A szerencse a Zsámbék mellé állt

HIába a vendégek óriási mezőnyfölénye és lényegében egykapuzása, az Érdi VSE emberelőnyben 1–0-s vereséget szenvedett a sereghajtó Zsámbéki SK otthonában az NB III Nyugati csoportjának 11. fordulójában.

Nem véletlenül írtuk, hogy az ilyen mérkőzések a legnehezebbek, hiszen egy biztos védekezésre építő ellenfél védelmét idegenben mindig nehéz feltörni. A kezdeti tapogatózó játék után az érdiek a tizedik perctől kezdtek belelendülni a mérkőzésbe, de hiába jöttek szinte futószalagon a lehetőségek, a hazaiak kapujára kevés veszélyt okozott az Érdi VSE.

A kontrákra építő hazaiak pedig – miközben már a mérkőzés elejétől folyamatosan húzták az időt – csak arra rúgták a labdát, amerre éppen álltak – igaz, ebből az első félidőben egy-két veszélyesebb gyors ellentámadást is tudtak vezetni, de a szünetig sem ők, sem a nagy fölényben játszó érdiek nem tudtak betalálni.

A fordulás után pedig egyre inkább fáradt is a hazai csapat, az érdiek ellenben továbbra is nehezen jutottak el lövőhelyzetig, csupán egy bal oldali beadásnál Kürti Zsolt fejesét kellett a léc alól kitornáznia Terjék Árminnak, a zsámbékiak kapusának.

Aztán a 67. percben Zsuppán Donát Németh Gábor Vince ellen elkövetett csúnya szabálytalansága után megkapta második sárga lapját, de az érdiek nem tudtak élni az emberelőnnyel.

Sőt, a 74. percben a hazaiak egy előrevágott labdája a csereként beálló Mártonfi Richárd elé került, aki kivárt, majd okosan passzolt el Kertész Ferenc mellett az érdi kapuba, a semmiből szerezve vezetést a hazaiaknak.

A góltól viszont a zsámbékiak fáradtsága már eksztázisba csapott át és a hátralévő negyedórát már kihúzták kapott gól nélkül és a 11. fordulóban megszerezték első sikerüket az új idényben.

“El kell ismerni, hogy ez a Zsámbék nem ismert elveszett labdát. Erre ugyan készültünk, de nagyon nehéz igazán felkészülni. Le a kalappal előttük, mert minden labdára mentek, hajtottak, futottak és ezen a nagyon mély pályán ez egy kifizetődő taktika volt részükről. Sajnos nem tudtunk gólt szerezni, pedig helyzeteket ki tudtunk alakítani, de ez most kevés volt, szóval csak annyit lehet mondani, hogy: gratulálunk a Zsámbék első győzelméhez”

– nyilatkozta Ebedli Zoltán.

“Óriási volt a csapat! Tíz emberrel is tudtunk erőket mozgósítani és nyilván, szerencsénk is volt, de tenni kell azért, hogy Fortuna megfogja a kezünket. Megfogta, de óriási, amit ezek a srácok letettek az asztalra! És azt gondolom, a mérkőzés összképe alapján jobban akartuk ezt a győzelmet”

– fogalmazott Bodó László, a Zsámbéki SK edzője.

Az Érdi VSE legközelebb október 9-én, vasárnap lép pályára, amikor 15 órától az FC Nagykanizsát látja vendégül az Ercsi úti Sporttelepen.

NB III, Nyugati csoport, 11. forduló
Zsámbéki SK–Érdi VSE 1–0 (0–0)
Zsámbék, 200 néző. V.: Juhász Bálint (Urbán, Holpár)
Zsámbéki SK: Terjék – Marticsek, György B., Sárközi, Somogyi B. – Sugár (Áprily, 89.), Csabafi (László D. 62.), Orosházi, Tolnay (Barlangi, 72.), Zsuppán – Harmat (Mártonfi, 72.)
Edző: Bodó László
Érdi VSE: Kertész F. – Gubacsi, Pallagi, Gajda, Pintér N. – Farkas, Göblyös, Morvai, Németh G. V. – Pál Sz., Kürti (Szabó R., 63.)
Edző: Ebedli Zoltán
Gól: Mártonfi (74.)
Kiállítva: Zsuppán (67.)