Harcos meccsen megérdemelt győzelem a Mol Fehérvár II ellen

Harcos első félidő után Gubacsi Zoltán szöglet utáni fejesével szerzett vezetést a házigazda Érdi VSE a Mol Fehérvár FC II ellen, majd a fordulás után néhány perc alatt Pintér Nikola és Szabó Richárd is bevette a vendégek kapuját,  hajrában pedig Gubacsi második gólját is megszerezte, az érdiek pedig megérdemelt, négygólos győzelmet arattak az NB III Nyugati csoportjának 19. fordulójában.

Az őszi szezont utolsó mérkőzését játszotta az Érdi VSE és a Mol Fehérvár FC II a december 4-i, tényleges évzáró előtt. A harcos játékot, ugyanakkor kevés helyzetet hozó mérkőzésen az érdiek a 11. percben szereztek vezetést, amikor egy bal oldali szögletet a hosszúról Gubacsi Zoltán fejelt a fehérvári kapuba, a vendégek védője pedig csak a gólvonal mögül tudott felszabadítani.

Az érdiek bő félóra játék után növelhették volna előnyüket, amikor Szabó Richárd a 32. percben éles szögből nem talált kaput. Azt megelőzően viszont Pallagi Botondot a 20. percben sérülés miatt le kellett cserélni.

A második játékrész is jól indult érdi szempontból, előbb az 51. percben Gubacsi Zoltán harcolt ki tizenegyest, melyet Pintér Nikola értékesített, majd három perccel később Szabó Richárd növelte háromra a különbséget.

A folytatásban bár többet birtokolta a labdát a fehérvári csapat, a fegyelmezett érdi védelemmel szemben lövésig sem nagyon jutott, a hajrában pedig Gubacsi Zoltán második gólja alakította ki az Érdi VSE megérdemelt, 4–0-s sikerét.

“Abszolút nem volt sima meccs. Két dolog volt rendben: a védekezésünk és a helyzetkihasználásunk. Kevés helyzetet tudtunk négy gólra váltani, de hozzá kell tenni, hogy ellenfelünknek ennyi sem volt, sőt, nem is emlékszem, lett volna helyzete, szóval amit elterveztünk, az működött”

– nyilatkozta Ebedli Zoltán.

“Gratulálok az ellenfélnek, nagyon profi módon hozta le a mérkőzést. A játékvezetők nagyon jó szemmel követték az eseményeket és minden esetben következetesek voltak. Többször előfordult velünk a bajnokságban, hogy jól játszunk, a Nagykanizsa ellen is sokat birtokoltuk a labdát, jól futballoztunk, de az ellenfél rúgta a gólokat. Fiatal játékosaink vannak, ezeket a hibákat pedig próbáljuk javítani. Most az Érd négy góljából három rögzített helyzet után született, amire próbáltunk készülni, de sajnos a koncentrációval probléma van. Több volt ebben a mérkőzésben a csapatom részéről, de rajtunk kívülálló okok miatt ez nem jött létre”

– értékelt Imrik László, a Mol Fehérvár FC II vezetőedzője.

Az Érdi VSE az évet december 4-én, vasárnap 13 órától a tavaszi szezonból előrehozott, Komárom VSE elleni mérkőzéssel zárja az NB III Nyugati csoportjának 20. fordulójában.

NB III, Nyugati csoport, 19. forduló
Érdi VSE–Mol Fehérvár FC II 4–0 (1–0)
Érd, 100 néző. V.:Dombi O. (Bertalan, Holpár)
Érdi VSE: Kertész F. – Gubacsi, Pallagi (Pintér N., 20.), Fülöp, Gajda – Farkas B. (Csoma-László, 63.), Göblyös, Morvai, Révész, Kürti (Fügedi, 86.) – Szabó R. (Molnár D., 86.)
Edző: Ebedli Zoltán
Mol Fehérvár FC II: Dala – Kojnok, Urbán, Húsvéth, Berekali – Menyhárt (Batizi-Pócsi, 74.), Hodzic (Balogh M., 87.), Molnár Cs. (Babos, 74.), Kovács B., Pető (Csepregi, 58.) – Vintonji (Hajdinger, 74.)
Vezetőedző: Imrik László
Gól: Gubacsi (11., 86.), Pintér N. (51. – 11-esből), Szabó R. (54.)