Hiába javultunk sokat a szünet után, kikaptunk a Nagykanizsától

Két teljesen ellentétes félidőt produkált az NB III Nyugati csoportjának 12. fordulójában a játéknap előtt ötödik helyezett FC Nagykanizsa és a hatodik helyen álló Érdi VSE az Ercsi úti Sporttelepen, de az első játékrészben a kevés helyzetét jó százalékban értékesítő zalai csapat végül 2–0-ra megnyerte a mérkőzést.

A sereghajtó Zsámbék elleni idegenbeli fiaskón a 12. forduló előtt ötödik helyen álló FC Nagykanizsa elleni hazai rangadón kellett javítania a hatodik Érdi VSE-nek. A találkozó első tizenöt perce azonban eseménytelen játékot hozott, a vendégek pedig első lehetőségeikből rögtön előnybe kerültek, amikor egy jobb oldali szöglet után a labda a hosszún találta meg Józsa Ádámot, akinek tizenhatoson kívüli lövését Kertész Ferencnek kellett kitolnia a léc alól, de az újabb szöglet után viszont Lőrincz Bence közeli fejesébe csak beleérni tudott az érdi kapus, védeni már nem.

Bár a kapuk a folytatásban sem sokszor forogtak veszélyben, a 34. percben Pallagi Botond bal oldali szöglete után Farkas Bálint fejesét Hajagos Tamásnak kellett bravúrral védenie. A 40. percben viszont a vendégek jobb oldali beadása után Pleszkán Tibor egy újabb fejessel duplázta meg a Kanizsa előnyét.

A szünetben kettőt is cseréltek a hazaiak és sokkal nagyobb lendülettel érkeztek ki a második félidőre, mint amit az elsőben mutattak, de hiába jöttek sorra a lehetőségek, a vendégek kapujára már kevésbé voltak veszélyesek az érdiek. A 60. percben azonban a csereként beálló Kürti Zsolt átlövésénél nagyot kellett nyújtóznia Hajagosnak a védéshez.

A hátralévő időben is az érdiek akarata érvényesült, de a hajrában Farkas Bálint elhibázott nagy helyzete előtt a vendégek is lezárhatták volna a lényegi kérdéseket, de Kertész résen volt. A végjátékban pedig Molnár Dániel megkapta második sárga lapját, az érdiek pedig emberhátrányban már nem tudtak szépíteni és 2–0-s vereséget szenvedtek a Nagykanizsától hazai pályán.

“Az első félidőben magunkra húztuk ellenfelünket, a játék minden elemében fölénk nőtt a Kanizsa, ennek ellenére szépíthettünk is volna, de ők fejeltek két gólt, azonban nekünk is volt két nagy helyzetünk, amiből nem tudtunk betalálni. A szünetben rendet kellett tenni a fejekben és ez sikerült is. Változtattunk, kettőt cseréltünk és a második félidőben a mi akaratunk érvényesült. Sok lehetőséget dolgoztunk ki, de sajnos a góllövés ezúttal sem sikerült. Gratulálok a Nagykanizsának, most ő volt a jobb”

– fogalmazott Ebedli Zoltán.

“Kicsit óvatosan kezdte a mérkőzést az Érd és így tudtuk a saját játékunkat játszani és szereztünk két gólt. Gondolom, hogy a félidőben megbeszélte az ellenfél, hogy mi a teendő és teljesen megváltozott a játék képe: mi védekeztünk és az Érd folyamatos nyomást gyakorolt ránk. Ami pozitív, hogy kaphattunk volna két-három gólt is, de nem kaptunk. Extra dolog, hogy kapott gól nélkül hoztuk le a mérkőzést, pedig ahogy az Érd futballozott, kevés csapat fog innen pontokat elvinni”

– értékelt Gombos Zsolt, az FC Nagykanizsa vezetőedzője.

Az Érdi VSE-re a 13. fordulóban is hazai rangadó vár, hiszen október 16-án, vasárnap 13 órától a Practical VLS Veszprémet látja vendégül az Ercsi úton.

NB III, Nyugati csoport, 12. forduló
Érdi VSE–FC Nagykanizsa 0–2 (0–2)
Ercsi úti Sporttelep, 200 néző. V: Práth Dávid (Dobos Dávid, Urgyán Antal)
Érdi VSE: Kertész F. – Szabó R., Gubacsi, Pallagi, Németh G. V. – Csoma-László, Farkas B., Göblyös, Gajda (Révész, a szünetben), Pintér N. (Kürti, a szünetben) – Pál Sz. (Molnár D., 71.)
Edző: Ebedli Zoltán
FC Nagykanizsa: Hajagos – Aszalos, Szanyi, Kószás, Szabó P. – Szilágyi A., Józsa, Kovalovszki, Lőrincz B. (Béli, 66.) – Kondor (János, 66.), Pleszkán (Török M., 79.)
Vezetőedző: Gombos Zsolt
Gól: Lőrincz B. (16.), Pleszkán (40.)
Kiállítva: Molnár D. (89.)