Nullára hozott hétvége

Bepótolta a Pest megyei harmadosztály délnyugati csoportjának hatodik fordulójából elhalasztott mérkőzést az Érdi VSE második csapata a Tárnok BKSK ellen. Az érdiek a hétvégén, a bajnokság tizenegyedik fordulójában pedig ismét hazai pályán játszottak a Szigetszentmárton KSE ellen.

Felcserélt pályaválasztói jog miatt Érden, az Ercsi úti Sporttelepen tartották a Pest megyei harmadosztály délnyugati csoportjának hatodik köréből elhalasztott Tárnok BKSK–Érdi VSE II mérkőzést.

A térségi rangadó elején a „házigazda” Tárnok több helyzetet dolgozott ki, majd a 15. percben a vezetést is megszerezte. Igaz, két perccel később Varga György egyéni akciója végén egyenlítettek a hazaiak, de ezt követően a 29. percben Váradi Gergő és Vida Péter találataival kettővel vezetett a Tárnok.

A fordulás után pedig Vida Péter egymaga harmadik, csapata negyedik gólját szerezte, majd Lingli Gábor is bevette Bancsi Tibor kapuját. A végjátékban közelebb kerülhetett volna az érdi együttes, de Füzér Zoltán tizenegyesét Pintér László hárította, így a Tárnok 5–1-es győzelmet aratott.

– Ellenfelünk a játék minden elemében fölénk nőtt és ilyen arányban is megérdemelt volt a győzelme. Gratulálunk nekik! – mondta a Tárnok BKSK elleni mérkőzésről Németh József.

Pest megyei III. osztály, Délnyugati csoport, a 6. fordulóból elhalasztott mérkőzés
Tárnok BKSK–Érdi VSE II 5–1 (3–1)
Gólszerző: Varga György (17.)


A hétvégén a bajnokság tizenegyedik fordulójában az Érdi VSE II a Szigetszentmárton KSE-t látta vendégül. A találkozót remekül kezdték az érdiek, de nem volt mellettük a szerencse, hiszen egymás után háromszor is kapufáig jutottak, majd a semmiből előnybe került a vendég csapat. Sokáig vezetett is, de a szünet előtti utolsó három percben előbb Varga György egyenlített, majd Füzér Zoltán is betalált, így a pihenőre már érdi előnnyel vonultak a csapatok. A fordulás után elfáradó Szigetszentmárton kapuját az 56. és a 61. percben is bevette a hazai együttes. Az érdiek negyedik gólját Varga György a kihagyott büntetője után a kipattanót belőve szerezte meg, majd a hajrában egy újabb büntetőből a csapatkapitány és egyben kapus, Bancsi Tibor is betalált, s az Érdi VSE II 5–1-es győzelmet aratott, azaz nullára hozta a hétvégét egy-egy 5–1-es győzelemmel és vereséggel.

– Végre kihasználtuk helyzeteinket és így sikerült végre nagy gólarányú győzelmet aratnunk

– értékelt Németh József.

Pest megyei III. osztály, Délnyugati csoport, 11. forduló
Érdi VSE II–Szigetszentmárton KSE 5–1 (2–1)
Gólszerzők: Varga György (42., 61.), Füzér Zoltán (45.), Süle Ármin (56.), Bancsi Tibor (88. – tizenegyesből)
Jók: Süle Ármin, Habos Gergely, Székely Bertalan, Baranyi Levente

fotók: Balogh István