Három meccs, három győzelem!

A Gyirmót FC Győr II elleni mérkőzéshez hasonlóan a tabellán második helyezett FC Ajka vendégeként is hátrányból fordítva nyert az Érdi VSE 2–1-re.

Limperger Zsolt Honti Attila mellett a két sérültre, Borek Norbertre és Kónya Benjáminra, valamint a napokban lebetegedő Balázsovics Mátéra és Tárkányi Gergőre sem számíthatott, így egy szűk kerettel utazott a csapat Ajkára.

A mérkőzés elején a házigazda aggrasszívan letámadott, s sorra dolgozta ki a helyzeteket, de Kertész Ferenc az első negyed órában bravúrok sorát mutatta be, majd a 14. percben Graszl Károly lövése pattogott össze-vissza, míg nem túljutott az érdi gólvonalon. Ezt követően azonban két perc sem telt bele és Pál Szabolcs már egyenlített is. A folytatásban az érdiek átvették az irányítást, s a vezetés megszerzéséért támadtak, A szünet előtt Koós Gábor lövése után pattant Németh Gábor elé a labda, aki kapásból, ballal lőtt a léc alá.

Németh Gábor győztes gólt lőtt az Ajka vendégeként (fotó: Balogh István)

A fordulás után mindkét csapat támadott, az ajkaiak többet birtokolták a labdát, de helyzetig vagy lövésig csak elvétve jutottak, míg a túloldalon többször zavarba került az érdi támadásoktól a házigazda, de maradt a 2–1-es érdi győzelem, így Limperger Zsolt együttese továbbra is százszázalékos mérleggel vezeti az NB III Nyugati csoportját.

„Méltó volt az első és második helyezetthez, az első húsz perc az övék volt, tudjuk az okát, de bízom benne, hogy ez többször nem fordul elő. Utána egy oda-vissza meccs volt, ha az elején berúgják a helyzeteket az ajkaiak, akkor nagy bajban lettünk volna. Kettő egy után nem volt az ellenfélnek lehetősége gólt szerezni, nekünk voltak, úgyhogy ilyen változatos meccs volt.”

– értékelt Limperger Zsolt.

A mérkőzés elején bravúrt bravúrra halmozó Kertész Ferencről már a találkozó végén többen is megjegyezték, ha ő nincs, akkor igencsak hamar eldőlt volna a három pont sorsa.

„Ez hülyeség, mert ha nincs a Németh Gabi meg a Pál Szabi, akkor nem nyerünk kettő egyre, hanem kikapunk egy nullra, kellettek a bravúrjaim, de azért vagyunk egy csapat, mert ők elöl, én hátul segítek nekik, ez visz minket előre. Amikor jöttünk, a buszon nem működött rendesen a klíma, ez az első negyed órára rányomta bélyegét, utána kezdtük átvenni az irányítást, a második félidőben a vezetés tudatában kicsit visszavettünk és kontrából próbáltuk eldönteni a meccset és lett volna rá sanszunk, hogy lőjünk még gólokat.”

– fogalmazott Kertész Ferenc, a csapat kapitánya.

Kertész Ferenc bravúrjaira is szükség volt a rangadón (fotó: Balogh István)

„Amit mindenképp meg kell említenem, az a légkondi nélküli busz, mert az első húsz percben nagyon a buszon maradtunk. Hálistennek Kertész védett két-három nagyot, aztán bekaptuk a gólt, de felébredtünk, leszálltunk a buszról, utána az Ajka felé kerekedtünk. Küzdősebb volt, voltak hiányzók, de pótoltuk őket, inkább a cserékben a mesternek nem volt annyi variációs lehetősége. Alapvetően jól játszottunk az leső húsz perc után, stabilan védekeztünk, abból támadtunk, nekem is volt egy gólom, ami mondták, hogy nem volt les, mert a védő mögül érkeztem… A buszon néztük a Bournemouth–Manchester City mérkőzést, onnan a Danielstől lemásoltam a gólt, jó inspiráció volt.”

– mondta Németh Gábor.

Az Érdi VSE a negyedik fordulóban, szeptember 2-án, 17.30-kor a III. kerületi TVE-t látja vendégül az Ercsi úti Sporttelepen.

NB III, Nyugati csoport, 3. forduló
FC Ajka–Érdi VSE 1–2 (1–2)
Ajka. V: Horváth Tibor (Imrő, Molnár I.)

FC Ajka: Pokorni – Köles, Kovács G., Graszl, Csemer – Nagy Erik, Vallejos (Krebsz, 72.), Horváth Péter, Pavlitzky (Pákai, 81.), Major (Horváth Patrik, a szünetben) – Nagy M.
Vezetőedző: Rozmán László

Érdi VSE: Kertész F. – Kárász, Bozsoki, Csiszár, Pintér N. – Koós, Pallagi, Melczer (Hegedüs N., 85.) – Kelemen (Ország, 82.), Pál Sz., Németh G. V. (Ebedli, 93.)
Vezetőedző: Limperger Zsolt

Gólszerzők: Graszl (14.), ill. Pál Sz. (16.), Németh G. V. (43.)

Vélemény, hozzászólás?