Fontos meccsen kaptak ki a lányok…

Az egy hellyel előtte álló Amazonok SE ellen lépett pályára Tatabányán az Érdi VSE felnőtt női együttese a Pest megyei háromnegyedpályás bajnokság nyugati csoportjának 13. fordulójában.

Már korábbi nyilatkozataiban is hangsúlyozta Takács György, az Érdi VSE női csapatának vezetőedzője, hogy az Amazonok SE elleni találkozó kulcsfontosságú lesz ahhoz, hogy az érdiek elérjék az előzetesen kitűzött célt.

De hiába szerezték meg a vezetést a hatodik percben Lőrincz Teréz révén a vendégek, a házigazda öt perccel később egyenlített, a huszadik percben pedig már vezetett. A játékrész hajrájában pedig ki is alakult a 3–1-es hazai győzelem.

„Az eredmény szempontjából ugyan jól kezdtünk, de sajnos a játékot ott folytattuk, ahol Törökbálinton abbahagytuk. Kicsit bátortalanul játszottunk. Meg is lett az eredménye, mert ugyan vezettünk, de az ellenfél viszonylag gyorsan megfordította a meccset védelmi hibákból adódóan. Mentális fölénybe kerültek és a kettő egyes állást háromra módosították a hazaiak az első félidőben. Ha lett volna időkérésem, akkor bele tudtam volna nyúlni és akkor elkerülhető lett volna a harmadik gól, de ez nem az a sportág… A félidőben össze tudtam rántani a csapatot, a második félidőben egész jól játszottunk, de egy félidőnyi előnyt adtunk az ellenfélnek, ami számukra elégnek bizonyult. Voltak pozitívumok is a mérkőzésen, főleg a második félidőben, de meg kell tanulnunk, hogy a meccs nyolcvan percből áll, nem negyvenből, mert ekkora előnyt egy jobb csapat, mint a Tatabánya ki is használ” – mondta Takács György.

Pest megyei női ¾ pályás bajnokság, Nyugati csoport, 13. forduló
Amazonok SE (Tatabánya)–Érdi VSE 3–1 (3–1)
Gól: Lőrincz Teréz (6.)
Jók: –