

60. perc: Pintér balról átívelt a hosszúra, ahol Farkas mellel átvette a labdát, majd jobbal a kapu középébe bombázott. 0-1

63. perc: Szabó R. szerzett labdát az ellenfél 16-osánál, Pálhoz passzolt, aki tolt egyet a labdán, majd a kapu bal sarkába helyezett. 0-2

64. perc: Teskándi oldalon Bontó lement a pályáról helyére Szökrönyös állt be. Érdi oldalon Farkas és Kürti helyett Németh és Csoma-László állt be.

69. perc: Pál helyét Gajda vette át.

72. perc: Sipőcz és Szabó M. lement, helyettük Horváth és Péterfi állt be.

76. perc: Szirmay fordult be a 16-oson belülre, de 5 méteres lövése keresztben elment a kapu előtt.

77. perc: Pintér baloldali beadását a hosszún érkező Gajda lőtte a kapu mellé. Nagy helyzet maradt kihasználatlanul. Ugyan ebben a percben Szabó R. helyett Göblyös állt be a vendég szurkolók „üdvrivalgása” közepette.

81.perc: Pallagi 60 méteres „a Nagyokat emlékeztető” indításával Gajda begyedül léphetett ki és pár méter megtétele után 16 méterről higgadtan a bal sarokba helyezett. 0-3

85. perc: Bekő helyett Fábián állt be.

86. perc: Révész erőszakosan szerzett labdát a hazai kaputól 20 méterre. Gajdához passzolt aki kicsit elhamarkodottan keresztben elrúgta a labdát a kapu előtt. Belül hárman érkeztek gólra éhesen…

90. perc: A hazaiak lőhettek szabadrúgást 19 méterről. Nagy bombája a lécen csattant. Ez volt a mérkőzés utolsó momentuma.

Csapatunk megérdemelten hozta el a három pontot a Teskánd otthonából visszavágva ezzel az őszi érdi fiaskóért. Köszönjük lelkes szurkolóinknak, hogy ilyen messzire is elkísértek minket. Szerdán hazai környezetben a Győri ETO II lesz az ellenfelünk.

Hajrá Zöld! Hajrá Érd!

Első félidőben még kerestük a rést az ellenfelünk védekezésben de csak helyzetekig jutottunk. Második félidőben a mezőnyfölényünk góllá érett és végül magabiztos győzelmet arattunk. Hosszú hét elé nézünk mivel 6 nap alatt 3 bajnoki mérkőzés vár ránk úgyhogy már a hazafelé úton is a regeneráció jár a fejekben.

– értékelt Ebedli Zoltán.

NB III. Nyugati csoport 33. forduló
Teskánd KSE – Érdi VSE 0-3 (0-0)
Érd: Kertész F. – Gubacsi, Fülöp, Pallagi, Pintér N. – Farkas B. (Csoma-László 64.), Morvai, Kürti (Németh 64.), Révész, Pál (Gajda 69.) – Szabó (Göblyös 77.)
Vezetőedző: Ebedli Zoltán
Teskánd: Pergel – Bekő (Fábián 84.), Vert, Szinay, Nagy – Hetesi (Lórántfy 46.), Sipőcz (Péterfi 72.), Bontó (Szökrönyös Z. 64.), Kiss – Szabó M. (Horváth J. 72.)
Vezetőedző: Fejérvári Ferenc
Gól: Farkas B. (60.), Pál (63.), Gajda (82.)