Kanizsán maradt a három pont

Ideális foci időben csoportunk harmadik helyezettjével néztünk farkasszemet a hétközi fordulóban. Ne szépítsük az első félidő nem rólunk szólt. A házigazdák végig kézben tartvaaz első játékrészt ránk erőltették akaratukat és a szünetig megnyugtató előnyre tettek szert.

1. perc: Egy jobb oldali beadást Fülöp az utolsó pillanatban fejjel tisztázni tudta a berobbanó Kondor elől.

7. perc: Józsa sárgult be Csoma-László elleni szabálytalanság után. A szabadrúgást Pallagi remekül ívelte a kapu elé és a berobbanó Fülöp a hálóba lőtt. Sajnos mindezt lesről tette a partjelző szerint.

10. perc: Török a védővel a hátán befordult a kapu irányába és 11 méteres pöckölését Kertész bravúrral védte.

12. perc: Egy mélységi passzal a keresztbe mozgó Lőrincz kilépett a két belső védő között és 11 méterről a kapu jobb oldalába lőtt. 1-0

16. perc: Szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak az érdi kaputól 22 méterre. Szabó állt a labda mögé és a kapu jobb sarkába lőtt, Kertész csak érinteni tudta a labdát. 2-0

23. perc: Csoma-László és Pál összjátéka után utóbbi beadása elsuhant Szabó feje előtt az ötösön.

25. perc: Lőrincz hozta kihagyhatatlan helyzetbe Törököt, aki egy átvétel után Kertész mellett a hálóba gurított. Ismét emelkedett a partjelző zászlója ez is les.

36. perc: Révész lövése a blokkról éppen Csoma-László elé pattant. Támadónk csinált egy szép cselt és ballal15 méterről a „pipa” fölé lőtt. A labda érintve a lécet ment kapu fölé.

39. perc: Lőrincz 25 méteres sistergős bombája a felsőlécről pattant vissza a mezőnybe.

44. perc: Gyors hazai kontra futott végig a jobb oldalon. Szilágyi egészen az alapvonalig vitte a labdát, majd visszapasszolt Szabóhoz, akinek 15 méteres lövése Pallagi fején megpattanva jutott a hálóba. 3-0

A szünetben Ebedli Zoltán cserére szánta el magát. Révész helyett Kincsest küldte pályára. A második félidőben kicsit rendezettebbek voltunk. Sajnos még ez sem volt elég, hogy utol érjük ellenfelünket.

59. perc: Kettős csere a hazaiaknál: Godzsejev és Kondor elhagyta a pályát, Kretz és János beállt.

62. perc: Pál helyett Kürti folytatta.

72. perc: Kürti harcosan szerzett labdát, majd bevezette a büntetőterületen belülre, ahol szabálytalanul állították meg. A büntetőt maga a sértett váltotta gólra. 3-1

76. perc: Török és Lőrincz le jött a pályáról, Kovács és Sági állt be a hazaiaknál. A vendégek is cseréltek: Csoma-Lászlót Fügedi váltotta.

80. perc: János cselezett befelé a jobb szélről és 18 méteres lövése a léc fölött hagyta el a játékteret.

86. perc: Pallagi 28 méterről ívelt szabadrúgásból a kapu elé. A labda Fülöp fejéről ment a kapu mellé.

87. perc: Morvai kapta a mérkőzés utolsó sárga lapját.

88. perc: Szilágyi helyett Szanyi lépett pályára.

89. perc: Kovács hozta játékba Szökrönyöst a 16-os vonalán, akinek lövése Kertész zsákmánya lett.

Elégedett vagyok az eredménnyel, azt gondolom, hogy 3-1 re megverni az Érdet nagy dolog. Egy nagyon jó csapat az Érd, ami meglepő volt számomra az első félidőben, hogy mintha tartott volna tőlünk a vendégcsapat. Mi nagyon jól kezdtünk, vehemensek, rámenősek voltunk. Nem is emlékszem mikor produkáltunk ilyen jó első félidőt. Tartottam tőle hogy a szünet után visszatud jönni a meccsbe az Érd egy gyors góllal. Ez szerencsére nem valósult meg. Mi kicsit visszavettünk a tempóból, de most olyan sorozat van, vasárnap-szerda-vasárnap meccs oda kell figyelni mindenre emberek vagyunk nem gépek. A lényeg, hogy meg van a három pont., sajnálom a bekapott gólt.

– húzta alá Gombos Zsolt.

Első félidőben árnyékai voltunk önmagunknak, csak mentünk az események után, a védekezésünk csődöt mondott, ami eddig nem volt jellemző ránk. Második félidőben úgy ahogy össze kaptuk magunkat de a jótól az is nagyon messze volt. Voltak számomra érthetetlen produkciók, de az igazsághoz az is hozzátartozik hogy 3 hiányzót ma nem bírtunk el.

– értékelt csalódottan Ebedli Zoltán.

NB III. Nyugati csoport 31. forduló
FC Nagykanizsa  – Érdi VSE 3-1 (3-0)
Nagykanizsa: Borsi – Bence, Kovalovszki, Godzsajev (Kretz 60.), Szilágyi (Szanyi 87.) – Török (Kovács Gy. 76.), Szökrönyös, Szabó P., Lőrincz (Sági 76.) – Józsa, Kondor (János 60.)
Vezetőedző: Gombos Zsolt
Érd: Kertész – Gubacsi, Fülöp, Pallagi, Pintér – Morvai, Farkas B., Pál (Kürti 62.), Révész (Kincses 46.), Szabó R. – Csoma-László (Fügedi 77.)
Vezetőedző: Ebedli Zoltán
Gól: Lőrincz (13.), Szabó P. (17., 44.) ill. Kürti (73.-büntetőből)