Nem bírtunk a Veszprémmel

3-1-re kikapott a tabella harmadik helyén álló VLS Veszprém vendégeként az NB III Nyugati csoportjának 19. fordulójában az Érdi VSE. Ráadásul Limperger Zsolt újabb három játékosát vesztette el sérülés miatt.

A dobogós VLS Veszprém vendégeként sem tudott teljes kerettel kiállni az Érdi VSE, hiszen a korábbi sérültek, Borek Norbert, Kalmár Domonkos, Kovács Botond és Molnár Dániel mellett Limperger Zsolt ezúttal házi gólkirályára, Koós Gáborra sem számíthatott. Visszatért viszont Jovánczai Zoltán és Németh Gábor Vince is, de utóbbi csupán bő tíz percet tudott a pályán tölteni, mert megsérült a bokája, így helyét Révész András vette át.

A mérkőzésen a VLS jóval aktívabb volt és már nyolc perc után megszerezte a vezetést, amikor egy mintaszerű akció után játszotta ki az érdi védelmet, majd a középen, tökéletes ütemben érkező Gálfi Norbert közelről az érdi kapuba pofozott. Ezután ugyan az érdieknek is akadtak lehetőségei, de Héninger Bendegúz kapujára nem jelentettek veszélyt.

A Veszprém pedig mezőnyfölényét kihasználva a 37. percben megduplázta előnyét, amikor Major Norbert lövése a blokkon megpattanva került az érdi kapuba. Sőt, a szünet előtti pillanatokban tovább növelte a különbséget a VLS, amikor Fürjes Ádám kézzel ért labdába az érdi tizenhatoson belül, majd a megítélt büntetőt Nagy Richárd magabiztosan értékesítette (3-0).

A második félidő elején is inkább a hazaiaknak voltak helyzetei, de Gera Dávid is szépen megtornáztatta Héningert egy ballábas átlövésnél, majd az 55. percben a balszélen elfutó Varga Tamást buktatták a veszprémiek a tizenhatoson belül. A megítélt tizenegyest pedig Gera Dávid biztos lábbal lőtte a kapuba (3-1).

A szépítés után viszont Jovánczai Zoltán előbb reklamálás miatt sárgult be, majd nem sokkal később egy ütközésnél letarolta ellenfelét és a játékvezető kiállította. Sőt, újabb néhány perccel később újabb védőt vesztettünk, amikor Gubacsi Zoltán sérült meg, majd Gera Dávidot is sérülés miatt kellett lecserélni, helyét Kollega Krisztián vette át.

Az emberhátrányban játszó érdiek ugyan próbáltak támadni, de a Veszprém is sok helyzetet kidolgozott, amelyekkel nem tudott élni, de így is 3-1-re nyert.

“Teljesen megérdemelten nyertünk. Nagyon sok helyzetünk volt, három null után gyorsan lezárhattuk volna a mérkőzést, de volt egy védelmi megingásunk, ami miatt tizenegyeshez jutott az ellenfél, ennek ellenére így is megérdemelten győztünk. Ezúttal kihagytuk a helyzeteket, de mindet végigjátszottuk. Nehéz pályán játszottunk, de mindkét csapat megpróbált futballozni”

– értékelt Pető Tamás, a VLS Veszprém vezetőedzője.

“Hatan voltunk edzésen szombaton, mert a többiek maródiak, kérdőjelesek voltak, ettől függetlenül is többet vártam az első félidőtől. 1 órakor kezdődött a meccs, de 11.30-kor még nem tudtuk, hogy állunk fel és most is elvesztettünk két-három embert. Ezt a két hátralévő meccset próbáljuk becsülettel és pontokkal lehozni”

– fogalmazott Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

Az Érdi VSE legközelebb december 5-én, 16 órától a Bicskei TC vendégeként lép pályára az NB III Nyugati csoportjának 20. fordulójában.

NB III, Nyugati csoport, 19. forduló
VLS Veszprém – Érdi VSE 3-1 (3-0)
Veszprém, 150 néző. V.: Héra (Ring K., Holpár)
VLS Veszprém: Héninger – Zachán, Gulyás, Schőnig, Kovács D. – Somogyi R., Vass Sz., Baldauf (Takács M., 64. perc) – Nagy R. (Varga M. 80. p.), Major (Keresztes, 88. p.), Gálfi
Vezetőedző: Pető Tamás
Érdi VSE: Kertész F. – Gubacsi (Kertész B., 70. p.), Bozsoki, Csiszár – Fürjes, Gera D. (Kollega, 77. p.), Pallagi, Németh G. V. (Révész A.., 16. p.) – Szabó R., Jovánczai, Varga T.
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Gól: Gálfi (8. perc), Major (37. p.), Nagy R. (45+1. p. – 11-esből), ill. Gera D. (56. p. – 11-esből)