Döntetlen a főpróbán

Az NB II-tól búcsúzó Szolnoki MÁV FC ellen vívta utolsó edzőmeccsét az Érdi VSE, amely 2–2-es döntetlennel hangolt az augusztus 5-i, Videoton FC II elleni hazai szezonnyitóra.

Öt hiányzójára, Németh Gábor Vincére, Pintér Nikolára, Pál Szabolcsra, Ország Péterre és Kónya Benjáminra sem számíthatott az augusztus 5-i, Videoton FC II elleni bajnoki rajt előtti utolsó felkészülési mérkőzésen az Érdi VSE vezetőedzője, Limperger Zsolt az NB II-ből búcsúzó Szolnoki MÁV FC ellen, így felforgatott összeállításban, klasszikus balhátvéd nélkül állt fel az Érdi VSE, amelynél még Melczer Vilmos játéka is kérdéses volt, hiszen a középpályás kisebb combsérüléssel bajlódik, így nem mert kockáztatni.

Az első percben a vendégek megszerezték a vezetést, miután egy védelmi hibát a kaputól tizenkét méterre, üresen álló Laczkó Milán használt ki (0–1). Ezt követően gyorsan válaszolhatott volna a házigazda, de Bogdán Erik veszélyes jobboldali beadása nem talált kaput.

A folytatásban inkább az érdiek akarata érvényesült, előbb Kalmár Domonkos tekert jobbról, ballal a keresztlécre, majd Balázsovics Máté két baloldali beadása után a második tökéletes volt a hosszún érkező Kelemen Patriknak, aki a kapuba pofozta a labdát (1–1).

fotó: Balogh István

A túloldalon egy jobboldali szabadrúgást követően Annus Árpád jó harmincról szúrta kapura a kipattanót, de ez nem jelentett veszélyt Kertész Ferenc kapujára. Egy perccel később Kalmár Domonkos ziccerét védte bravúrral Molnár-Farkas Tamás, majd a kipattanót ugyan Koós Gábor a kapuba emelte, de a partjelző szerint lesen állt az érdi játékos.

A Szolnok a 22. percben egy gyors ellenakció után veszélyeztetett, amikor Annus forgatta meg Koós Gábort, majd Kertész védett nagyot. Ezt követően kiegyenlített játék folyt a pályán, a következő akcióra egészen a 35. percig kellett várni, amikor Koós Gábor indítása után Balázsovics Máté durrantott fölé. A félidő hátralévő része is az érdieké volt, de Balázsovics Máté újabb kísérlete, Kalmár Domonkos lövése és Koós Gábor fejese sem volt veszélyes a Tisza-partiakra, míg a túloldalon Kánya Norbert szólója után mentett a hazai védelem. A 42. percben pedig Pallagi Botond remek labdaszerzése után vette észre,  hogy a vendégek kapusa kint áll, saját térfeléről azonban csak centikkel hibázta el a lövést…

A második félidőre egyik vezetőedző sem cserélt mezőnyjátékost, az érdieknél Borek Norbert érkezett csak a kapuba. A játékrész első helyzete az érdiek előtt adódott, de Koós Gábor nem találta el jól a Kelemen Patriktól kapott labdát, így a szolnokiak kapusa könnyedén védett. A túloldalon pedig Simon Attila hagyott ki egy ordítóan nagy ziccert egy jobboldali szabadrúgás után.

Ezt követően inkább a vendégek támadtak többet, de a kapura nem voltak veszélyesek, ellenben az érdiek, akiknél a csereként beálló Gera Dávid remekül ugratta ki két társát, de a kapuból még jobban mozdult ki a szolnoki kapus, aki menteni tudott.

A hajrában mindkét félnek meg voltak a lehetőségei, előbb Kelemen Patrik lépett ki jól, de nem talált kaput, majd két perccel a mérkőzés vége előtt a szolnokiaktól a csereként beálló Nagy Csongor vette be Borek Norbert kapuját. Amikor már azt hittük, hogyy vereséggel zárul a főpróba, akkor viszont egy jobboldali akció után Kelemen Patrik adott be, melyet a hosszún üresen érkező Honti Attila értékesített, kialakítva a 2–2-es végeredményt.

Az Érdi VSE augusztus 5-én, 17 órakor hazai pályán a Videoton FC II ellen kezdi az NB III Nyugati csoportjának 2018/2019-es kiírását.

fotó: Balogh István

 

Felkészülési mérkőzés
Érdi VSE–Szolnoki MÁV FC 2–2 (1–1-)
Érdi VSE: Kertész (Borek, a szünetben) – Bogdán, Bozsoki, Csiszár, Honti – Pallagi, (Ebedli, 81.),  Koós – Balázsovics (Gera,64.), Mojzer, Kalmár (Pintér O., 70.) – Kelemen P.
Vezetőedző: Limperger Zsolt

Szolnoki MÁV FC: Molnár-Farkas – Ágoston, Horgosi, Papp Sz., Szabó Richárd – Tisza K., Karacs, Kánya – Laczkó, Annus, Simon Attila
Vezetőedző: Tóth Tibor

Gól: Kelemen P. (15.), Honti (89.), ill. Laczkó M. (1.), Nagy Cs. (88.)