Érezhető volt a csúcs közeli forma

Az év legfontosabb versenye, az országos diákolimpiai döntő előtt egy héttel tartotta Tavaszváró Csoki Kupáját az Érdi VSE tollaslabda szakosztálya és a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola az intézmény tornacsarnokában.

Idén március 29. és 31. között Vácon rendezik a diákolimpia országos döntőjét. A szokásokhoz híven ezúttal is egy hazai versennyel hangoltak az érdiek, akik mellett számos helyről érkeztek tollaslabdázók, akik ugyancsak formát időzítettek a diákolimpia előtt.

A 83 nevezés után szokás szerint nemenként hat kategóriában viaskodtak a felek, s a kiélezett mérkőzések alkalmával érezhető volt, hogy mindenki közel jár a csúcsformájához.

Az egyes korcsoportos lányoknál a verseny legfiatalabb indulója, Dudás Vanessza nyert Orlai Enikő előtt, míg a fiúknál Dancs Olivér nyakába került az aranyérem, a második Telkes Frigyes, a két harmadik helyezett pedig Egri Ákos és Narancsik Levente lettek.

Gyenge Laura lett a legeredményesebb női versenyző

A második korcsoportban a torna legeredményesebb női sportolója, Gyenge Laura nyert, Pinke Anna, Csák Laura és Sándor Luca előtt, míg a fiúknál az első helyezett Harmos Boldizsár Borbás Dávidot, Kovács Barnabást és Kovács Marcellt előzte meg a dobogón.

A harmadik korcsoportban is elindult az egyel kisebb korosztályban aranyérmes Gyenge Laura és Pinke Anna is, ám itt Kis-Kasza Arabella megelőzte Gyengét, míg Pinke Fekete Tímeával közösen lett harmadik.

A négyes korcsoport is kiélezett küzdelmeket hozott, a lányoknál Simon Alíz nyert három érdit, az ezüstérmes Nagy Esztert és a két harmadikat, Schvirján Zsófiát és Csányi Zoét felülmúlva. A fiúknál pedig innen került ki a torna legjobbja, Harmos Márton pontaránnyal hozta el a különdíjat, az ezüstérmes Zsarnai Marcell, a két bronzérmes pedig Nika Roland és Urbán Kristóf lettek.

A felnőtt kategóriákban nem sok, ténylegesen felnőttkorú versenyzőnek termett babér. Az A-kategóriában például Schvirján Zsófia győzött, Györgylőrincz Krisztina, Perényi Zsófia és Kardos Luca előtt a nőknél, a férfiaknál pedig Kis-Kasza Miklósé lett az elsőség, aki Fan Allen Edwint, Sió Bendegúzt és Novák Barabást verte meg.

A B-kategóriásoknál azért a felnőtt hölgyeknek is jutott érem, miután Legerszki Kinga győzött, Thury Anita, Pék Ildikó és Bernáth Beáta előtt, azonban a férfiaknál itt is mind a négy érmes fiatalkorú, hiszen Kovács Dánielé lett az aranyérem, Borbás Dávidé az ezüst, Puskás Bencéé és Kovács Marcellé a bronz.

A remek felkészülő verseny elérte célját, így a diákolimpia előtti napokban már csak finomhangolások várnak a tollaslabdázókra.

A torna végén pedig megérkezett az Abu-Dzabiban rendezett Speciális Olimpián egyéniben és vegyespárosban Csonti Mihállyal bronzérmes érdi tollaslabdázó, Demeter Judit is, aki a nyílt kategóriákban az érmeket is átadta a helyezetteknek.

A torna végére Demeter Judit is megérkezett, többek között Kis-Kasza Miklósnak is ő adta át az érmet

https://www.facebook.com/erdivse/posts/1129537353874489?__xts__[0]=68.ARAdVRf2FyE20iFjm5MHchcTqQX1b09LqHhoKOkn_HwTK-iPSVA4RUO82fiubG7FZoVuYIcxXlUiQREJvq13rDEy4Eyj0Bp8D43dSBaXfolsGdsKji-ZvXLDjg8yvFMhCtk4QF-4LjublqKmqU9IZIzk-dC1Mm5wIwgxc9OhHo5QArKoPgSYc8VHwAo5SlQlcnknZz4jOgzGGV3x5Tcbf81M8HSrt9B_2zxLAdu1ThIoNeruphMt_-5B3QEVTNcBOm323YqqgvG9whDUijO4DusoI8MjRG2tuOD-B31hiGeka7xWPNv5CLJcvpNYbC1OYcepIR_66NHYorZOK04ULMwJ6nuO-MlHBEtDosh3iPo2UAZrFZiA4Jxw2uyjC8OX9ol3ceLGiI6fRh6JBM-G2o09oPGawdGpyx1CVqhizo6XNdIEVTnyA36zVpZpQBAqVPdMKbwoJQhtHKA4TlX6&__tn__=-R

Eredmények, Pesti Sport – Tavaszváró Csoki Kupa
I. korcsoport:
lányok: 1. Dudás Vanessza, 2. Orlai Enikő
fiúk: 1. Dancs Olivér 2. Telkes Frigyes, 3. Egri Ákos és Narancsik Levente

II. kcs.:
lányok: 1. Gyenge Laura, 2. Pinke Anna, 3. Csák Laura és Sándor Luca
fiúk: 1. Harmos Boldizsár, 2. Borbás Dávid, 3. Kovács Barnabás és Kovács Marcel

III. kcs.:
lányok: 1. Kis-Kasza Arabella, 2. Gyenge Laura, 3. Fekete Tímea és Pinke Anna
fiúk: 1. Sedró Kornél, 2. Horváth Levente, 3. Puskás Bence és Kovács Dániel

IV. kcs.:
lányok: 1. Simon Alíz, 2. Nagy Eszter, 3. Schvirján Zsófia és Csányi Zoé Lili
fiúk: 1. Harmos Márton, 2. Zsarnai Marcell, 3. Nika Roland és Urbán Kristóf

Nyílt A
nők: 1. Schvirján Zsófia, 2. Györgylőrincz Krisztina, 3. Perényi Zsófia és Kardos Luca
férfiak: 1. Kis-Kasza Miklós, 2. Fan Allen Edwin, 3. Sió Bendegúz és Novák Barabás

Nyílt B
nők: 1. Legerszki Kinga, 2. Thury Anita, 3. Pék Ildikó és Bernáth Beáta
férfiak: 1. Kovács Dániel, 2. Borbás Dávid, 3. Puskás Bence és Kovács Marcell

Legeredményesebb lány versenyző: Gyenge Laura (II. korcsoport)
Legeredményesebb fiú versenyző: Harmos Márton (IV. korcsoport)
Legfiatalabb lány versenyző: Dudás Vanessza
Legfiatalabb fiú versenyző: Macskó Noel

Érdi indulók a diákolimpia országos döntőjén
B-kategória
I. korcsoport: Dancs Olivér, Bíró Ajsa, Dudás Vanessza
II. korcsoport: Borbás Dávid, Kovács Marcell, Tóth Milán
III. korcsoport: Flórián Bence, Horváth Levente, Nikolics Balázs, Fekete Tímea
IV. korcsoport: Flórián Tamás, Harmos Márton, Nika Roland, Nikolics Dominik, Csányi Zoé Lili, Villás Vivien
V. korcsoport: Bugyenszki Adrienn, Perényi Zsófia

A-kategória:
II. korcsoport: Harmos Boldizsár, Körmendi Gergely, Szabó Domonkos, Zsarnai Milán, Kis-Kasza Arabella
III. korcsoport: Zsarnai Marcell, Schvirján Zsófia
IV. korcsoport: Horváth Barnabás, Kis-Kasza Miklós Bálint
V. korcsoport: Györgylőrincz Krisztina
VI. korcsoport: Boros Gergely