Hétgólos javulás!!

Tavaly hazai környezetben 5–0-ra, idegenben 3–1-re kapott ki a Törökbálinti LASE-től, ezúttal pedig gól nélküli döntetlent játszott az Érdi VSE női csapata a Pest megyei ¾ pályás bajnokság nyugati csoportjának harmadik fordulójában.

Érezhető a fejlődés. Már létszámban is, hiszen a heti két edzésen rendszerint tizenötnél is többen edzenek Takács György együttesében, s a múlt heti, Metis elleni vereség alkalmával is voltak biztató jelek. A térségi rivális Törökbálint elleni találkozó első félidejében mindkét csapat jól tartotta magát. Igazán nagy lehetőség azonban az érdiek előtt adódott, amikor egy lövés után az ellenfél kapusa kiejtette a labdát kezéből, melyre Miklós Beáta csapott le, s úgy tűnt, a labda túljutott a gólvonalon, ám a játékvezető végül szabadrúgást ítélt a vendégeknek, ugyanis az ellenfél kapusa nem tudta folytatni a mérkőzést (aztán a későbbiekben a mezőnybe vissza kellett állnia egy sajnálatos sérülés miatt…).

Az érdieknek több ígéretes helyzetük akadt, de hiába a mezőnyfölény, ezekkel nem tudtak élni, s maradt a gól nélküli döntetlen.

Parádi Gabrielláék sokat javultak egy év alatt (fotó: Kertész Bence)

– Úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy az öltözőben megbeszéltük. Azt beszéltük, hogy a Törökbálint egy hozzánk hasonló kvalitású csapat, azon fog múlni, mi fejben mennyire vagyunk a topon. A lányok így is kezdtek,

az ellenfél fölé tudtunk kerekedni.

Olyan nagy helyzeteket nem tudtunk kialakítani, viszont mezőnyfölényben játszottunk. Az utolsó passzok, a beadások nem voltak jók, ez hiányzott a góljainkhoz, de mentálisan együtt volt a csapat. Ezeket a meccseket kellene megnyerni, mert ez olyan volt, ahol sajnálhatjuk, hogy nem lett meg a három pont, bár az egy ponthoz is gratulálni tudok, mert tavaly ettől a csapattól kétszer is kikaptunk. Összességében elégedett vagyok – mondta Takács György, az Érdi VSE női csapatának edzője.

– Sok munka kell ahhoz, hogy sikeresek legyünk, de

elindultak a lányok egy olyan úton, amely nem vezethet rosszra,

mert minden edzésen tizenöt-húsz fő van jelen. Ennek hosszútávon meg lesz az eredménye, csak ki kell várni – tette hozzá.

Pest megyei női ¾ pályás bajnokság, Nyugati csoport, 3. forduló
Érdi VSE–Törökbálint LASE 0–0
Jók: Hegedűs Viktória, Gergely Gyöngyi, Jó Henrietta, Urbán Edit, Jánváriné Sziráki Ivett