Elkerülhető vereség az első edzőmérkőzésen!

Felnőtt csapatunk edzőmérkőzésen fogadta az NB III.Közép csportjának középmezőnyéhez tartozó Monor SE csapatát. Az Ebedli-Csiszár duó által edzett érdiek a csúcsterhelésnek szánt „edzőtábort” magában foglaló hetet zárta ezzel a mérkőzéssel. A hazai csapat helyzetét nehezítette még, hogy sérülés miatt a vezetőedző nem számíthatott Németh Gábor, Pallagi Botond és Kürti Zsolt játékára sem.

A vendég monori csapat hamar megadta a mérkőzés alaphangját. Az ólom lábakon mozgó érdiek hibáját(eladott labda a középpályán) kihasználva a jobb oldalon indítottak ellentámadást, majd a 16-oson keresztbe passzolt labdára a hosszún egyedül érkező Hulicsárnak arra is volt ideje, hogy átvegye a labdát mielőtt a hálóba lőtt. A visszavetődő Kertésznek már csak bele ütnie sikerült a labdába hárítania nem. 0-1 a negyedik percben.

Hamar jöhetett volna a válasz, de egy baloldali szögletet követően Pál Szabolcs fejelt a kapu mellé.

Negyedórához közeledve egy 22 méteres szabadrúgást hatástalanított Kertész Ferenc és a róla kipattanó labdát a védők szorításában a berobbanó Erhardt a kapu fölé vágta.

Két perc elteltével megint a vendégek veszélyeztettek. Egy jobb oldali beadásból a hosszú ötös vonaláról középre visszafejelt labdára Farkas Ádám érkezett jó ütemben, de közeli lövését Gubacsi az utolsó pillanatban blokkolta.

Az egyre erősödő vendég támadások eredményeként egy jobb oldalról hosszan keresztbe átívelt labdával

A félidő hajrájában csapatunk is megmutatta, hogy ez a mérkőzés még nem lefutott. Az ellenfél kapujától 30 méterre Révész András harciasan szerzett labdát majd egyedül tört kapura és a kivetődő kapus mellett okosan a hálóba emelt. 1-2.

A szünetben Ebedli Zoltán átszervezte a csapatot és a hibák megbeszélése mellett az előre megbeszéltek szerint cseréket hajtott végre. Elhagyta a pályát Fügedi, Pál, Farkas és Kertész is. Helyükre Gajda, Molnár, Csoma-László és Pillár–Bán lépett.

A második félidő már nem hozott olyan izgalmakat mint az első játékrész. A vendégek lendülete alább hagyott, ami talán a cseréknek tudható be és a hazai csapat sem fokozta a tempót.
Kiegyenlítettebb lett a játék, leginkább a mezőnyben folyt a küzdelem a kapuk kevésszer kerültek veszélybe. Az a kevés izgalom ami történt az viszont sajnos mind az érdi kapunál keletkezett.

Az 54.percben Bozsó ritkán látható hatalmas kapuskirúgással hozta helyzetbe a jobbösszekötő helyén kilépő Haragost, aki nem tudott élni a hatalmas lehetőséggel mert Pillár–Bán bravúrral védett.

Negyedórával a vége előtt csapatunk az utolsó cseréjét is végrehajtotta. Szabó Ricsi helyét Kocsis Áron foglalta el.

Már csak percek voltak hátra a mérkőzésből amikor egy baloldali szögletet követően némi kavarodás alakult ki a kapunk előtt, amit Juhász használt ki és a hálóba lőtt beállítva ezzel a végeredményt. 1-3.

„A héten edzőtábor volt a csapatnak. Ebből adódóan tudtuk, hogy fásultak lesznek a lábak. Ennek ellenére elkerülhető gólokat kaptunk, remélhetőleg a sérültek is szépen lassan visszatérnek és teljes értékű munkát tudnak végezni.”

– mondta Ebedli Zoltán.

Felkészülési mérkőzés
Érdi VSE – Monor 1-3, (1-2)
Gól: Révész (43.) ill. Hulicsár M. (16.), Kovács D. (26.), Juhász Zs. (78.)