Bevettük Kaposvárt!

Fontos rangadót nyert meg az NB III Nyugati csoportjának ötödik körében az Érdi VSE, amely a bajnokaspiráns Kaposvári Rákóczi FC vendégeként győzött 2–1-re.

Kulcsfontosságú rangadóra, kulcsembere, Melczer Vilmos nélkül a kezdőben készült az Érdi VSE, hiszen a múlt heti, III. kerület elleni találkozón megsérülő középpályás még nem tudott teljes értékű munkát végezni, Limperger Zsolt pedig nem mert kockáztatni. A listavezető érdiek nem számítottak a második helyezett kaposváriak elleni meccs esélyesének, de ez a találkozó minden kimenetelt magában hordozott.

A mérkőzés elején, hat perc elteltével megszerezte a vezetést az Érdi VSE, amikor egy beadás után Szabó Alex ért bele rosszul a labdába, a lábáról pedig Slakta kapujába jutott a játékszer. Ezt követően az érdiek is több helyzetet dolgoztak ki, de jobbára a hazaiak akarata érvényesült, igaz, a játék ritkán volt folyamatos, hiszen a feszült hangulat és a csúszós pálya sok szabálytalanságot szült.

Aztán a 41. percben egy szép érdi akció után Kelemen Patrikot buktatta tizenegyest érően Slakta Balázs. A megítélt büntetőt Koós Gábor a kapu bal sarkába lőtte (0–2)!!! Az első játékrész végén még Sóron hibázott ziccert a kaposváriaktól.

Kelemen Patrik harcolta ki a büntetőt! (fotó: Balogh István)

A fordulás után dominált a házigazda, de Kertész Ferenc kapuját csak a 77. percben tudta bevenni, amikor egy szövevényes támadás után Sóron Tibor lapos lövése talált utat az érdi kapuban. A hajrában is adódtak lehetőségek az érdiek és a kaposváriak előtt, de több gól már nem született, így az Érdi VSE 2–1-re legyőzte idegenben a Kaposvári Rákóczi FC-t.

„Nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk. Megmondom őszintén, nem gondoltam, hogy ennyire nyílt és szoros lesz. Sokat tett a Kaposvár annak érdekében, hogy a három pontot otthon tartsa. Be kell vallani, hogy több helyzete volt, mint nekünk, de szerencsével sikerült megtartani a három pontot. Gratulálok az ellenfélnek.” – mondta Limperger Zsolt.

Limperger Zsolt szerint a szerencse is kellett a sikerhez (fotó: Balogh István)

„Én is gratulálok az Érdnek, tudtuk, hogy nehéz lesz. Megnéztük őket, azt lehet mondani, hogy csapatként előrébb tartanak, mint mi. Tele vannak jó, vagány játékosokkal. Nagy mértékben csak magunkat okolhatjuk a vereségért, jól kezdtük a meccset, de összehoztunk egy buta öngólt, kaptunk egy véleményes tizenegyest, futottunk az eredmény után, szerkezetet váltottunk, kettő egynél Andorkának ziccere volt… Nem érdemtelenül szerezte meg az Érd a három pontot, de a csapatom előtt is megemelem kalapomat, mert sokat tett azért, hogy megfordítsa a mérkőzést.” – értékelt Artner Tamás.

„Minden meccs küzdős, ez most hatványozottan az volt. Idegenben nyertünk. Az első félidőben jól játszottunk, a másodikban visszaálltunk. Szerencse is hozzájárult a meccshez. Nincs rajtunk teher, nincs rajtunk semmi, mint ahogy a Kaposvárnál ki van mondva, hogy fel kell jutni, játsszuk a játékunkat.”  – fogalmazott Pál Szabolcs.

A Kaposváron született Bozsoki Imrét is megkérdeztük, milyen szülővárosában nyerni.

„Az elején egy öngóllal sikerült megszereznünk a vezetést, ez megnyugtatta a csapatot, fölényben volt a Kaposvár, de nagy veszélyt nem jelentett a kapunkra. Kertész Ferencnek voltak nagy bravúrjai, de egy tizenegyesből megszereztük második gólunkat. A fordulás után nagyon nyomott a Kaposvár, kaptunk egy átlövésgólt, de sikerült kihúznunk, hogy ne kapjunk megint egy gólt a 93. percben. A csapat több mint egy éve együtt van, egy-két embert kellett beépíteni, de ez egy összetartó csapat, amely az NB II-ben is megállná a helyét.” – mondta Bozsoki.

ÖSSZEFOGLALÓ!

NB III, Nyugati csoport, 5. forduló
Kaposvári Rákóczi FC–Érdi VSE 1–2 (0–2)
Kaposvár, 800 néző. V: Zierkelbach (Iványi I., Molnár M.)
Kaposvár: Slakta – Vachtler, Szabó A. (Böjte, 20., Ivancsics, 66.), Bakos, Ur – Ludánszki (Andorka, 66.) – Szakály A., Kollega, Nagy Krisztián, Hadaró –Sóron.
Vezetőedző: Artner Tamás
Érdi VSE: Kertész F. – Kárász, Bozsoki, Csiszár, Pintér N. – Koós, Kónya (Pallagi, 68.), Kelemen P. (Tárkányi, 88.) –  Balázsovics (Hegedüs, a szünetben), Pál Sz., Németh G. V.
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Gólszerzők: Sóron (77.), ill. Szabó A. (6. – öngól), Koós (41. – tizenegyesből)

KÉPGALÉRIA!

Vélemény, hozzászólás?