Nem tudtunk egyenlíteni a rangadón…

A szünetben 2–0-ra vezetett a Kaposvári Rákóczi FC, majd ugyan az érdiek sokat tettek a győzelemért, de hiába zárkóztak Tárkányi Gergő találatával, nem tudtak egyenlíteni, így 2–1-es vereséget szenvedtek az éllovas ellen az NB III Nyugati csoportjának 20. fordulójában.

Több meghatározó játékosát, Melczer Vilmost és Kelemen Patrikot nélkülözte a tabella második helyén álló Érdi VSE a listavezető Kaposvári Rákóczi FC ellen, mégis aktívabban kezdte a találkozót, de veszélyes lehetőségekig nem jutott el. A túloldalon egyre inkább belelendült a Kaposvár is. Majd Pallagi Botond kapáslövése után az érdiek majdnem megszerezték a vezetést. A folytatásban egy szöglet után az ide-oda fejelt labdát valahogyan Szakály Attila juttatta az érdi kapuba a 27. percben (0–1). Nem sokkal később pedig megduplázta előnyét a vendég csapat, amikor a hazaiak nem tudtak felszabadítani, s Lakatos Gergő tekert az érdi kapuba (0–2). Igaz, a játékvezető annak ellenére nem szakította félbe az akciót, hogy Bozsoki Imre a földön feküdt.

 

A szünetben két góllal vezetett a Kaposvár (fotó: Balogh István)

A szünetben kettőt is cserélt Limperger Zsolt, Kalmár Domonkos és Tárkányi Gergő érkezett Koós Gábor és Hegedüs Norbert helyére.

A második játékrész elején a Kaposvár eldönthette volna a meccset, amikor Sóron Tibor lépett ki a leshatáron, majd Kertész mellett tolta el a labdát, de kisodródva csak a kapufát találta el. Az érdiek ezt követően azonban elkapták a fonalat, sorra dolgozták ki a lehetőséget, mígnem a 66. percben Kalmár Domonkos lódult meg a jobbszélen, átcselezte magát két védőn, majd középre adása után Tárkányit rúgták fel, amiért Molnár Antal játékvezető tizenegyest ítélt. A büntetőt a sértett maga végezte és lapos lövése utat talált Slakta Balázs kapujába (1–2).

A hátralévő időszakban az érdiek saját kapujához szögezték a Somogy megyei társulatot, amely kontrákból még így is veszélyes volt, ám Kertész Ferenc bravúrjainak köszönhetően nem tudta növelni előnyét a Rákóczi. A túloldalon Pál Szabolcs is érkezett, de hiába volt aktív a hajrában Limperger Zsolt együttese, nem tudott egyenlíteni, így az éllovas Kaposvár kilencpontos előnyre tett szert.

Nagyot küzdöttek az érdiek, de nem tudtak egyenlíteni (fotó: Balogh István)

„Úgy érzem, hogy hétről hétre jól játszunk, mégis szerencsétlennél is szerencsétlenebb gólokat kapunk. Kezdem úgy érezni, hogy „szimpatikus vesztesek” vagyunk… A szünet után úgy jöttünk ki, hogy megteszünk mindent, hogy legalább az egy pontot itthon tartsuk. Küzdöttünk, harcoltunk, jól csináltuk a dolgunkat. Ha lett volna egy kis szerencsénk, egyenlíthettünk volna” – fogalmazott Tárkányi Gergő, az érdiek egyetlen gólját szerző játékosa.

„Sikerült visszanéznünk, az első gól les volt, a második előtt pedig meg kellett volna állítani a játékot, mert egyik játékosunk a földön feküdt – kezdte Limperger Zsolt. – Egy nagyon nyílt meccset játszottunk, kettő null után úgy jöttünk ki a második félidőre, hogy minél hamarabb próbáljunk szépíteni. Azt el kell ismerni, hogy a Kaposvárnak is voltak helyzetei, de nem rúgták be. Akartunk, küzdöttünk. Azért hiányzott jó pár minőségi játékosunk, ha ők visszajönnek, más lesz a helyzet” – szögezte le az Érdi VSE vezetőedzője.

„Készültünk erre a meccsre, tudtuk, mire számíthatunk, ezt is kaptuk. Két góllal elléptünk a félidőre. A második játékrész első fele a tizenegyesig teljesen a miénk volt, az egész meccs képe alapján igazságos volt a győzelmünk. Több óriási lehetőséget is kialakítottunk, sajnos ezek kimaradtak. A tizenegyes jogos volt, emiatt nem azt mondom, hogy megfordult a játék képe, mert meg voltak a helyzeteink, de veszélyesebb lett az Érd. Az utolsó percig küzdöttek az ikszért, de mi ezt ki tudtuk védekezni” – értékelt Waltner Róbert, a Kaposvár edzője.

Az Érdi VSE legközelebb március 31-én, 15 órakor a Csepel FC otthonában lép pályára.

NB III, Nyugati csoport, 20. forduló
Érdi VSE–Kaposvári Rákóczi FC 1–2 (0–2)
Érd, 350 néző. V: Molnár Antal (Hofbauer, Kulman)
Érdi VSE: Kertész F. – Kárász, Bozsoki, Csiszár, Pintér N. – Kónya B., Pallagi, Hegedüs N. (Kalmár D., a szünetben) – Balázsovics (Pál Sz., 75.), Koós (Tárkányi, a szünetben), Németh G. V.
Vezetőedző: Limperger Zsolt

Kaposvár: Slakta – Nagy J., Úr, Lakatos G., Fodor M. – Szakály A., Godzsajev-Telmán – Sóron (Sárközi, 59.), Ivancsics G. (Nagy K., 72.), Kollega (Böjte, 78.) – Andorka
Edző: Waltner Róbert

Gólszerzők: Tárkányi (67. – tizenegyesből), ill. Szakály A. (27.), Lakatos G. (35.)