Demeter Juditék letették az olimpiai esküt

Az Érdi VSE tollaslabdázója, Demeter Judit a márciusi, Abu-Dzabiban rendezendő Speciális Olimpián részt vevő magyar delegáció tagjaként letette olimpiai esküjét a Sándor Palotában.

2019. március 14. és 21. között az Egyesült Arab Emírségekbeli Abu-Dzabiban és Dubajban rendezik meg a Speciális Olimpiát, melyen egyéniben és vegyespárosban, oldalán Csonti Mihállyal vesz részt Demeter Judit, az Érdi VSE tollaslabdázója.

Csonti Mihály, dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár és Demeter Judit a Sándor-Palotában

Az ötkarikás játékokat megelőzően a magyar delegációt Áder János köztársasági elnök, Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára és Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója köszöntötte a Sándor-Palotában.

A Speciális Olimpián 62 magyar sportoló méreti meg magát tizennégy sportágban. A 86 tagú küldöttség március 7-én utazik az esemény helyszínére, melyen 180 ország közel nyolcezer, értelmi fogyatékkal élő sportolója indul.

A legutóbbi, 2015-ös Los Angeles-i játékokon a magyarok 31 arany-, 30 ezüst- és 20 bronzérmet szereztek, ebből Demeter Judit egyéniben és vegyespárosban Simkó Zoltánnal első, női párosban Purcel Virginiával második lett.

A 2011-es athéni megmérettetésen egy arany- és két bronzérmet szerzett, így Abu-Dzabiban nyolcszoros olimpiai érmes is lehet!