A bajnok legyőzte a kupagyőztest!

A Taksony SE magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott a Viadukt SE-Biatorbágy ellen az Érden rendezett Pest Megyei Szuperkupa-döntőn.

A Pest megyei első osztály legutóbbi kiírását megnyerő, így az NB III-ba feljutó Taksony SE és a Pest Megyei Kupában győztes Viadukt SE-Biatorbágy csapott össze a Pest Megyei Szuperkupa-döntőn, Érden.

Érdekesség, hogy a Taksonyt az a Szabados Tamás irányítja, aki a Pest megyei válogatottnál Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzőjének munkáját segíti, míg a biatorbágyiaknál az érdi nevelésű Vajda Dániel (aki jelenleg a 5 Stars Érdi VSE futsalosa is), illetve az érdiek korábbi támadója, Skita Tamás is a pályán volt.

Rögtön az első percben Bene Zsombor révén megszerezte a vezetést a Taksony SE, amely a középkezdés utáni labdajáratásból egy jobboldali akciót váltott gólra. Aztán negyed óra után megduplázta előnyét a pályaválasztó Taksony, miután egy jobboldali beadást félfordulatból lőtt Namquita Roland a kapuba. Az első játékrész hátralévő részében nem forogtak veszélyben a kapuk, hiába támadott többet a Taksony, így a szünetre 2–0-ra vonultak a csapatok.

A fordulás után sokáig várni az újabb találatra, hiszen a 78. percben volt ismét eredményes a Taksony, amikor egy jobboldali szögletet követően Hesz Olivér talált a biaiak kapujába (3–0). A végjátékban a Biatorbágynak ugyan meg voltak a lehetőségei, de rendre rossz döntéseket hoztak Csurka Zoltán fiai, akik így háromgólos vereséget szenvedtek. A Pest Megyei Szuperkupa-döntőt így a már NB III-as Taksony SE hódította el.

8. Pest Megyei Szuperkupa-döntő, Érd
Taksony SE (NB III) – Viadukt SE-Biatorbágy 3–0 (2–0)
Érd, 150 néző. V: Futó (Tóth Sz., Bíró R.)

Taksony SE: Szűcs L. – Patály (Wágner A., 64.), Hesz O., Nagy S., Meiszter (Győri R., a szünetben) – Pfister, Szmola (Bábik, 76.), Szemán (Horváth R. 76.) – Bene (Szalay M., 76.), Namquita, Farkas Á.
Vezetőedző: Szabados Tamás

Viadukt SE: Bartos M. – Horváth Á., Bruckner, Kinyik Ádám, Palkó (Karsay, 74.) – Golda, Papes – Deldar (Lesták 81.), Vajda D., Mogyorósi (Stadler, 30.) – Skita
Vezetőedző: Csurka Zoltán

Gól: Bene Zs. (1.), Namquita (16.), Hesz (78.)