Nagyon-nagyon fájó vereség…

Hazai pályán kapott ki a Metis NFC II-től az Érdi VSE felnőtt női együttese, amely matematikailag még bejuthat a felsőházba, ám erre a hazai 4–1-es vereség miatt (is) igen kicsi az esély.

– A szezon előtt a felsőházba jutást tűztük ki célnak, amihez az kellett, hogy a mostani, Metis II elleni hazai mérkőzést megnyerjük. Tudtuk, hogy ők nem fogják a véletlenre bízni és szinte a teljes BLSZ-es kerettel érkeztek, amit felháborítónak tartok, de ha engedi a szabályzat, lehet, hogy én is ezt tettem volna a helyükben. A lányok egy részén láttam is, hogy meg vannak illetődve, így az első húsz percet oda is ajándékoztuk. Ők pedig jobb csapat annál, hogy mi megengedhessünk ekkora előnyt, a Metis kihasználta ezt és kétgóllal ellépett, amely után tudtunk még szépíteni, így kettő-egyes hátránnyal fordultunk, úgy, hogy két komoly ziccert dolgoztunk ki és mezőnyben is egyenrangú ellenfelek voltunk. A szünetben próbáltam feltunningolni a lányokat, azzal, hogy ha így folytatjuk, akkor tudunk egyenlíteni, de bármi is lesz a végeredmény, emelt fővel tudjuk elhagyni a játékteret. Így jól kezdtük a második félidőt, dominálni is tudtunk, de jött a hidegzuhany, egy sajnálatos potyagól. Ez természetesen nem jött túl jól, mert abban a periódusban egyenlíthettünk volna, de emiatt kicsit mintha fel is adtuk volna. Megpecsételte a mérkőzés végkimenetelét, sajnos kaptunk rá még egy elkerülhető gólt, így négy egyes vereséggel zártuk a mérkőzést – értékelt Takács György, aki elmondta továbbá, hogy ugyan matematikai esélye még van a csapatának a felsőházba jutásra, ehhez a sereghajtó Csepel FC vendégeként kell nyerni, miközben a második Tárnok hazai pályán kikap a negyedik Kelentől.

– Összesítve az évet, úgy gondolom, nem most buktuk el a felsőházat, hanem az első két fordulóban, amikor a Tárnok ellen többször is vezettünk és a 79. percben, tehát egy perccel a vége előtt kaptunk egy gólt, illetve a Kelen elleni hazai döntetlennél, amelyet körülbelül nyolc góllal nyerhettünk volna meg. Ez a négy pont most pedig nagyon hiányzik. De ebből látszik, miért nem vagyunk a felsőházban, mert más csapatok ezeket a mérkőzéseket képesek megnyerni, a másik meccseket pedig simán nyerni. A Tárnok elleni hazai rangadón hat kulcsjátékos hiányzott, pedig az is nyerhető lett volna, de az alsóházban is sok tapasztalatot és önbizalmat szerezhetünk ezzel a megerősödőtt kerettel. Jó úton haladunk, lehet látni, hogy felfelé ível a pályánk, nincs semmi ok az aggodalomra, az alsóház arra jó lesz, hogy sikereket érjünk el, aminek pedig összekovácsoló ereje van és csapattá érünk, jövőre viszont már nyugodt szívvel és esélyesként pályázhatjuk meg a felsőházat – fogalmazott Takács György.

Pest megyei női ¾ pályás bajnokság, Délnyugati csoport, 9. forduló
Érdi VSE–Metis NFC II 1–4 (1–2)
Gól: Lőrincz Teréz (35.)
Jók: Fekete Mária, Bozsik Nikolett, Lovász Gyöngyi, Lőrincz Teréz, Kecskeméti Vivien