Lezajlott a  XVI. Minaret kupa sakkverseny

Vasárnap az Érdi VSE sporttelepén került sor a XVI. Minaret kupa nyílt rapid sakkversenyre.

A 7 fordulós svájci rendszerű viadal Érdről és Budapestről érkezett résztvevői között voltak I., II., III., IV. osztályú sakkozók és minősítés nélküliek is.

A verseny fő esélyese az ötszörös Minaret kupagyőztes Szilágyi Sámuel volt, de a kétszeres győztes Sinka Csaba és az egyszer kupát nyert Horváth Péter és Holtság István is beleszólhatott az első hely sorsába.

A negyedik fordulóig minden a papírforma szerint zajlott, de ekkor Varga József váratlanul legyőzte az élen álló Szilágyit és átvette a vezetést. A következő fordulóban azonban Horváth Péter ellen elvesztette a játszmáját és így cserélődött az élmezőny. A hatodik forduló hozta a legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzést: Sinka Csaba és Szilágyi Sámuel óriási küzdelemben, fordulatos meccsen döntetlen ért el. Ez azonban egyiküknek se volt jó, mert az utolsó fordulóban a papírforma érvényesült, így a végére így alakult az élmezőny:

  1. Horváth Péter 6 pont
  2. Szilágyi Sámuel   5,5 pont
  3. Sinka Csaba     5 pont
  4. Varga József   4,5 pont
  5. Holtság István   4,5 pont

A legjobb 60 év felettiek kupáját (Tóth Ferencet és Lakatos Andrást megelőzve) Holtság István, a legjobb 14 év alattiakét pedig Török Máté vehette át.

Továbbra is várjuk a sakkozás kedvelőket az Ercsi úti sporttelepen vasárnap délelőttönként.